سلیمان زاده: جذب 35 هزار معلم در سال 1401 / درخواست کارنامه سبزها قانونی نیست

ایران به شدت دچار کمبود معلم است. آمارهای آموزش و پرورش از کمبود معلم به میزان حداقل 200 هزار آموزگار در کشورمان حکایت دارد. در این شرایط قطعا تعیین تکلیف معلمان حق التدریس می تواند تا حد زیادی مشکل کمبود معلم در کشور را برطرف کند. همچنین برای رفع مشکل کمبود معلم باید شرایط برای جذب تعداد بیشتری آموزگار از میان فارغ التحصیلان دانشگاه ها فراهم شود. در این میان برخی کارشناسان آموزشی معتقدند تعیین تکلیف کارنامه سبزهای آموزش و پرورش نیز می تواند تا حدی مشکل کمبود معلم را برطرف کند.

کمبود 200 هزار معلم در ایران

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا درباره بازگشایی مدارس از این حکایت دارد که بعد از بازگشایی حضوری تمام مدارس مقطع متوسطه دوم در تاریخ 15 آبان، از اول آذر همه مدارس مقطع متوسطه اول و ابتدایی نیز بازگشایی خواهند شد و رفته رفته تمام دانش آموزان باید آماده رفتن به مدرسه شوند.

اما در حالی در آستانه بازگشایی حضوری تمام مدارس قرار گرفته ایم که آمارهای وزارت آموزش و پرورش از کمبود 200 هزار معلم در سطح کشور برای سال تحصیل 1400-1401 حکایت دارد؛ به نحوی که براساس اظهارات رضوان حکیم زاده معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با روزنامه ایران در خرداد 1400، مقطع ابتدایی دچار کمبود حدود 103 هزار معلم است.

به عبارت دیگر، آموزش و پرورش برای این که بتواند برای تمام مدارس شهری، روستایی و عشایری معلم بفرستد و در تمام مدارس نیز سقف حداکثر 26 دانش آموز در هر کلاس را رعایت کند، باید 200 هزار معلم دیگر در مقاطع تحصیلی مختلف استخدام کند.

اما در حالی آموزش و پرورش با کمبود این تعداد معلم دست و پنجه نرم می کند که سال هاست ده ها هزار نفر از معلمان حق التدریس در صف استخدام در این وزارتخانه قرار دارند و همچنین بیش از 6 ماه است که هزاران نفر  از کارنامه سبزهای آموزش و پرورش نسبت به عدم به‌کارگیری خود در این وزارتخانه اعتراض دارند و بارها تجمعات مختلفی را برگزار کرده اند.

این در حالی است که کارنامه سبزها افرادی هستند که در آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی شرکت کرده اند و در مرحله سه برابر ظرفیت پذیرش، نمره قبولی علمی را گرفته اند، اما بعد از مرحله مصاحبه، پذیرفته نشده اند و خودشان اعتقاد دارند که حتما باید در آموزش و پرورش جذب می شدند.

جذب 26 هزار دانشجوی متعهد خدمت در مهر 1400

در این شرایط سوال مهم این است که آیا آموزش و پرورش می تواند با تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس، به‌کارگیری کارنامه سبزها و جذب معلم از میان فارغ التحصیلان دانشگاه ها، مشکل کمبود معلم را تا حدی جبران کند یا خیر؟

این سوال را با ناصر سلیمان زاده، رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش در میان گذاشتیم و او در پاسخ به رکنا درباره آخرین وضعیت جذب معلم در آموزش و پرورش توضیح داد: ما در مهر 1400، حدود 26 هزار دانشجوی متعهد خدمت جذب کردیم که هم اکنون در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی مشغول به تحصیل هستند و این افراد 4 سال بعد، فارغ التحصیل می شوند و به جمع معلمان خواهند پیوست.

