افزایش سهم صنایع سیمانی در سبد انرژی کشور

به گزارش رکنا به نقل از وزارت نیرو ، "مصطفی رجبی مشهدی" در جلسه وزیر نیرو با انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به بررسی برنامه‌های تامین انرژی صنعت سیمان برای دوره اوج بار ۱۴۰۳، از همکاری قابل توجه فعالان صنعت سیمان کشور به منظور مدیریت مصرف برق در تابستان امسال قدردانی کرد و گفت: این تعامل در کنار تقویت پایداری شبکه برق و تامین انرژی مورد نیاز بخش صنعت با شاخص‌های قابل توجهی در حوزه رشد تولید همراه شد.

سخنگوی صنعت برق کشور افزود: تامین برق صنایع و عدم خاموشی در بخش خانگی در تابستان امسال در شرایطی بود که امسال گرمای بی‌سابقه‌ای را تجربه کردیم به طوری‌که افزایش دمای حدود 1.5 تا ۲ درجه‌ای را در اکثر استان‌ها شاهد بودیم و در محدوده گنبد حرارتی که هشت کشور اطراف ایران را شامل می‌شود موجب رشد مصرف برق به ویژه در ماه‌های مرداد و شهریور شود.

رجبی مشهدی طولانی بودن ونیز ماندگاری گرمای بی‌سابقه هوا را از ویژگی‌های تابستان 1402 برشمرد و افزود: در چهار ماه گرم سال رکورد مصرف برق در زمان‌های اوج بار چندین نوبت شکسته شد و به ویژه در شهریورماه این رشد در 50 سال گذشته کم سابقه بود، به طوری‌که در هفته‌های ابتدایی شهریور نیاز به مصرف برق به بیش از 72 هزار مگاوات رسید.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: عدد اوج بار مصرف در تابستان امسال به ۷۳ هزارو ۴۶۳ مگاوات رسید و در این زمینه حدود 5.77 درصد (معادل افزایش 4009 مگاوات) رشد را شاهد بودیم این درحالی است که رشد متعارفی که در 10 سال گذشته داشتیم حدود 4.6 درصد بوده است.

رجبی مشهدی با اشاره به اجرای 140 برنامه عملیاتی برای مدیریت مصرف برق تابستان سال‌جاری، اظهار کرد: موضوع جابه‌جایی بار در بخش صنعت و پاداش صرفه‌جویی در بخش خانگی و مدیریت مصرف بخش اداری به تامین برق پایدار کمک بسیاری کرد.

سخنگوی صنعت برق در این زمینه افزود: در برخی مناطق از جمله سمنان، زنجان، سیستان، خراسان، یزد و تهران رشد بیش از 8 درصدی مصرف برق را شاهد بودیم؛ این در حالی است که رشد متعارف استان‌ها بین 3 تا 5 درصد است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با بیان اینکه رشد دریافت انرژی مشترکان سیمانی بیشتر از سایر مشترکان صنعتی انرژی بر کشور بوده است، اضافه کرد: صنایع سیمانی در دوره اوج بار تابستان سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته 3.5 درصد انرژی بیشتری دریافت کرده‌اند، بنابراین از مقایسه سهم انرژی دریافتی مشترک سیمانی انرژی بر (انتقال و فوق توزیع) در دوره عادی و دوره مدیریت بار تابستان 1402می‌توان گفت که سهم صنایع سیمانی در سبد انرژی کشور در دوره مدیریت مصرف افزایش یافته است.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر کشور موظف هستند حدود 10 هزار مگاوات نیروگاه احداث کنند که اقدامات بسیار خوبی در این زمینه آغاز شده و عملیات اجرایی ۵۶۰۰ مگاوات آن نیز شروع شده و اگر هم پیشنهادات مشارکتی در حوزه سیمان ارائه شود قطعا به تامین انرژی پایدار بیشتر برای صنعت سیمان کشور کمک خواهد کرد.