هشدار قرمز سازمان ملل؛ «ال‌نینو» وارد خانه‌ها شد / گوترش: سیاره در حال سوختن است

به گزارش رکنا،  در حالی که جهان با رکوردشکنی دما و حوادث اقلیمی پیاپی روبه‌رو است، سازمان جهانی هواشناسی وابسته به سازمان ملل هشدار داده پدیده «ال‌نینو» در حال تقویت شدن است و می‌تواند بحران‌های آب‌وهوایی را در ماه‌های آینده تشدید کند.

این گزارش که روز جمعه منتشر شد، از افزایش خطر وقوع موج‌های گرما، خشکسالی و سیلاب در مناطق مختلف جهان خبر می‌دهد؛ تهدیدی که به گفته کارشناسان، در کنار تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای امنیت غذایی، منابع آب و سلامت مردم داشته باشد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با ادبیاتی کم‌سابقه درباره ابعاد بحران هشدار داد: «ال‌نینو دیگر پشت در خانه نیست؛ وارد خانه شده و در حال افزایش دماست. این تنها آغاز ماجراست. ال‌نینو بر آتش سیاره‌ای که هم‌اکنون در حال سوختن است، هیزم می‌ریزد.»

گوترش همچنین کشورهای جهان را به تسریع اقدامات مقابله با تغییرات اقلیمی فراخواند و با اشاره مستقیم به سوخت‌های فسیلی، خواستار توقف پروژه‌های جدید زغال‌سنگ، نفت و گاز شد.

بر اساس پیش‌بینی سازمان جهانی هواشناسی، تقریباً تمامی مناطق خشکی زمین در ماه‌های آینده دمایی بالاتر از حد نرمال را تجربه خواهند کرد. آفریقا، جنوب اروپا، شبه‌قاره هند، شرق آسیا و آمریکای جنوبی از جمله مناطقی هستند که بیشترین فشار گرمایی را متحمل خواهند شد.

انتشار این هشدار در شرایطی صورت می‌گیرد که بخش‌هایی از اروپا و آفریقا درگیر آتش‌سوزی‌های گسترده جنگلی هستند و باران‌های موسمی در جنوب آسیا نیز هزاران نفر را تحت تأثیر قرار داده است. کارشناسان معتقدند ترکیب ال‌نینو با روند فزاینده گرمایش زمین می‌تواند جهان را به سمت یکی از پرتنش‌ترین دوره‌های اقلیمی سال‌های اخیر سوق دهد.

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1235343
  • خلاصه والیبال اسلوونی 0 - لهستان 3 / لهستان مقتدرانه فینالیست لیگ ملت های والیبال ۲۰۲۶ شد

اخبار تاپ حوادث