به گزارش رکنا، سرهنگ پاسدار رضا حیدرپور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان بوشهر، شامگاه سه‌شنبه ۹ تیرماه در نشست «اصحاب اندیشه، هنر و رسانه» با عنوان «جنایات و مکافات» که در محل فرودگاه بوشهر برگزار شد، با اشاره به نقش مردم و نیروهای مسلح استان در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: مردم بوشهر در عرصه‌های دریایی، هوایی و زمینی حضوری مؤثر و ماندگار در دفاع از کشور داشته‌اند.

وی با اشاره به حملات گسترده به جزیره خارگ گفت: این جزیره در دوران جنگ تحمیلی بیش از ۲۸۸ بار هدف قرار گرفت، اما با وجود این حملات، حتی یک روز نیز صادرات نفت ایران متوقف نشد.

حیدرپور افزود: در جنگ رمضان، شدت حملات به خارگ افزایش یافت و این جزیره طی ۴۰ روز، ۵۴۷ بار مورد اصابت قرار گرفت. همچنین در ۲۶ اسفندماه ۵۰ پرتابه به سمت خارگ شلیک شد، اما مردم و نیروهای مسلح با ایستادگی خود اجازه ندادند جریان صادرات نفت کشور متوقف شود.

ثبت ۲ هزار سند از آثار حملات در بوشهر

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان بوشهر با اشاره به ضرورت ثبت و نگهداری اسناد مربوط به حملات و مقاومت مردم استان، گفت: از ۹ اسفندماه چهار اقدام مهم در این زمینه در دستور کار قرار گرفته و تاکنون نزدیک به ۷۰ درصد اقدامات ارزشمند دستگاه‌های اجرایی استان جمع‌آوری و مستندسازی شده است.

وی ادامه داد: سه اکیپ تخصصی نیز برای ثبت آثار حملات در استان اعزام شده‌اند و تاکنون بیش از ۲ هزار قطعه عکس از اماکن نظامی، صنعتی و عمومی تهیه شده است.

حیدرپور این تصاویر و اسناد را بخشی از مستندات مربوط به حملات دوران جنگ دانست و گفت این آثار قرار است در برنامه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف به نمایش گذاشته شود.

بوشهر ۵۹ شهید در جنگ رمضان تقدیم کرد

وی همچنین با اشاره به شهدای جنگ رمضان در استان بوشهر اظهار کرد: استان بوشهر در این جنگ ۵۹ شهید تقدیم کرده است و برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره این شهدا، احداث المان‌های کوچک در چهار نقطه استان در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته حیدرپور، هدف از اجرای این طرح، آشنایی بیشتر نسل جوان و دانش‌آموزان با نقش مردم بوشهر و رشادت‌های آنان در جریان جنگ رمضان است.

حفظ ساختمان‌های آسیب‌دیده به‌عنوان نماد مقاومت

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان بوشهر یکی دیگر از اقدامات مهم را حفظ بخشی از ساختمان‌های آسیب‌دیده در حملات اخیر عنوان کرد و گفت: با هماهنگی مدیرکل فرودگاه و هواشناسی و پس از اخذ مجوزهای لازم، قرار است بخشی از این اماکن با رعایت ملاحظات هنری و جلوگیری از ایجاد آسیب روانی برای جامعه حفظ شوند.

وی افزود: این ساختمان‌ها می‌توانند در آینده به عنوان نماد مقاومت و سندی از آثار حملات دشمن مورد استفاده قرار گیرند.

«معراج شهدا» در بوشهر راه‌اندازی شد

حیدرپور همچنین از راه‌اندازی مرکز «معراج شهدا» در مرکز استان خبر داد و گفت: این مرکز با تدابیر معاون سیاسی و امنیتی استاندار و مدیریت فرماندار بوشهر راه‌اندازی شده و توسعه آن در سایر شهرستان‌های استان نیز در دست پیگیری است.

وی در پایان با اشاره به اهمیت وحدت و همدلی در شرایط کنونی، تأکید کرد: قدرت ملی از اتحاد و همدلی شکل می‌گیرد و امروز بیش از هر زمان دیگری به حفظ این انسجام نیاز داریم.

حیدرپور ابراز امیدواری کرد با تداوم این همدلی، امکان معرفی و مستندسازی آثار حملات و جنایات جنگی در مجامع جهانی فراهم شود و ارزش‌های دفاع مقدس نیز برای نسل‌های آینده حفظ و ترویج شود.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1254445
  • فیلم / نگاهی به چیدمان فوق لوکس خانه علیرضا نیکبخت با سلیقه لاکچری مونا خانوم / شاه پسند و خاص