ادعای بزرگ رئیس کل بانک مرکزی؛ تورم تیر ماه واقعا نصف شده است؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، در نشست مشترک با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از کاهش قابل توجه تورم ماهانه در تیرماه خبر داد و گفت: «نرخ تورم ماهانه تیرماه نسبت به ماه قبل تقریباً نصف شده است و این نشان می دهد روند افزایشی تورم کنترل شده و در ماه های آینده نیز کنترل بیشتری بر تورم خواهیم داشت.»

همتی این کاهش را نتیجه سیاست های پولی بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی دانست و تأکید کرد که این بانک همزمان با تأمین ارز کالاهای اساسی، دارو و بخش تولید، سیاست مهار تورم را نیز با استفاده از ابزارهای پولی دنبال کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین از تداوم تأمین ارز بخش صنعت با وجود شرایط ناشی از تحریم ها و جنگ خبر داد و گفت بخشی از صنایع به دلیل آسیب های ناشی از جنگ و مشکلات تأمین مواد اولیه با محدودیت روبه رو شده اند و بانک مرکزی برای رفع این موانع و تأمین نیازهای ارزی تولیدکنندگان برنامه ریزی کرده است.

وی همچنین از بررسی طرحی جدید برای جذب ارزهای خانگی خبر داد و اعلام کرد بانک مرکزی در حال طراحی سازوکاری است که ضمن جلب اعتماد مردم، امکان استفاده از این منابع در بخش تولید را فراهم کند. به گفته همتی، اصلاح محدودیت نگهداری و سپرده گذاری ارز نیز در دستور کار قرار دارد.

آمار مرکز آمار ایران هنوز منتشر نشده است

اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در شرایطی مطرح شده که مرکز آمار ایران هنوز گزارش رسمی تورم تیرماه 1405 را منتشر نکرده است؛ در حالی که طبق روال ماه های گذشته، انتظار می رفت این آمار تا چند روز قبل منتشر شود. بنابراین در حال حاضر امکان تطبیق و صحت سنجی ادعای مطرح شده درباره «نصف شدن تورم ماهانه» وجود ندارد و باید منتظر انتشار گزارش رسمی مرکز آمار ماند.

آخرین آمار رسمی منتشر شده مربوط به خردادماه 1405 است که تصویر متفاوتی از روند تورم ارائه می دهد. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران:

نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور در خردادماه 5.9 درصد اعلام شد.

نرخ تورم نقطه به نقطه به 88.6 درصد رسید.

نرخ تورم سالانه نیز با افزایش 4.3 واحد درصدی نسبت به ماه قبل، به 62 درصد رسید.

این آمار نشان می دهد که تورم در خردادماه همچنان در سطوح بسیار بالایی قرار داشته و فشار قیمتی بر خانوارها ادامه داشته است.

آیا ادعای همتی تأیید خواهد شد؟

اگرچه کاهش تورم ماهانه - در صورت صحت - می تواند نشانه ای از کاهش سرعت رشد قیمت ها باشد، اما به معنای ارزان شدن کالاها یا پایان تورم نیست؛ بلکه تنها بیانگر کندتر شدن آهنگ افزایش قیمت هاست.

از سوی دیگر، تا زمانی که مرکز آمار ایران به عنوان مرجع رسمی انتشار شاخص قیمت مصرف کننده، گزارش تورم تیرماه را منتشر نکند، نمی توان درباره صحت ادعای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر «نصف شدن تورم ماهانه» قضاوت قطعی کرد.

اکنون باید منتظر انتشار آمار رسمی تورم تیرماه ماند تا مشخص شود آیا اظهارات همتی با داده های رسمی مرکز آمار ایران همخوانی دارد یا خیر.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1234056
  • مهاجرانی : انسداد فعالیت سکوها بدون دستور رئیس جمهور امکان پذیر نیست / تصفیه مالی کالابرگ تا 25 تیرماه