ویژه‌برنامه‌های اربعین تشییع و تدفین امام شهید در پایتخت

به گزارش رکنا  به نقل از فارس، حجت‌الاسلام سید محسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران ، با اشاره به فرارسیدن چهلم تشییع و تدفین امام شهید، اظهار کرد: مردم عزیز ما با حضور در مراسم تشییع تاریخی و ماندگار در تاریخ اسلام و ایران و همچنین حضور مردم عراق و سایر ملت‌ها در ادای احترام به امام شهید، حماسه‌ای را رقم زدند که برای همیشه در تاریخ ماندگار خواهد بود.وی افزود: اکنون ۴۰ روز از آن تشییع باشکوه و دفن پیکر امام شهید گذشته است و با توجه به اهمیت اربعین در فرهنگ دینی و ویژگی‌های خاص چهلم در فرهنگ شیعی، وظیفه داریم چهلم تشییع و تدفین امام شهید را به خوبی گرامی بداریم و پاس بداریم.

تجدید میثاق با آرمان‌های امام شهید

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران ادامه داد: اربعین همراه با پیام‌رسانی، زنده نگه داشتن یاد شهدا و ارزش‌های دینی و انقلابی است؛ بنابراین باید در این مناسبت با آرمان‌های امام شهید تجدید میثاق و با رهبر فرزانه انقلاب تجدید بیعت کنیم و نشان دهیم که با اقتدار و صلابت همچنان پای آرمان‌های امام و شهدا ایستاده‌ایم.وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های ویژه در مشهد گفت: امروز دارالذکر مشهد به محل بیان فضائل امام شهید تبدیل شده است و در جوار بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع)، مردم اجتماع می‌کنند، شعارهای حماسی سر می‌دهند و به امام شهید عرض ادب می‌کنند.

وی افزود: دارالذکر امام رضا(ع) با ذکر فضائل و مناقب امام شهید ما، آیت‌الله العظمی سیدعلی حسینی خامنه‌ای، همراه شده است.

حضور مردم تهران در مصلای امام خمینی(ره)

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران با اشاره به برنامه اصلی چهلم تشییع و تدفین امام شهید اظهار کرد: برنامه اصلی از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام شده است و مردم انقلابی و همیشه در صحنه تهران روز سه‌شنبه از ساعت ۵ بعدازظهر در مصلای بزرگ حضرت امام خمینی(ره) حضور پیدا می‌کنند و چهلم دفن و تشییع امام شهید را گرامی خواهند داشت.

محمودی ا دامه داد: همچنین برنامه‌هایی در قم و مشهد از سوی دفتر رهبری اعلام شده و علاوه بر این برنامه باشکوه، برنامه‌های ویژه‌ای نیز برای سراسر کشور پیش‌بینی شده است که در سراسر استان تهران نیز شاهد برگزاری آنها خواهیم بود.

امام شهید؛ احیاگر اربعین در عصر حاضر

وی با اشاره به نقش امام شهید در احیای فرهنگ اربعین گفت: حضرت امام شهید ما احیاگر اربعین در عصر حاضر بودند. اربعین و پیاده‌روی اربعین سنتی بود که در گذشته به صورت محدود برگزار می‌شد و بعضاً مورد توجه جدی قرار نمی‌گرفت، اما امام شهید آن را مورد عنایت و حمایت جدی قرار دادند.رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران افزود: امروز اربعین عاشورا و اربعین سیدالشهدا(ع) به عنوان یک حرکت بزرگ دینی و سیاسی در جهان اسلام تبدیل شده و اگر امام شهید را احیاگر سنت زیارت اربعین در عصر حاضر بدانیم، سخن گزافی نگفته‌ایم.

محمودی با اشاره به برنامه‌های استان تهران برای چهلم امام شهید اظهار کرد: روز پنجشنبه که مصادف با شهادت امام عسکری(ع) است، همزمان با سراسر کشور، در استان تهران نیز برنامه‌های ویژه‌ای برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این برنامه‌ها در گلزارهای شهدا، که محل اجتماع مردم، خانواده‌های شهدا و ایثارگران است، همچنین در مساجد سراسر استان و بقاع متبرکه برگزار خواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران افزود: در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، قبله تهران، نیز برنامه‌های ویژه‌ای برگزار می‌شود.

