ارز واردات گوشت گرم حذف نشده است / ارز نیمایی واردات گوشت منجمد حذف شد

به گزارش رکنا، روز گذشته نامه ای در فضای مجازی مبنی بر حذف ارز نیمایی برای واردات انواع گوشت قرمز و چای و منتقل شدن آنها به گروه کالایی 22 (ارز از محل تالار دوم) منتشر شد که پس از دقایقی از سوی وزارت جهاد کشاورزی تکذیب شد.

پس از انتشار این نامه علیرضا پیمان‌ پاک، قائم‌ مقام وزیر جهاد کشاورزی با تکذیب حذف ارز نیمایی واردات گوشت قرمز، گفت: هیچگونه تغییر گروه کالایی برای گوشت قرمز گوسفندی و گوساله وارداتی اتفاق نیفتاده است و به عکس، دولت منابع بسیار خوبی از ارز 28500تومانی را برای واردات گسترده گوشت جهت تنظیم بازار اختصاص داده است و به‌ طور هفتگی برنامۀ واردات گوشت گرم گوسفندی و گوشت گرم گوساله برای تنظیم بازار در حال انجام است و این تغییر گروه کالایی که در مکاتبات وزارت صمت صورت گرفته، مربوط به گوشت منجمدی است که در حوزه صنعت و غیر از مصارف خانوار مصرف می‌ شود.

البته علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی درباره حذف ارز نیمایی واردات چای اشاره ای نکرد.

گفتنی است تالار اول نیما شامل کالاهای اساسی، دارو و مواد غذایی و غیره هستند که بر اساس نرخ 28/500 تومان ارز به آنها تعلق می‌ گیرد. در تالار دوم کالاهای غیر اساسی و در واقع مورد نیاز تولید کنندگان صنایع و غیره می‌باشد که تأمین ارز آنها بر اساس فروش حاصل از صادرات است.

حذف ارز ترجیحی

در این خصوص گفتگوی رکنا با عطاالله اشرفی اصفهانی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، نماینده وزارت جهاد در اتاق بازرگانی و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران را بخوانید:

عطاءالله اشرفی اصفهانی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران

عطاالله اشرفی اصفهانی در این خصوص گفت: خبر حذف ارز نیمایی مربوط به واردات گوشت گرم نیست و درخصوص واردات گوشت منجمد است که در تنظیم بازار نقش مستقیمی نداشته است. زیرا در بحث تنظیم بازار، هدف اصلی مصرف کننده واقعی و نهایی است. بنابراین ارز ترجیحی برای واردات گوشت گرم همچنان ادامه دارد و از سوی دولت هیچ اقدامی برای حذف ارز این گروه صورت نگرفته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: حذف ارز ترجیحی درخصوص گوشت منجمد بخش صنایع تبدیلی، رستوران ها و فست فود ها که معمولا یک تبدیل و ارزش آفرینی بر محصول ایجاد می شود و به مصرف کننده نهایی می رسد، تاثیری بر قیمت ها نخواهد گذاشت. زیرا به طور کلی قیمت ها در این بخش بر مبنای ارز 28500 تومانی قیمت گذاری نمی شود. اما در بحث تنظیم بازار و مصرف کننده واقعی که مردم جامعه هستند، قطعا تاثیرگذار است و سیاست دولت این است که همچنان ارز 28500 تومانی بر واردات گوشت گرم ادامه داشته باشد.

اشرفی اصفهانی با بیان اینکه 28500 تومان ارز ترجیحی است که برای کالاهای اساسی اختصاص یافته است و ارز بر مبنای تالار دوم قیمت دلار تقریبا 36 هزار تومان است، گفت: حذف ارز ترجیحی گوشت منجمد به این دلیل است که دولت به این نتیجه رسید که اختصاص ارز ترجیحی به این گروه بر قیمت ها اثرگذار نبوده است. بنابراین دولت تصمیم گرفته است این ارز به کالایی اختصاص یابد که تنظیم بازاری است مانند گوشت قرمز و گوشت گوساله گرم تا بازار تنظیم شود.

او در ادامه گفت: واردات گوشت همچنان ادامه دارد و با قیمت های مصوب به دست مردم می رسد و این تصمیم خللی در این حوزه ایجاد نخواهد کرد. طبق آمار موجود، گوشت منجمدی که واردکنندگان تا امروز با ارز ترجیحی وارد کرده اند، برای مصارف صنایع تبدیلی در حوزه های مختلف و فرآورده های گوشتی بوده است نه برای مصرف کنندگان واقعی جامعه و این تصمیم ارتباطی به گوشت گرمی که مردم مصرف می کنند ندارد.

بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم‌ بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله وارداتی با همان ارز 28500 تومانی تامین می‌ شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران درخصوص ارز واردات چای گفت: این کالا بنابه اخبار به تالار دوم منتقل شده است. برغم ذائقه ایرانیان در مصرف چای اما این کالا، کالای اساسی نیست و معتقدم انتخاب چای به عنوان کالای اساسی دیدگاه درستی نبوده است و تصمیم درستی است که به تالار دوم منتقل شده است.

به طور کلی با اختصاص ارز ترجیحی به هر کالایی مخالف هستم اما سیاست دولت برای تنظیم بازار است و در حال حاضر تامین در کالاهای اساسی انجام می شود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. بستگی به شرایط تنظیم بازار و وضعیت روز بازار تصمیم گرفته می شود ارز ترجیحی به کدام کالا اختصاص یابد و در تامین هیچگونه مشکلی در سراسر کشور وجود ندارد.

وبگردی