تداوم خشکسالی در کشور؛ 9 استان در وضعیت زیرنرمال بارش
تبلیغات

به گزارش رکنا، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از تداوم شرایط نگران‌کننده منابع آبی در کشور خبر داد و اعلام کرد توزیع بارش‌ها همچنان نامتوازن است و بخش قابل توجهی از جمعیت با کم‌بارشی مواجه‌اند.

فیروز قاسم‌زاده با اشاره به آخرین بررسی‌ها گفت: الگوی بارش در سطح کشور یکنواخت نبوده و در ۹ استان که بیش از ۳۴ میلیون نفر جمعیت دارند، وضعیت زیرنرمال حاکم است. به گفته او، بیشترین افت بارندگی در استان‌های واقع در حوضه آبریز دریاچه نمک ثبت شده است.

وی با بیان اینکه استان تهران در میان مناطق کشور بیشترین کاهش بارش را تجربه کرده، افزود: میزان بارندگی در تهران نسبت به میانگین بلندمدت ۲۸ درصد کاهش یافته و پس از آن استان قم با کاهش ۲۶ درصدی قرار دارد. این روند کاهشی بر ورودی سدهای پنج‌گانه تهران نیز تأثیر گذاشته و از ابتدای سال آبی تاکنون کاهش محسوسی در بارش‌ها ثبت شده است.

قاسم‌زاده در ادامه با اشاره به وضعیت خشکسالی کشور توضیح داد: با وجود آنکه بارندگی سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳ درصد و نسبت به سال گذشته ۶۲ درصد افزایش داشته، اما شاخص خشکسالی (SPI) نشان می‌دهد کشور وارد ششمین سال متوالی خشکسالی شده است. او تأکید کرد که انباشت کسری مخازن، به‌ویژه در منابع آب زیرزمینی، باعث شده افزایش بارش‌ها نیز نتواند کمبودها را جبران کند.

به گفته این مقام مسئول، ادامه کم‌بارشی در مناطق زیرنرمال می‌تواند در ماه‌های آینده به کاهش تولید آب، افت ورودی سدها و فشار بیشتر بر منابع زیرزمینی منجر شود؛ موضوعی که تأمین آب در بخش‌های مختلف را با چالش جدی روبه‌رو خواهد کرد.

در بخش دیگری از این گزارش، وضعیت سدهای کشور نیز مورد اشاره قرار گرفت. قاسم‌زاده اظهار کرد: هرچند در برخی حوضه‌ها مانند کارون، کرخه و مناطق مرزی غربی شاهد بهبود ذخایر سدها هستیم، اما سدهای استان‌های تهران، مرکزی، خراسان رضوی، قم، اصفهان و زنجان همچنان در شرایط نامطلوب قرار دارند. به همین دلیل شهرهایی مانند تهران، کرج، مشهد، اراک، قم، اصفهان و یزد با محدودیت‌هایی در تأمین آب مواجه هستند و مدیریت مصرف آب همچنان یک ضرورت اساسی به شمار می‌رود.

وی همچنین از ورود یک سامانه بارشی جدید خبر داد و گفت: این سامانه از ساعات پایانی شنبه وارد کشور شده و ابتدا مناطق غربی و شمالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به‌تدریج تا روز سه‌شنبه به نواحی مرکزی، شرقی و شمال‌شرقی گسترش خواهد یافت.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، امروز در ارتفاعات زاگرس مرکزی و استان‌هایی مانند کرمانشاه، ایلام، غرب خوزستان، شمال فارس، همچنین ارتفاعات کرمان، یزد و خراسان جنوبی افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق رخ می‌دهد. در شمال‌غرب و سواحل شمالی کشور نیز بارش‌های پراکنده همراه با وزش باد و احتمال آذرخش پیش‌بینی شده است.

برای روز یکشنبه نیز در برخی مناطق خراسان شمالی، خراسان رضوی و شرق سواحل دریای خزر بارش‌های پراکنده انتظار می‌رود. با تقویت سامانه بارشی در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، علاوه بر مناطق غربی و شمالی، بخش‌هایی از مرکز و شرق کشور نیز شاهد افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق خواهند بود.

همچنین روز سه‌شنبه در استان بوشهر و ارتفاعات فارس بارش‌های پراکنده رخ می‌دهد و برای روز چهارشنبه نیز بارندگی در شمال‌غرب، نوار شمالی و ارتفاعات زاگرس مرکزی پیش‌بینی شده است. در این مدت، خلیج فارس و تنگه هرمز نیز مواج خواهند بود.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات