معلولیت های خراسان جنوبی و متهمانی به نام ازدواج فامیلی و ژنتیک

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، حسن شرفی اظهار کرد: یکی از اولویت‌های بهزیستی پرداختن به پیشگیری است و اجرای برنامه غربالگری شنوایی ، بینایی و برنامه ژنتیک را در دستور کار داریم.

وی با بیان اینکه از تمامی مردم در این بخش‌ها تا سقف ۱۵ میلیون تومان حمایت می‌کنیم، افزود: در راستای پیشگیری از معلولیت‌ها، برنامه غربالگری بینایی و شنوایی بدو تولد انجام می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به معلولیت‌های موجود در استان، از مردم خواست برای جلوگیری از معلولیت، آزمایشات ژنتیک قبل و هنگام بارداری را جدی بگیرند.

شرفی گفت: تمام مردم می‌توانند مشاوره‌ها و در صورت لزوم آزمایشات ژنتیک را با حمایت مالی بهزیستی انجام دهند و این در صورتی است که خانواده دارای معلول و یا سابقه معلولیت در ژنتیک داشته باشد که بحث مشاوره و آزمایش ژنتیک را جدی‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه علت اصلی معلولیت در استان بیماری‌های مادرزادی، ژنتیک و تصادفات بوده که نقش مهمی در افزایش آمار معلولان دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه آمار معلولیت بینایی، کم بینایی و شب کوری در نهبندان بالا بود، علت به صورت پژوهش هدفمند در سه روستای این منطقه بررسی شد که طی آن ازدواج‌های فامیلی عامل بروز معلولیت شناخته شد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۲ دستگاه غربالگری شنوایی در استان، افزود: از کودکان ساکن در روستا که دارای معلولیت جسمی شدید بوده، اما از شرایط ذهنی مطلوبی برخوردار هستند حمایت می‌شود. در این راستا با انعقاد تفاهم نامه، دوره‌های آموزشی در زیرکوه و سربیشه برگزار و این افراد سپس در کلاس درس و کنار معلم مشغول به تحصیل شدند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه طی سال گذشته ۶۰۰ میلیون تومان به اعتبار ماهیانه مستمری، به اعتبارات استان افزوده شد، تصریح کرد: براساس آخرین اطلاعات، آمار معلولان ثبتی استان کاهش یافته و علت آن وجود معلولانی است که معلولیت آنها موقتی بوده و بعد از مدتی، درمان یا رفع شده است.

کدخبر: 925113 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