زمان فروش بلیط پروازهای اربعین اعلام شد

به گزارش رکنا، سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد لیست کانال‌های مجاز فروش و زمان‌بندی فروش بلیت پروازهای اربعین از هشتم مردادماه در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان و رسانه‌های رسمی کشور در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

قیمت بلیت رفت‌ و برگشت به مقصد بغداد یا نجف برای زائران از استان‌های خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، هرمزگان، فارس، مازندران و گلستان ۱۵ میلیون تومان و از تهران و سایر استان‌ها (به‌جز استان‌های ذکر شده) ۱۳ میلیون تومان تعیین شده است. این نرخ‌ها برای بازه زمانی ۱۷ تا ۲۶ مردادماه اعمال می‌شود.

نرخ بلیت برای بزرگسالان (ADL) و خردسالان (CHD) یکسان بوده و صدور بلیت به صورت یک‌طرفه یا دوطرفه به انتخاب مسافر انجام می‌شود. بنابراین، فروش اجباری بلیت دوطرفه ممنوع است.

شرکت‌های هواپیمایی در این بازه مجاز به فروش گروهی بلیت (بیش از ۹ نفر) نیستند و کلیه قراردادهای چارتری میان شرکت‌های هواپیمایی و چارترکنندگان در ایام اربعین به حالت تعلیق درآمده است. بر این اساس، فروش و صدور بلیت اربعین توسط چارترکنندگان ممنوع است.

برای یکسان‌سازی شرایط استرداد بلیت در شرکت‌های هواپیمایی، در صورت انصراف مسافر تا ۲۴ ساعت پیش از پرواز، ۲۵ درصد از بهای پایه بلیت در هر مسیر کسر و مابقی بازپرداخت می‌شود. از ۲۴ ساعت مانده تا زمان پرواز یا پس از آن، ۵۰ درصد از بهای پایه کسر خواهد شد.

در پایان از هموطنان تقاضا می‌شود صرفاً از کانال‌های رسمی و مجاز معرفی‌شده در سایت سازمان هواپیمایی کشوری اقدام به خرید بلیت نمایند و از خرید هرگونه بلیت از مراکز و اشخاص غیرمجاز که نام آن‌ها در لیست منتشرشده سازمان وجود ندارد، خودداری کنند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. در صورت مشاهده هرگونه تخلف هموطنان گرامی می‌توانند با ارسال پیامک به شماره ۴۰۴۰۰۶۴۶ سازمان هواپیمایی کشوری را در جریان قرار دهند.

دستورالعمل عرضه و فروش بلیت اربعین 1404 ابلاغ شد

سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد:  پیرو بخشنامه شماره 24120417848 مورخ 25 تیرماه امسال درخصوص شرایط عملیات پروازی اربعین 1404 و به منظور تسهیل دسترسی زائران معزز به بلیت و رفع نقاط آسیب پذیر شبکه فروش جهت مقابله با سوءاستفاده سوداگران، همه شرکت‌های هواپیمایی موظف‌اند با نظارت دقیق بر زیرمجموعه‌ها و نمایندگان فروش، تمهیدات لازم جهت ممانعت از ورود دلالان به کانال‌های فروش بلیت اربعین را اجرایی کنند.

بر این اساس و  در راستای تأمین حداکثری زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی و ارتقا کیفیت خدمات پروازی به زائران، مقررات الزامی ناظر بر موارد ذیل به شرکت های هواپیمایی ابلاغ شد:

1 .اعتبار بلیت و شرایط استرداد: 

- کلیه بلیت‌های خریداری شده و صادره قبل از تاریخ 26 تیر امسال برای انجام پرواز دربازه زمانی 17 لغایت 26 مرداد 1404مشمول شرایط این دستورالعمل نمی‌شوند و مطابق شرایط مندرج در بلیت معتبر است.

- استرداد این بلیت‌ها به درخواست مسافر، تابع شرایط جریمه استرداد مندرج در بلیت و معتبر در زمان فروش است.