محمودی گفت: در مساجد سراسر استان، روز پنجشنبه بعد از نماز مغرب و عشا مراسم گرامیداشت امام شهید برگزار خواهد شد و پس از برگزاری مراسم، دسته‌جات به سوی میادین و محل اجتماع مردم حرکت خواهند کرد.

تلاوت سوره فتح در مساجد و میادین

وی با اشاره به برنامه‌های قرآنی این مناسبت گفت: اجتماعات میدانی در شب و روز جمعه با محوریت امام شهید، تبیین زندگی ایشان، تجدید میثاق با امام شهید و تجدید بیعت با رهبر فرزانه انقلاب برگزار خواهد شد.

محمودی افزود: بلندگوهای معابر عمومی و اماکن مقدس، قرآن را پخش خواهند کرد و صدای ملکوتی قرآن به گوش مردم خواهد رسید. همچنین در مساجد و میادین، پویش تلاوت قرآن، به‌ویژه تلاوت سوره مبارکه فتح دنبال خواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران ادامه داد: تلاوت سوره مبارکه فتح از توصیه‌های امام شهید برای پیروزی رزمندگان اسلام بود؛ بنابراین روز پنجشنبه در مساجد و میادین، قرائت این سوره مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت. 

فضاسازی شهری

وی با اشاره به ضرورت فضاسازی شهری در این ایام گفت: فضاسازی شهری یکی از مسائلی است که مسئولان فضاسازی شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و مجموعه‌های اجرایی دنبال خواهند کرد.

محمودی تأکید کرد: باید فضای شهری ما فضای مناسبی باشد و پیام‌های ولایت، پیام‌های انتقام و خون‌خواهی و ایستادگی در راه امام شهید در فضاهای شهری به چشم بخورد.

برگزاری مراسم در ادارات و نمازهای جمعهوی با اشاره به برنامه ادارات برای گرامیداشت چهلم امام شهید اظهار کرد: ادارات نیز برای این مراسم برنامه خواهند داشت، اما با توجه به تعطیلی روز پنجشنبه، ادارات و سازمان‌ها روز چهارشنبه ظهر و همزمان با برگزاری نماز جماعت، مراسم بزرگداشت چهلم امام شهید را برگزار خواهند کرد.

وی افزود: روز جمعه نیز در نمازهای جمعه و سخنرانی‌های پیش از خطبه‌ها، حال و هوای گرامیداشت چهلم امام شهید حاکم خواهد بود.رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران گفت: در اماکن مختلف، از جمله گلزارهای شهدا، مساجد و مصلاهای نماز جمعه، در صورت امکان، برپایی نمایشگاه‌ها و ایجاد آثار تبلیغی مناسب بسیار مطلوب خواهد بود.

دعوت از فعالان فرهنگی و هیئات مذهبی

محمودی در پایان از فعالان فرهنگی و گروه‌های تبلیغی و جهادی برای مشارکت در برنامه‌های این مناسبت دعوت کرد و گفت: از همه فعالان فرهنگی، فعالان میادین، گروه‌های تبلیغی و جهادی، به‌ویژه مساجد و هیئات مذهبی دعوت می‌کنیم با برنامه‌ریزی، حضور و تلاش هرچه بیشتر نسبت به این مناسبت مهم ایفای نقش کنند.

وی خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله در چهلم نیز ملت ما نشان خواهد داد که هرگز امامش را از یاد نخواهد برد، راه و مکتب او فراموش نخواهد شد و شعار انتقام‌خواهی نیز به فراموشی سپرده نخواهد شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان‌های استان تهران افزود: ملت ما، جوانان و خانواده‌های ما مصمم هستند راه نورانی امام شهید را با قوت و اقتدار زیر پرچم ولایت ادامه دهند.

وی با اشاره به تقارن این مناسبت با شهادت امام عسکری(ع) گفت: تقارن این مناسبت با شهادت امام عسکری(ع)، پدر بزرگوار امام زمان(عج)، اهمیت این مراسم را مضاعف کرده است و ان‌شاءالله وجود نازنین امام زمان(عج) هم در عزای پدر بزرگوارشان و هم در بزرگداشت نایب ایشان که مظلومانه به شهادت رسید، عنایت ویژه‌ای به ملت و کشور ما خواهند کرد.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1239901
  • انتشار فیلم مجید فلاح پور روحانی ربوده‌شده پس از ۳۶۰ روز / از خانواده ام می خواهم مرا نجات دهند