وی افزود: ما در سال جاری، تعداد 25 هزار سهمیه استخدامی از سازمان اداری و استخدامی کشور، برای جذب از طریق ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و ماده یک اساسنامه دانشگاه شهید رجایی از میان فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها، دریافت کرده ایم که با توجه به حدود 9 هزار و 800 سهمیه استخدامی باقی مانده از سال قبل، به محض موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور برای نشر آگهی استخدام، سازمان سنجش مجموعا برای جذب 34 هزار و 800 معلم، آزمون استخدامی برگزار خواهد کرد.

این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: باید توجه داشت که پذیرفته شدگان آزمون استخدامی بعدی آموزش و پرورش، پس از طی دوره مهارت آموزی، ان‌شاءالله در سال 1401 در آموزش و پرورش به‌کارگیری خواهند شد.

پرونده تعیین تکلیف حق التدریس ها بسته می شود

سلیمانزاده با تاکید بر تلاش آموزش و پرورش برای تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس عنوان کرد: ما در سال تحصیلی جاری براساس قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس، خرید خدمات آموزشی، مربیان پیش دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی، تا کنون 4 دوره مهارت آموزی برگزار کرده ایم.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش ادامه داد: حدود 53 هزار نفر از معلمان حق التدریس، خرید خدمات آموزشی، مربیان پیش دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اول مهر امسال تعیین تکلیف شدند و حکم استخدامی آن ها صادر شد.

این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: نزدیک 30 هزار نفر از این افراد نیز در بهمن ماه سال جاری، بعد از پایان دوره مهارت آموزی، تعیین تکلیف می شوند تا دفتر تعیین تکلیف معلمان حق التدریس نیز بسته شود.

وی با اشاره به مشکل کمبود معلم در کشور گفت: آموزش و پرورش برای مدیریت کلاس های درس بدون معلم از شیوه های مختلفی استفاده می کند که از جمله آنها می توان به اضافه کار معلمان، دو شیفته کردن آن ها، استفاده از نیروهای بازنشسته و سایر روش های قانونی اشاره کرد.

کارنامه سبزها می توانند در آزمون استخدامی بعدی شرکت کنند

سلیمان زاده در بخش دیگری از توضیحات خود با اشاره به موضوع کارنامه سبزها، اظهار داشت: درخواست کارنامه سبزها برای جذب در آموزش و پرورش قانونی نیست و  این افراد هم می توانند مانند دیگر داوطلبان در آزمون استخدامی بعدی شرکت کنند.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش ادامه داد: برخی کارنامه سبزها به این نکته اعتراض دارند که چون در  استان دیگر کسی با نمره پایین تر از آن ها در آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی پذیرفته شده است، پس آنها نیز باید پذیرفته و جذب شوند که این درخواست، غیر ممکن و غیرقانونی است.

این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: براساس قانون، استخدام های آموزش و پرورش براساس رشته – شغل – محل انجام می شود و بنابراین هر فردی براساس شغل، رشته و محلی که خودش انتخاب کرده است، پذیرفته می شود و آموزش و پرورش نمی تواند که سهمیه یک استان را برای استان دیگر در نظر بگیریم. تجربه نشان داده است که در چنین شرایطی، افراد بعد از یک سال کار در استان دیگر، درخواست انتقالی به استان خود را مطرح می کنند و این مساله منجر به بروز مشکلاتی در سازماندهی نیروهای آموزش و پرورش می شود.

 وی در پایان تصریح کرد: برای کمک به رفع مشکل کارنامه سبزها درخواست دادیم سن پذیرش داوطلبان آزمون استخدامی بعدی آموزش و پرورش، یک سال افزایش یابد تا عزیزانی که آزمون استخدامی قبلی، آخرین فرصت جذب آن ها در آموزش و پرورش بود، بتوانند دوباره در آزمون استخدامی بعدی شرکت کنند.

کدخبر: 741607 ویرایش خبر
لینک کپی شد
محمدحسین خودکار
آیا این خبر مفید بود؟