رئیس اتاق اصناف ایران در گفتگو با رکنا؛
اصناف کشور در آستانه نابودی/ انحصارگری وزارت جهاد کشاوزی و وزارت بهداشت در شبکه توزیع کشور!
رکنا اقتصادی: در نشست روسای اتاق های اصناف سراسر کشور با اعضای فراکسیون نظارت بر اتاق های اصناف و بازرگانی مجلس، اصناف از دخالت نهادهای دولتی مانند وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت در امور صنفی، ایجاد انحصار در توزیع و عدم اجرای صحیح قانون نظام صنفی انتقاد کردند. رئیس اتاق اصناف ایران خواستار واگذاری کامل توزیع کالا به اصناف شد.

به گزارش رکنا، روز گذشته نشست هماندیشی روسای اتاقهای اصناف مراکز استانها با اعضای فراکسیون نظارت بر اتاقهای اصناف و بازرگانی مجلس برگزار شد. در این نشست روسای اتاق های اصناف استان های کشور از دخالت نهادهای دولتی در امور اصناف انتقاد کردند و به مشکلات موجود در جامعه اصناف پرداخته و دخالت نهادهای دولتی، وزارتخانه ها، سازمان ها و ... در امور صنفی را یکی از چالشهای اساسی این بخش عنوان کردند.
حال اصناف خوب نیست، اصناف متولی ندارند و در حال نابودی هستند
در این نشست بیان شد که حال اصناف خوب نیست. این درحالی است که اصناف یک سوم جمعیت کشور محسوب می شوند، زیرا بیش از 3/5 میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارند و 12 میلیون شغل به طور مستقیم با اصناف در ارتباط هستند اما با این حال اصناف متولی ندارند و در حال نابودی و خارج شدن از اقتصاد ایران هستند.
همچنین در این نشست مطرح شد:
درحالی باید قانون نظام صنفی به درستی اجرا شود که هم اکنون زمان و انرژی زیادی صرف رفع موانع ایجاد شده توسط نهادهای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت صمت، وزارت کار، سازمان میراث فرهنگی، سازمان نظام مهندسی، شهرداری ها، حمل و نقل و ... می شود.
مالیات ناعادلانه از جمله مشکلاتی است که اصناف با آن مواجهاند. اینکه مالیات باید از ارزش افزوده پرداخت شود، نه از کل فروش کالاها، و اصناف علاوه بر مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده را نیز میپردازند.
کسانی که ارز دولتی دریافت میکنند، در حال رقابت با اصناف هستند که این امر موجب اختلال در بازار شده است.
عدم تعیین قیمت واقعی نان و قطع بیمه برخی نانوایان از دیگر مشکلاتی بود که در این نشست عنوان شد.
صدور مجوز توسط سازمان میراث فرهنگی برای برخی فروشگاه ها در شهرها، بیرون و اطراف شهرها که موجب گرانفروشی و تخلفات گسترده شده است و اصناف امکان برخورد با این تخلفات را ندارند. (در اینجا بخوانید.)
مشکلات و اختلالات گسترده در سامانه جامع تجارت که زیر نظر وزارت صمت است، چندین ماه است که گریبان اصناف را گرفته است.
برخی وزارتخانه ها و نهادهای دولتی مانند وزارت جهاد کشاورزی در بدعتی جدید برای خود اتاق اصناف تشکیل داده اند. وزارتخانه ای که باید از کشاورز و تولیدکنندگان حمایت کند، در حوزه اصناف و فروشگاه ها دخالت می کند.
مداخله شهرداری ها ، حمل و نقل، ناترازی برق و خسارت به اصناف، مشکلات سامانه خودنویس و ... از دیگر مشکلات اصناف عنوان شد.
روسای اتاق اصناف استان ها ضمن تاکید بر لزوم ساماندهی اتحادیهها و انجمنها، خواستار اصلاح رویههای مربوط به برگزاری نمایشگاههای بدون مجوز در استانها شدند.
در آخر روسای اتاق اصناف سراسر کشور با بیان اینکه اصناف از ابتدای انقلاب، در زمان جنگ ایران و عراق و حتی در حوادث غیرمترقبه مانند دوران کرونا در کنار مردم بودند و به یاری دولتمردان رسیدند، انتظار داشتند که مسئولان مشکلات این صنف را که روزهای سختی را می گذرانند، حل کنند.
در این خصوص گفتگوی رکنا با قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران را بخوانید:
وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت در حوزه توزیع انحصار ایجاد کرده اند
قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه شبکه توزیع کشور معمولاً اصناف هستند، گفت: اصناف در شبکه توزیع نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. اصناف در بدو به ثمر رسیدن انقلاب و در زمان جنگ ایران و عراق، همیشه پای کار نظام و مردم بوده، و خواهند بود. به همین دلیل مقام معظم رهبری و حضرت امام راحل فرمودند که اصناف و بازاریان، بازوان ستبر انقلاب هستند.
رئیس اتاق اصناف ایران درخصوص دخالت دولت ، نهادها و سازمان های دولتی در کار اصناف گفت: چرا وزارت جهاد کشاورزی در حوزه توزیع کالا انحصار ایجاد کرده است؟ چرا وزارت جهاد کشاورزی کالا را برای توزیع در اختیار اصناف قرار نمی دهد که هم بدانیم کالا کجا توزیع می شود و هم کنترل و نظارت داشته باشیم؟
وی با بیان اینکه بسیاری از ارگان ها و نهادها در شبکه توزیع دخالت می کنند، گفت: درحالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قوانین و جایگاه مشخصی دارد که هم اکنون حوزه توزیع تجهیزات پزشکی و صدور پروانه را در اختیار خود گرفته است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضمن نظارت و کنترل بر بازار، باید بگذارند که شبکه توزیع طبق روال قوانین و مقررات جاری کشور انجام شود.
بازرسان اصناف بر شبکه توزیع کالاهای وارداتی نظارت ندارند
نوده فراهانی با بیان اینکه بحث اصلی اصناف این است که مردم دچار سردرگمی نشوند، گفت: اگر قرار است که اصناف در همه جا جوابگو باشند باید در همان حوزه ها نیز دخالت داشته باشند. اگر چنانچه ارز برای واردات کالا تخصیص می دهند، چرا بازرسان اصناف نمی توانند نظارت کنند که آیا کالای وارداتی در بازار عرضه می شود یا خیر؟ اما آنجا که مشکلی در بازار ایجاد می شود، اصناف را پاسخگو می دانند.
وی ضمن ابراز رضایت از برگزاری نشست هماندیشی روسای اتاقهای اصناف مراکز استانها با اعضای فراکسیون نظارت بر اتاقهای اصناف و بازرگانی مجلس و حضور تعداد قابل توجهی از نمایندگان این حوزه گفت: قرار بر این شد کارگروهی با حضور اصناف برای رفع مشکلات تشکیل شود و نشست امروز به طور فصلی برگزار شود و مشکلات اصناف بیان و پیگیری شوند.
ارسال نظر