عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با رکنا؛
رشد اقتصادی؛ نیاز حیاتی است نه شعار تبلیغاتی / به مردم بازگردیم
رکنا اقتصادی: روحالله ایزدخواه تأکید کرد رشد اقتصادی واقعی و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و منابع راکد کشور، تنها راه عبور از مشکلات اقتصادی است و دولت باید با کاهش بروکراسی و اعتماد به بخش خصوصی، اقتصاد را به مردم واگذار کند.

به گزارش رکنا، روح الله ایزدخواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره پیش بینی برخی کارشناسان مبنی بر کاهش رشد اقتصادی در سال جاری گفت: رشد اقتصادی امروز یک الزام حیاتی برای کشور محسوب میشود، نه یک موضوع تزیینی و شعاری. ما برای خروج از مشکلات اقتصادی فعلی به رشد واقعی در تمام بخشها نیاز داریم؛ هم در تولید، هم در صادرات و هم در احیای منابع راکد مانند معادن، اراضی و ظرفیتهای دریایی. دهه ۹۰ برای ما یک دهه از دست رفته بود با رشد اقتصادی زیر یک درصد که امروز شاهد پیامدهای منفی آن در تمام بخشهای اقتصادی هستیم.
راه حل ناترازیها در رشد اقتصادی است
نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم افزود: اگر امروز با مشکل ناترازی مواجه هستیم، راه حل آن رونق تولید، جهش صادراتی و احیای منابع راکد است. اقتصاد باید به دست مردم سپرده شود. دولت به تنهایی نمیتواند چرخهای اقتصاد را بچرخاند. ما هنوز به ظرفیتهای مردمی باور نداریم. بانک مرکزی اعلام کرده ۶۰ میلیارد دلار ارز نزد مردم وجود دارد. این سرمایههای مردمی و نیروی انسانی بیکار، ظرفیتهای عظیمی هستند که استفاده نمیشوند.
توانمندسازی بنگاههای کوچک و متوسط
وی ادامه داد: ساختار اقتصاد ما مبتنی بر بنگاههای کوچک و متوسط است. با مدل شبکهسازی و خوشهسازی که در برنامه هفتم پیشبینی شده، میتوان این بنگاهها را تقویت و توانمند کرد. ما از ظرفیتهای مرزی و دریایی خود استفاده نمیکنیم. ۱۶ استان مرزی داریم که با ۶۰۰ میلیون نفر همجوار هستند و از طریق دریا به ۲ میلیارد نفر دسترسی داریم، اما از این پتانسیلها استفاده نمیکنیم.
آزادسازی منابع محبوس کشور
ایزدخواه تصریح کرد: منابع کشور ما هفت برابر جمعیتمان است، اما این منابع قفل شدهاند. اراضی، معادن و دریاها را محبوس کردهایم. آزادسازی واقعی یعنی آزاد کردن این منابع برای مردم، نه کاهش مخارج دولت. این منابع مال مردم ایران است، نه فقط دولت. هر کسی که میخواهد کاری کند باید ۱۰۰ مجوز بگیرد و ماهها در صف بماند. این شیوه اداره کشور، اقتصاد را نابود کرده است.
رشد ۸ درصدی؛ هدف برنامه هفتم
ایزدخواه با اشاره به هدفگذاری برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: برنامه هفتم راهکارهای متعددی برای رسیدن به رشد ۸ درصدی پیشبینی کرده است. راهکار اصلی، اقتصاد مردمی و احیای منابع راکد است. اما متأسفانه روح حاکم بر برنامه هفتم در دستگاههای اجرایی دیده نمیشود. راه حل ناترازی انرژی، خاموش کردن کشور و متوقف کردن تولید نیست. باید به سمت یک بسیج عمومی برویم و اختیارات را به مردم و نهادهای مردمی واگذار کنیم.
ضرورت اعتماد به مردم و بخش خصوصی
ایزدخواه به نقش مردم در بازسازی اقتصاد کشور اشاره داشت و افزود: وقتی مردم احساس کنند فعال مایشاء هستند، سرمایههای خود را در طلا و بانک حبس نمیکنند. امروز تولیدات دانشبنیان با سود ۸۰۰ درصدی وجود دارند، اما اجازه نمیدهیم مردم از این فرصتها استفاده کنند. صندوقهای پژوهش و فناوری را محدود میکنیم، در حالی که این صندوقها با پول مردم کار میکنند. ۶۰ درصد نهادهای کشاورزی در دست شبکههای دلالی است و کشاورز از تولید دست میکشد.
بازگشت به اصول انقلاب؛ اقتصاد مردمی
وی، راه حل رشد اقتصادی را فقط و فقط آزادسازی مردم و احیای منابع برشمرد و گفت: اصل ۴۵ قانون اساسی تصریح میکند منابع عمومی باید در خدمت مصالح عامه قرار گیرد. دولت به جای گفتن "نمیتوانم" و قفل کردن منابع، باید به سمت مردم بیاید. ۱۰۰ هزار تعاونی در تمام بخشهای اقتصادی داریم که نیاز به اعتمادسازی دارند. فلسفه انقلاب اسلامی از ابتدا توسل به مردم بود، هم در نفی طاغوت و هم در استقرار نظام.
ضرورت تغییر رویکرد اداری
نماینده مردم تهران تاکید کرد: تورم ۴۰ درصدی و رکود ۶۰ درصدی در کشوری با این همه منابع، بیمعنی است. اگر دست ما زیر ساطور تحریم است، راه حل آن توقف تولید نیست. باید از بروکراسی قرون وسطایی اداری که تولید را نابود کرده، دست برداریم. رئیس جمهور باید شخصاً وارد میدان شود و مسئولان متعصب و ناکارآمد را کنار بگذارد. یا ادارات به نفع مردم کار میکنند، یا باید تعطیل شوند. این تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
ارسال نظر