مجلس مشغول بررسی قانون پسماند است

به گزارش رکنا ، حجت الاسلام و المسلمین صادق مرادی سه شنبه شب در حاشیه سومین جلسه قرارگاه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: در مورد موضوع فاضلاب منطقه ۲۲ تهران جلسه های متعدد در ستاد بحران و مجلس شورای اسلامی برگزار شده و در چند روز اخیر نیز در خصوص قانون پسماند اقداماتی انجام می‌شود، ان شاالله این قانون در مجلس بعد از چکش کاری در کمیسیون خاص آن به سرانجام برسد زیرا در آن تمام موارد از جمله راهکارهای رسیدگی به تخلفات و مجازات ها پیرامون مسئولانی که تخلف، ناکارآمدی و یا ترک فعل داشتند، دیده شده و کار آن به زودی در مجلس انجام می شود.

وی در خصوص لیست ساختمان های ناایمن شهر تهران نیز گفت: مواردی که ما در اختیار داشتیم به ستاد بحران و شهرداری اعلام شده و این جلسه نیز ثمره همین پیگیری ها است.

مرادی ادامه داد: به عنوان دادستانی کل کشور در بحث حفظ حقوق عامه در کل کشور وظیفه داریم، در بخش ساختمان های نا ایمن نیز در کمیته های تخصصی که در هر استان تشکیل شده، موضوع بررسی و راهکارهای موجود در این بخش از جمله تعطیلی، تخریب، بهسازی و یا مقاوم سازی از سوی دادستان ها در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه در تهران نیز با همکاری شهردار تهران، شهرداران مناطق و ستاد بحران این اقدام در دستور کار است، افزود: اعلام شدن و یا اعلام نشدن ساختمان های نا ایمن در شهر در کارگروه تصمیم گیری می شود اما آنچه که مهم است عملیاتی بودن این موضوعات است که انشالله راهکارهای هر موضوع در شهر تهران تا ماه آینده مشخص می شود و اقدامات لازم در زمینه های مختلف انجام می شود.

مرادی ادامه داد: موارد متعددی است که به لطف خدا انجام شده و آمارها نیز نشان می دهد در بعضی از موارد بیش از ۵۰ درصد کار انجام شده در خصوص گودبرداری هایی که از سابق بوده نیز اخبار خوبی وجود دارد که شهردار تهران آنها را اعلام می کند.

ایمنی پایتخت به وسیله یک دستگاه حل نمی شود

همچنین رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: چالش ایمنی تهران فقط به وسیله یک دستگاه حل نمی‌شود، برای ایمنی شهر گرچه شهرداری ورود همدلانه تری داشته اما ما نیاز به همراهی دولت و سایر دستگاه‌ها نیاز داریم.

علی نصیری تاکید کرد: در مدیریت جدید شهری در ماه‌های گذشته برای نخستین بار ۹ دستگاه تفاهم نامه همکاری با هدف تامین ایمنی شهر تهران امضا کردند که پس از این اتفاق ۲۲ تیم ارزیابی ساختمان های مهم و بلند مرتبه شکل گرفته همچنین مطابق بررسی‌های انجام شده توسط تیم‌های ارزیابی ۱۶ هزار ساختمان نیازمند بازدید است اما تاکنون دولت بودجه ای برای این امر در نظر نگرفته است.

همچنین معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران گفت: شهرداری برای مقابله با ساخت و سازهای نا ایمن به حمایت دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به عنوان ضابط قانون نیاز دارد،اغتشاشات چند ماهه اخیر کشور باعث شد فشار کاری این دو دستگاه زیاد شود و ما نیز آنگونه که باید برای مقابله با ساخت و سازهای نا ایمن نتوانیم از آنها کمک بگیریم با این وجود مجموعه شهرداری با تمام توان به این مساله ورود کرد و از ساخت و سازهای غیر مجاز تا حد قابل توجهی جلوگیری کرد.

علیرضا جاوید افزود: هنوز هم در دو منطقه تهران شاهد تخلفاتی هستیم که امید است با تغییر شرایط و همراهی قوه قضاییه و نیروی انتظامی با این تخلفات نیز برخورد شود.

باید گودبرداری غیرمجاز برخورد ایجابی صورت گیرد

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران نیز با اشاره به وجود گودهای پرخطر در شهر تهران ضمن گلایه از عدم همکاری قوه قضاییه گفت: برای مدیریت گودهای پرخطر تنها اقدام سلبی موثر نیست و باید به صورت ایجابی نیز راهکار داشته باشیم.

حمیدرضا صارمی گفت: یکی از کارها تعیین عوارض برای متخلفان بود اما سه بار دیوان عدالت اداری با دریافت عوارض از متخلفان مخالفت کرد در حالی که اگر مالکان و سازندگان بدانند که در صورت تخلف و گودبرداری غیرمجاز باید عوارض پرداخت کنند تا حد زیادی از این کار اجتناب می ورزند.

تنظیم لایحه‌ای برای حل بحران فرونشست برای ارائه به مجلس

همچنین حجت الاسلام آقامیری عضو شورای شهر تهران با اشاره به تشکیل کارگروهی از نخبگان دانشجویی در کمیته عمران شورای شهر گفت: بر اساس تحقیقات این کارگروه به این نتیجه رسیدیم که می توان بسیاری از ساختمان های نا ایمن حتی ابنیه هایی که بر روی گسل قرار دارند را به جای تخریب با هزینه اندک ایمنی سازی کرد.

وی همچنین به بحران فرونشست نیز اشاره‌ای داشت و گفت: از سال گذشته برای حل این بحران کار گروهی در شورا تشکیل دادیم و همان ابتدا به این نتیجه رسیدیم مساله فرونشست متولی مشخصی در دستگاه‌های اجرایی ندارد، تنها یک دبیرخانه برای بررسی این بحران در وزارت راه و شهرسازی وجود داشته که آن هم اخیراً منحل شده است.

آقامیری با انتقاد از عملکرد مسئولان در این رابطه گفت، ما سالانه ۳۶ سانتیمتر فرونشست در پایتخت داریم، در حالی که که کشورهای دیگر وجود چهار سانتی متر فرونشست در سال را هم بحران می دانند.

وی تاکید کرد: با همراهی صد استاد دانشگاه لایحه‌ای در رابطه با حل بحران فرونشست تنظیم کرده‌ایم که قرار است از طریق شورای عالی استانها به مجلس برسد و در آنجا تبدیل به قانون شود تا این بحران نیز متولی و بودجه مشخص داشته باشد.

منبع : ایرنا

کدخبر: 858395 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