در هشتمین نشست کمیته کاهش خطر بلایای کمیسیون اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک صورت گرفت:
حضور ریاست سازمان نقشهبرداری کشور به عنوان تنها نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در نشست تخصصی اسکاپ
رکنا اقتصادی: رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، در پنل تخصصی با عنوان "بررسی حکمرانی و طراحی سیاستها برای دادههای خطر حوادث و سوانح" شرکت کرد و به ارائه سخنرانی در خصوص سیاستهای داده و اقدامات کشور و سازمان نقشهبرداری کشور در این خصوص پرداخت که مورد استقبال شرکتکنندگان، وزارت امور خارجه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک واقع شد.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از اداره همکاریهای بینالملل و صدور خدمات مهندسی، هشتمین نشست کمیته کاهش خطر بلایای کمیسیون اقتصادی - اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) از تاریخ دوم تا پنجم مرداد ماه سال جاری در بانکوک در کشور تایلند برگزار میشود.
در روز سوم این نشست بین المللی در بانکوک، علی جاویدانه، رئیس سازمان نقشهبرداری کشور بهعنوان تنها نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران، پس از دعوت رسمی رئیس اسکاپ سازمان ملل متحد و پیگیریهای فراوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک، بهشکل حضوری در این نشست شرکت کرد.
جاویدانه ابتدا در جلسهی صبح هشتمین نشست کمیته کاهش خطر حضور یافت و در خصوص اقدامات کشور، نقش اطلاعات مکانی در مدیریت بحران، حمایت ایران از اپدیم و لزوم توسعه سیستم های هشدار سریع مدیریت بحران به سخنرانی پرداخت.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، در پنل تخصصی با عنوان "بررسی حکمرانی و طراحی سیاستها برای دادههای خطر حوادث و سوانح" شرکت کرد و به ارائه سخنرانی در خصوص سیاستهای داده و اقدامات کشور و سازمان نقشهبرداری کشور در این خصوص پرداخت که مورد استقبال شرکتکنندگان، وزارت امور خارجه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک واقع شد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد اطلاعات، المان مکانی و فضایی دارد و اطلاعات بلایا و حوادث مستقیما به نقشه و اطلاعات مکانی مرتبط است عنوان کرد: فرونشست، سیل، زلزله همگی بر اساس نقشه و تکنیک های نقشه برداری مدل شده اند و علم نقشه برداری و اطلاعات مکانی به راحتی می تواند کمک به سزایی در مدیریت بحران کند و زیر ساخت اطلاعات مکانی یا SDI که یک اصطلاح شناخته شده و راه حل مورد توافق در زمینه به اشتراک گذاری داده ها به روشی پایدار میباشد، پاسخ مناسبی برای این رویداد است. وی در ادامه بیان کرد: "زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) دارای اجزای مختلفی است که داده های قابل اعتماد سازمان های مختلف را از طریق یک پنجره واحد به نام geoportal به انواع کاربران می آورد. درحال حاضر، استانداردها و راهکارهای بینالمللی را داریم که طراحی و منتشر شده است ولی عمدتاً به دلیل کمبود در سطوح سیاست گذاری، به طور گسترده اجرا نمی شود.
جاویدانه ادامه داد: "همانگونه که میدانید زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) دارای ساختار سلسله مراتبی است، بنابراین به عنوان پیشنهاد ما در جلسه شورای حکام اپدیم در استانبول ترکیه، تاکید می کنم که باید SDI منطقه ای برای مدیریت اطلاعات بلایا ایجاد کنیم تا بتوانیم آن را به اشتراک بگذاریم."
جاویدانه افزود: " با افتخار اعلام میکنم که سازمان نقشهبرداری کشور، موفق به پیاده سازی زیر پورتال SDI که بطور خاص بر بلایا متمرکز شده است که شامل اطلاعاتی مانند مدلهای ما در مورد سیل، فرونشست زمین، گسترش ویروس کرونا، زلزله و کرنش های زمین و غیره می باشد.
دکتر جاویدانه، معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در حاشیه این اجلاس، نشستهای دو جانبهای با سفیر جمهوری اسلامی ایران، رئیس اپدیم و رئیس اسکاپ برگزار کرد.
شایان ذکر است این اجلاس بین المللی تا روز پنجشنبه 5 مردادماه 1402 در شهر بانکوک کشور تایلند ادامه خواهد داشت و علی جاویدانه، نماینده جمهوری اسلامی ایران، دیدارهای متعددی را با مقامات بینالمللی خواهد داشت.
ارسال نظر