وزیر بهداشت: مشکل اصلی گسست میان تولید علم و تولید فناور
تبلیغات

به گزارش رکنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صبح امروز (یکشنبه ۲۳ آذرماه) در نخستین نشست مشترک شورای علوم پایه پزشکی، دبیران هیئت‌های ممتحنه و کارگروه ستادی تحول که در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به جایگاه بنیادین علوم پایه در نظام سلامت کشور اظهار کرد: بهداشت، داروسازی و سایر حوزه‌های علوم پایه، نقش بسیار پررنگی در توسعه علم و فناوری دارند و اساس بسیاری از دستاوردهای صنعتی و دارویی کشور، حاصل سال‌ها فعالیت علمی و تربیت نیروی انسانی در آزمایشگاه‌های علوم پایه است.

وی با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره نقش مقالات علمی افزود: تولید محصول و فناوری بدون پشتوانه علمی امکان‌پذیر نیست و حتی اگر خروجی مستقیم بالینی نداشته باشد، پایه بسیاری از محصولات صنعتی و دارویی، پژوهش‌هایی است که در گروه‌های علوم پایه و میکروبیولوژی دانشگاه‌ها شکل گرفته است.

وزیر بهداشت، مشکل اصلی فعلی را «گسست میان تولید علم و تولید فناوری» دانست و تصریح کرد: اتصال میان دانشگاه، صنعت، پارک‌های فناوری و نظام سلامت به‌درستی برقرار نشده و همین مسئله موجب می‌شود ظرفیت‌های موجود به فعلیت نرسد. در حالی که تجربه دانشگاه‌های مختلف نشان می‌دهد حضور فعال علوم پایه در پارک‌های فناوری می‌تواند منجر به تولید محصول، صادرات و ایجاد ارزش افزوده شود.

دکتر ظفرقندی با انتقاد از ترسیم خطوط قرمز غیرکارکردی میان وزارت علوم و وزارت بهداشت گفت: این مرزبندی‌های بدون محتوای عملی، مانع همکاری و هم‌افزایی می‌شود و در نهایت بر جایگاه دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی نیز اثر منفی می‌گذارد، در حالی که بسیاری از تولیدات علمی مشترک میان دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های مادر کشور انجام می‌شود.

وی با اشاره به تجربه کشور چین در بازنگری هدفمند رشته‌های دانشگاهی خاطرنشان کرد: توسعه آموزش عالی باید متوازن، مبتنی بر نیاز کشور و بازار کار باشد. لازم است از گسترش بی‌رویه رشته‌هایی که فاقد کارکرد مؤثر هستند جلوگیری شود تا هم از بیکاری دانش‌آموختگان و هم از هدررفت منابع پیشگیری شود.

وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت تقویت ارتباط دوطرفه دانشگاه و صنعت تأکید کرد و گفت: ارتباط مؤثر زمانی شکل می‌گیرد که هم صنعت به سراغ دانشگاه بیاید و هم دانشگاه فعالانه مسائل صنعت را شناسایی و پیگیری کند. در همین راستا، تفاهم‌نامه‌هایی میان وزارت علوم، وزارت اقتصاد و معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای تسهیل این ارتباطات به امضا رسیده است.

وی استفاده از ظرفیت‌های قانونی، از جمله هدایت بخشی از مالیات صنایع برای سرمایه‌گذاری در پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها را یکی از مسیرهای تقویت علوم پایه دانست و افزود: ایجاد دفاتر تخصصی برای مدیریت تعاملات پژوهشی و فناورانه می‌تواند علاوه بر توسعه علم، به بهبود شرایط معیشتی و کاری اعضای هیئت علمی نیز کمک کند.

دکتر ظفرقندی در پایان با اشاره به برگزاری جلسات منظم در سطح دولت برای بهبود وضعیت معیشتی اساتید و اعضای هیئت علمی گفت: این اقدامات با محوریت دولت در حال پیگیری است و پس از نهایی شدن، نتایج آن اعلام خواهد شد. اطمینان می‌دهم هر اقدامی که در توان وزارت بهداشت باشد، برای حل مشکلات علوم پایه پزشکی با جدیت دنبال خواهد شد.

گفتنی است در این مراسم، دکتر علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت و سرپرست معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر محمدرضا صبری، دبیر شورای عالی برنامه ریزی و نایب رییس ستاد تحول وزارت معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دکتر طوبی غضنفری، دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی حضور داشتند.

لازم به ذکر است در این نشست کارگاه هایی با حضور اعضای شورای آموزش علوم پایه پزشکی، دبیران هیئت‌های ممتحنه و کارگروه ستادی تحول برگزار شد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی