سازمان های استاندارد و غذا و دارو بر خط تولید شیر مدارس نظارت دارند / فقط شرکت‌های تائیدشده وزارت بهداشت مجاز به تامین شیر مدارس هستند
تبلیغات

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، حسین اسداللهی، مشاور اجرایی معاون توسعه مدیریت وزیر آموزش و پرورش و دبیر کمیته شیر مدارس کشور، در گفت‌وگو با رکنا با اشاره به سازوکار تامین شیر مدارس در کشور اظهار کرد: در حال حاضر شیر مدارس توسط ۵۸ شرکت تولیدی تأمین می‌شود و طبیعتاً یک شرکت به‌تنهایی امکان پوشش نیاز کل کشور را ندارد؛ به همین دلیل چندین شرکت در این فرآیند مشارکت دارند.

وی با تاکید بر نظارت‌های سختگیرانه روی تمامی فرایندهای شیر مدرسه افزود: در کشور حدود ۳۵۰ واحد تولیدی لبنی فعال هستند؛ اما تنها ۷۰ تا ۸۰ واحد از سوی وزارت بهداشت تائید شده‌اند و وزارت آموزش‌ و پرورش نیز صرفا مجاز به عقد قرارداد با همین شرکت‌های مورد تائید است. ممکن است برخی شرکت‌ها در بازار فعال باشند، اما مجوز تأمین شیر مدارس را ندارند. تمام شرکت‌های طرف قرارداد، پرونده معتبر و تائیدیه رسمی وزارت بهداشت را دارا هستند.

اسداللهی با اشاره به تنوع تولیدکنندگان در استان‌ها گفت: شیر مدارس توسط چندین کارخانه در استان‌های مختلف تولید می‌شود و این‌گونه نیست که اگر در یک استان، مانند ایلام، مشکلی رخ داده، این موضوع به سایر استان‌ها نیز تسری پیدا کند. برخی استان‌ها حتی سه شرکت مختلف برای تأمین شیر مدارس دارند و شرایط هر استان متفاوت است.

دبیر کمیته شیر مدارس کشور با بیان اینکه آموزش‌ و پرورش در برخورد با هرگونه گزارش تخلف تعارف ندارد، تصریح کرد: به محض دریافت اولین گزارش، تولید و توزیع محصول متوقف و محموله مرجوع می‌شود. همان‌گونه که در استان ایلام نیز این اتفاق رخ داد؛ از حدود ۴۰۰ هزار پاکت شیر ارسال‌شده، تعدادی از یک سری ساخت خاص که گزارش شده بود دارای ایراد بوده، بلافاصله جمع‌آوری و بازگردانده شد و مرجوع شد.

وی ادامه داد: شیر مدارس تحت نظارت هم‌زمان سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو و با حضور ناظران بر خط تولید تهیه می‌شود. علاوه بر این، نمونه‌برداری و آزمایش‌ها چندین برابر محصولات موجود در بازار انجام می‌گیرد. حتی هزینه این آزمایش‌ها نیز توسط وزارت آموزش‌ و پرورش تامین می‌شود؛ چرا که سلامت دانش‌آموزان خط قرمز ماست.

اسداللهی با انتقاد از برخی ابهامات مطرح‌شده درباره پرونده ایلام گفت: سوال جدی ما این است که چگونه محصولی که ۱۰ روز دوره قرنطینه آزمایشگاهی را طی کرده و تأیید شده، بعدا دچار مشکل می‌شود؟ آموزش‌ و پرورش در این ماجرا مطالبه‌گر است و انتظار دارد دستگاه‌های نظارتی پاسخ روشنی نسبت به خبر توزیع شیر در ایلام دهند و ما در آموزش و پرورش منتظر گزارش رسمی نهادهای نظارتی هستیم.

همچنین اسدالهی نسبت به کمیته استانی شیر مدارس اشاره کرد: تامین شیر مدارس در هر استان با تشکیل کمیته استانی به ریاست استاندار استان محقق و نظارت ها و اقدامات نیز در چهارچوب آن خواهدبود.

وی با اشاره به سازوکار حقوقی قراردادها خاطرنشان کرد: تمام قراردادهای شیر مدارس با سه امضا منعقد می‌شود؛ شرکت تولیدکننده، وزارت آموزش‌ و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی. این یعنی دانشگاه علوم پزشکی نیز صحت قرارداد را تایید می‌کند. البته شرکت‌های لبنی اذعان دارند که در تولید محصولات تتراپک استریل، درصد اندکی مرجوعی طبیعی است؛ اما آموزش‌ و پرورش تلاش می‌کند حتی همین درصد نیز به صفر برسد.

دبیر کمیته شیر مدارس کشور در ادامه از ابلاغ دستورالعمل‌های دقیق به مدارس خبر داد و گفت: مدیران مدارس موظف شده‌اند پیش از توزیع، پاکت‌های شیر را بررسی کنند و در صورت بادکردگی یا آسیب‌دیدگی، به هیچ‌وجه آن را در اختیار دانش‌آموز قرار ندهند. همچنین پیش از توزیع، چند نمونه باز و بررسی شود.

اسداللهی در پایان تأکید کرد: شیر مدارس باید در کلاس درس و زیر نظر معلم مصرف شود. معلمان موظف‌اند به دانش‌آموزان آموزش دهند که پاکت شیر را در معرض فشار قرار ندهند و پیش از مصرف، آن را به‌خوبی تکان دهند. با توجه به درصد چربی بالای این شیر، رعایت این نکات ضروری است. دفتر سلامت وزارت آموزش‌ و پرورش نیز به‌طور مستمر پیگیر موضوع بوده و مراقبان سلامت مدارس مسئول نظارت مستقیم بر این فرآیند هستند.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی