کاظمی: آموزش‌وپرورش را به گروگان تست‌زنی گرفته‌ایم

به گزارش رکنا، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش، در همایش چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رونمایی از سند جدید نقشه علمی کشور که در فرهنگستان علوم برگزار شد، با تأکید بر مفهوم انسجام در سطوح مختلف حکمرانی اظهار کرد: انسجام در لایه‌های گوناگون از جمله حکمرانی، به معنای پایبندی به اصول، سیاست‌ها و اسناد بالادستی ترسیم‌کننده افق روشن نظام است و وزارت آموزش‌وپرورش نیز مسیر ترسیم‌شده توسط پیشینیان را با محوریت سند تحول بنیادین و نقشه راه آن ادامه خواهد داد.

وی افزود: تمام تمرکز و تلاش مجموعه آموزش‌وپرورش بر اجرای این سند جامع، کامل و راهبردی است و این مسیر متوقف نخواهد شد.

کاظمی با اشاره به اهمیت انسجام اجتماعی گفت: انسجام اجتماعی به‌ویژه در نظام تعلیم و تربیت به این معناست که علی‌رغم تفاوت‌ها، باورهای عمیق و پایداری نسبت به مفاهیم مشترک، هنجارها و ارزش‌ها در جامعه وجود داشته باشد.

وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بیش از هر کشور دیگری به تعمیق این باورها و هنجارهای مشترک نیاز دارد، به‌ویژه در شرایطی که دشمنان تلاش می‌کنند از شکاف‌های نسلی و هویتی برای تضعیف انسجام اجتماعی استفاده کنند و در این میان، تعلیم و تربیت می‌تواند نقشی بی‌بدیل ایفا کند.

وی با اشاره به سند تحول بنیادین که هدف آن تربیت انسان مؤمن، متدین، ولایت‌مدار و مسئولیت‌پذیر است، گفت: این سند در مسیر تحقق کارکردهای انسجام‌بخش با چالش‌های جدی مواجه شده است. بزرگ‌ترین اشکال نظام آموزشی به برنامه درسی بازمی‌گردد که عملاً آموزش‌زده و غیرمهارتی شده و کمتر به مؤلفه‌های فرهنگی و هویتی پرداخته است.

کاظمی تصریح کرد: هرچند در بخش محتوا کارهای خوبی انجام شده، اما فضای موقعیت‌های تربیتی برای نهادینه‌سازی مؤلفه‌های هویت‌بخش بسیار محدود است و این مسئله مانع تحقق اهداف تربیتی می‌شود.

وزیر آموزش‌وپرورش با انتقاد از فضای خشک آموزشی گفت: امروز دانش‌آموزان دائماً درگیر حفظ مطالب و تست‌زنی هستند و این رویکرد، کارکردهای اصلی تربیتی، اجتماعی و هویتی نظام تعلیم و تربیت را از بین برده است. ما با نظام سنجش و پذیرش فعلی، آموزش‌وپرورش را به گروگان گرفته‌ایم و در عین حال انتظار تحقق مأموریت‌های بزرگ تربیتی را داریم.

وی با اشاره به عدالت آموزشی افزود: با وجود تلاش‌های ۴۶ ساله، همچنان با مطلوبیت لازم در عدالت آموزشی فاصله داریم. مهم‌ترین اولویت آموزش‌وپرورش، تحقق عدالت آموزشی با رویکرد کمی و کیفی است و اگر نتوانیم تجهیزات، روش‌ها و توانمندی‌های معلمان را به‌روز کنیم، شکاف میان دنیای جدید دانش‌آموزان و نظام آموزشی، به انسجام اجتماعی آسیب جدی وارد خواهد کرد.

کاظمی در پایان با تأکید بر تعهد خود به‌عنوان سرباز نظام خاطرنشان کرد: اجرای نقشه راه سند عالی تعلیم و تربیت، اولویت اصلی بنده خواهد بود و این مسیر به هیچ عنوان متوقف نخواهد شد.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی