جاهای دیدنی آمل کجاست؟ / فیلم

به گزارش رکنا، آمل یکی از شهرهای استان مازندران محسوب می‌شود که عمده شهرت خود را مدیون محصول برنج و البته همجواری با کوه دماوند است. این شهر یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌ها به شمار می‌آید و گفته می‌شود پیش از ورود آریاییان اقوامی در خطه آمل می‌زیستند. آب‌و‌هوای آمل معتدل است و تابستان‌هایی گرم و زمستان‌هایی سرد و مرطوب دارد. این شهر از سمت شمال به محمودآباد، از شمال شرقی به بابلسر، از شرق به بابل و از غرب به شهرستان نور محدود می‌شود.

علاوه بر دیدنی‌های آمل، جشن‌های این شهر نیز از جذابیت‌های آن هستند. از جمله آن‌ها می‌توان از جشن تیرگان، جشن ورف‌چال، جشن کشتی لوچو، ماه در مه و نوروزخوانی نام برد. جاذبه های گردشگری آمل را در ادامه خواهید شناخت.

مکان های دیدنی آمل

پارک میرزا کوچک خان جنگلی

پارک میرزا کوچک خان جنگلی با وسعت ۴۴۰ هکتار در کیلومتر ۱۸ جاده آمل به تهران واقع‌ شده است. پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک خان با جنگل‌های انبوه همراه با جاده‌ای زیبا یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است.

این پارک دارای امکانات تفرجگاهی آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس دستشویی، اجاق، میز و نیمکت، رستوران و قهوه‌خانه، سکوی چادر و وسایل بازی کودکان، جایگاه سوارکاری و سه مدخل ورودی است. از جاذبه‌های آن می‌توان به این موارد اشاره کرد: جنگل انبوه، جاده جنگلی پارک، آبشار ماهان، هزار پله، چشمه آب سرد، درختان کهن‌سال، مرتع جنگلی، درختان میوه‌ای و…

پارک جنگلی هلومسر

پارک جنگلی هلومسر آمل در ابتدای ورودی جاده آمل به امام‌زاده عبدالله واقع شده است. پارک جنگلی هلومسر آمل با ۶۷ هکتار وسعت یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های تفریحی و گردشگری مازندران است. ایجاد امکانات تفریحی و رفاهی در این پارک در قالب چند مرحله در حال اجرا است. مرحله نخست این پارک ۶۷ هکتاری در قالب ۲۷ هکتار با ایجاد سرویس‌های بهداشتی، نصب آلاچیق‌ها، سطل‌های جمع‌آوری زباله، کافی‌شاپ، نمازخانه و وسایل بازی کودکان رونق گرفت. پارک جنگلی هلومسر آمل به‌عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب‌ شده است.

پارک دهکده طلایی آمل

پارک دهکده طلایی یکی از جاهای دیدنی آمل است که پارک داخل شهری محسوب می‌شود. این پارک بزرگ‌ترین پارک مازندران است و به‌عنوان یکی از زیباترین بوستان‌های ایران نام برده می‌شود.

روستای بلیران

اگر از جاده‌ قدیم بابل به آمل بروید، در چند کیلومتری آمل جاده‌ای به‌سمت جنگل و کوه می‌رود و پیچی که می‌خورد، زیبایی تازه‌ای پیدا می‌شود و هر پیچی آدمی را وارد دنیای دیگر می‌کند. یک سو کوه هست و جنگل، دیگر سو شالیزار مزارع و باغات که چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد. در انتهای جاده به روستای زیبای بلیران می‌رسیم. این روستای زیبا که در دل جنگل محصور است، تا آمل پانزده کیلومتر فاصله دارد. روستای بلیران از شمال به روستای کم‌دره، از جنوب به جنگل‌های سرفراز شمال و کوه چلا، از شرق به جنگل‌های سرسبز و انبوه و رودخانه و از غرب نیز به جنگل و کوه متصل شده است.

آبگرم استراباکو

آبگرم استراباکو در جاده هراز، ۱۱۰ کیلومتری تهران، ۵۵ کیلومتری آمل، منطقه لاریجان و در محلی به نام قلابن قرار دارد. آبگرم معدنی استراباکو با چهار چشمه با فواصل کم است که از دل کوه می‌جوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز می‌ریزد. آبگرم معدنی استراباکو با حرارت ۳۴ درجه سانتی‌گراد، از پای کوه جوشیده و پس از جمع شدن در دو استخر تقریبا بزرگ، از آن سرریز کرده و به داخل رودخانه می‌ریزد و میزان آبدهی آبگرم معدنی استراباکو تقریبا چهار اینچ در ثانیه است.

در محل چشمه قلابن (استراباکو) فردی نزدیک به ۱۶۰ سال پیش دو استخر شنا مخصوص آقایان و بانوان احداث کرده‌اند که امروزه نیز توسط نوادگانش اداره می‌شود و در تابستان با مبلغی کم، از اهالی محل و توریست‌هایی معدود میزبانی می‌کند. مسیر دسترسی‌اش پلی قدیمی بر آبی خروشان هراز و پنج دقیقه پیاده‌روی در راهی مال‌رو زیر صخره‌های البرز سترگ، در خنکای سایه درختان وحشی با سمفونی دل‌نشین پرندگان و آوای رود است.

غارهای دستکند آمل

در منطقه کافرکلی، در طول دره هراز از آبادی اسک تا روستای پنجاب به طول ۴۲ کیلومتر در ارتفاعات مشرف به دره و همچنین در چند دره فرعی نزدیک ۲۵۰ اتاق دست‌کند در دل صخره قرار دارند. این مجموعه در نوع خود از لحاظ تمرکز در یک منطقه، در ایران منحصربه‌فرد است. این غارها جهت زندگی موقت یا دائم یا به‌صورت یک مجموعه تدافعی و دیده‌بانی مورد استفاده قرار می‌گرفتند:

     غارهای دستکند روستای آب اسک

     غارهای دستکند روستای نیاک

     غارهای دستکند دره آینه ممنون رو‌به‌روی روستای نیاک در سمت راست جاده هراز

    غارهای دستکند تخته پل. بین روستای نیاک و پلمون

     غارهای دستکند دارسون در سه کیلومتری شهر رینه

     غارهای دستکند روستای گیلاس

     مجموعه غارهای دستکند روستای پلمون

     غارهای دستکند روستای کنار انجام

     غارهای دستکند روستای آبگرم

     غارهای دستکند روستای گزانه و ملار

     غارهای دستکند روستای بایجان

     غارهای دستکند روستای کهرود و کیان

     مجموعه غارهای دستکند روستای پنجاب

جنگل الیمستان

الیمستان، روستایی توریستی از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل است که در کیلومتر ۲۰ جاده هراز از آمل واقع‌ شده است. جنگل الیمستان ، محل رویش گیاه «الیما» است که در اردیبهشت رشد می‌کند. بنا به قولی، نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از آن است. الیمستان یکی از مناطق گردشگری ایران است که تورهای زیادی سالانه برای تفریح و سفر به دل طبیعت این منطقه می‌روند.

قله الیمستان هم یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا است که در زمستان و بهار کوهنوردان زیادی را به خود جذب می‌کند. قله‌ای که حدود ۲,۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترین گزینه‌های کوهنوردی در زمستان به شمار می‌رود. در کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند در پیش چشمان ما است و هرلحظه با شما حرکت می‌کند.

از آمل کیلومتر ۲۰ و از تهران، کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز، به جاده فرعی سمت راست با تابلوی امام‌زاده قاسم یا امام‌زاده لهاش برمی‌خورید، وارد آن شوید. در اوایل مسیر به دوراهی می‌رسید که باید جاده سمت چپ را دنبال کنید، جاده فرعی آسفالته باریک با پیچ‌وخم بسیار حدود هفت کیلومتر است که ابتدا ما را به روستای لهاش و پس از پنج کیلومتر مسیر خاکی به روستای الیمستان می‌رساند. از آنجا با پشت سر گذاشتن آبادی وارد جنگل می‌شویم.

دریاچه ساهون

این دریاچه در دامنه های جنوب غربی قلعه دماوند، نزدیک روستای نوا قرار گرفته است. ارتفاع آن از سطح دریا بیش از ۳۰۰۰ متر است. در گذشته بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت داشته و تا نیم‌قرن پیش پر از آب بوده که به مرور زمان، بر اثر دخالت‌های انسان حجم آب آن کم شده است.

دریاچه دوخواهران

با پشت سر گذاشتن دو سوم جاده هزار در قلب منطقه البرز مرکزی، به محلی موسوم به دو راهی پنجاب می‌رسید. این دوراهی و جاده‌ای خاکی که مسیر مواصلاتی نمارستاق نام گرفته، از آبادی‌هایی چون پنجاب، سوا، شیخ محله، کلری، دیوران عبور کرده و سرانجام به آبادی بزرگ نمارستاق در کنار رودخانه خروشان آن که سرچشمه از کوه‌های ناظر و شکر لقاس دارد، می‌رسید. اواخر خردادماه بهترین موقع است و هوا رو به گرمی است. از پلی بر رودخانه عبور کنید، در مسیری پاکوب قرار می‌گیرید و به‌سوی غرب ادامه مسیر دهید. پس از یک ساعت به دشت وسیع و بی‌انتهای دریوک می‌رسید. تمامی دشت سرسبز را طی می‌کنیم و به‌سوی جنوب مایل شده، وارد دره کوچکی در پای قلل لهرا می‌شوید.

پرسش‌های متداول

پارک میرزا کوچک خان جنگلی چه امکاناتی دارد؟

این پارک دارای امکانات تفرجگاهی آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس دستشویی، اجاق، میز و نیمکت، رستوران و قهوه‌خانه، سکوی چادر و وسایل بازی کودکان، جایگاه سوارکاری و سه مدخل ورودی است.

امکان استفاده از آبگرم استراباکو وجود دارد؟

در محل چشمه استراباکو دو استخر شنا مخصوص آقایان و بانوان احداث شده است که در تابستان با مبلغی کم، از اهالی محل و توریست‌هایی معدود میزبانی می‌کنند.

مسیر دسترسی جنگل الیمستان چگونه است؟

از آمل کیلومتر ۲۰ و از تهران، کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز، به جاده فرعی سمت راست با تابلوی امام‌زاده قاسم یا امام‌زاده لهاش برمی‌خورید، وارد آن شوید. در اوایل مسیر به دوراهی می‌رسید که باید جاده سمت چپ را دنبال کنید، جاده فرعی آسفالته باریک با پیچ‌وخم بسیار حدود هفت کیلومتر است که ابتدا ما را به روستای لهاش و پس از پنج کیلومتر مسیر خاکی به روستای الیمستان می‌رساند. از آنجا با پشت سر گذاشتن آبادی وارد جنگل می‌شویم.

دریاچه ساهون کجاست؟

این دریاچه در دامنه های جنوب غربی قلعه دماوند، نزدیک روستای نوا قرار گرفته است.

منبع: کجارو

وبگردی