- همه بلیت‌های صادره در تاریخ 26 تیر امسال و بعد از آن تابع مقررات این بخشنامه و دستورالعمل‌های آتی سازمان است.

2. سقف نرخ بلیت:

- نرخ کلاس تجاری می‌تواند حداکثر معادل 75 درصد بالاتر از نرخ تعیین شده در کلاس اکونومی باشد.

- نرخ پریمیوم اکونومی: می‌تواند حداکثر معادل 50 درصد بالاتر از نرخ تعیین شده در کلاس اکونومی باشد.

3. کانال‌های مجاز فروش: 

- فروش بلیت های اربعین منحصراً از طریق کانال‌های ذیل مجاز است:

- وب‌سایت رسمی شرکت هواپیمایی و دفاتر فروش آنلاین(OTA)که الزامات تعیین شده توسط سازمان را تامین کنند.

- دفاتر خدمات مسافرتی هوایی منتخب شرکت هواپیمایی که اسامی آنها به سازمان معرفی و مورد تایید این سازمان قرار گرفته اند.

4. پایداری سامانه فروش آنلاین:

- وبسایت فروش شرکت‌ها باید به صورت 24 ساعته قابلیت صدور، اصلاح و کنسلی بلیت های اربعین را دارا باشد.

5. پایش و گزارش‌دهی تخلفات: 

- پایش روزانه داده‌های فروش جهت شناسایی الگوهای مشکوک (شامل: تکرار نام کاربری، شماره تماس، کارت بانکی) الزامی است.

- در صورت شناسایی دسترسی غیرمجاز یا تخلف، برخورد اصلاحی فوری اعمال گردد - گزارش مستند تخلفات بدون وقفه به سازمان ارسال شود.

- تذکر: اقدامات اصلاحی شرکت نباید منجر به ابطال بلیت یا ممانعت از پرواز مسافران مربوطه شود.

6. نگهداری داده‌های فروش:

- ثبت و نگهداری روزانه اطلاعات فروش بلیت‌های اربعین در سامانه رزرواسیون جهت ارائه فوری به سازمان و سایر مراجع ذیصلاح الزامی است.

7. همکاری با بازرسان سازمان:

- کلیه مدیران ایستگاه‌ها و واحدهای بازرگانی موظف اند همکاری کامل با بازرسان سازمان در فرودگاهها، دفاتر فروش و پلتفرم‌های آنلاین را داشته باشند.

 8. درخواست‌های سازمانهای دولتی:

- شرکت‌های هواپیمایی باید درخواست های کتبی دریافتی از نهادهای دولتی اعم از هلال احمر و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایرین جهت ابتیاع بلیت را به این سازمان ارسال و پس از تایید سازمان اقدام به صدور بلیط کنند.

9. برخورد با فروش غیرمجاز:

 - عرضه بلیت خارج از کانال‌های مجاز: اعلامی ممنوع و مشمول برخورد قانونی است.

- نمایندگان مجاز: در صورت تخلف، حسب مورد مجوز فعالیت آنها تعلیق/لغو می‌شود.

- فروشندگان غیرمجاز: پرونده جهت پیگرد قانونی به مراجع قضائی ارجاع داده می‌شود.

به کارگیری حداکثر توان تخصصی و اجرایی توسط شرکت‌های هواپیمایی و سایر نهادهای ذیربط، در برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم عظیم ملی-مذهبی مورد انتظار است. هموطنان و زائران عتبات عالیات اربعین حسینی توجه داشته باشند که لیست شرکت های هواپیمایی و نمایندگان فروش بلیت اربعین حسینی در روزهای آینده از طریق سایت سازمان هواپیمایی کشوری به نشانی www.caa.gov.ir اطلاع رسانی و قابل مشاهده خواهد بود. توصیه می‌شود به هیچ وجه از مبادی غیرمجاز بلیت تهیه نکنید.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی