رکنا گزارش می دهد؛
وقتی آب نیست چطور صرفه جویی کنیم؟!
رکنا اقتصادی: ایران برای پنجمین سال متوالی با خشکسالی شدید و کاهش چشمگیر بارندگی مواجه است، به گونه ای که تنها 14 درصد از ظرفیت سدهای تهران پر بوده و بسیاری از مناطق با افت شدید فشار روبهرو هستند. زنگ خطر بیآبی به صدا درآمده و حتی در برخی مناطق از جمله استان البرز روزانه دو ساعت آب قطع می شود.

به گزارش رکنا، گفتنی است، پنجمین سال متوالی خشکسالی، وضعیت منابع آبی استان های تهران، البرز و دیگر استان های ایران را در وضعیتی نگران کننده قرار داده است. وضعیت پایتخت بحرانی است و ذخایر سدهای تأمینکننده آب شرب، به پایینترین سطح در سالهای اخیر رسیده است. بنابر اعلام رسمی، تنها 14 درصد ظرفیت مخازن سدهای تهران در حال حاضر آب ذخیره دارند. میزان بارش ثبت شده در سال آبی جاری تنها به 153 میلیمتر رسیده است؛ رقمی که 40 درصد کمتر از میانگین بلندمدت است. اردیبهشتماه امسال، بهعنوان یکی از ماههای کلیدی تأمین روانابها، با کاهش بیش از 90 درصدی بارندگی نسبت به دورههای مشابه همراه بوده است. میزان ذخایر آبی استان البرز نسبت به سالهای گذشته بسیار کاهش یافته و نگران کننده است. ذخایر آبی دیگر استان های کشور نیز وضعیت مناسبی ندارند. طبق اعلام رسمی، سدهای شمیل و نیان در هرمزگان و سد رودبال داراب در فارس خشک شدهاند.
در این میان مسئولان وزارت نیرو و شرکت آبفا از مردم خواسته اند تا با کاهش 20 درصدی در مصرف آب، از بیشتر شدن افت فشار و قطعی آب جلوگیری کنند، زیرا اگر مصرف آب با همین روند ادامه پیدا کند، شرکت آبفا به سمت اعمال سیاست های سختگیرانه خواهد رفت.
اگرچه شرکت آبفا اعلام کرده است که مجبور به اعمال محدودیت فشار هستیم و قطعی برنامهریزی شده نداریم و در منازل باید مخزن به ازای هر نفر 75 لیتر تعبیه و بعد از مخزن پمپ تعبیه شود که گزارش هایی از قطع دو ساعته آب برخی مناطق وجود دارد. بسیاری از مناطق استان تهران و البرز با افت شدید فشار آب همراه است و در این میان اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی معنای خود را از دست داده است، زیرا آبی برای صرفه جویی وجود ندارد و مردم حتی برای نیازهای ضروری خود بدون آب مانده اند.
آبی برای صرفه جویی وجود ندارد!
یکی از مخاطبان رکنا در این خصوص گفت: من ساکن کرج، شهرک جهان نما هستم. ما در طبقه همکف یک ساختمان زندگی می کنیم. حدود 10 روز است که با مشکل افت شدید فشار آب روبرو شده ایم و حتی در 4 روز گذشته هر روز حدود 2 ساعت قطع آب داریم.
وی افزود: زمانی که آب وصل است، به قدری فشار کم است که آبگرمکن را روشن نمی کند. چندین بار تلاش کردم با سامانه 122 تماس بگیرم و مشکل را مطرح کنم اما هر بار بین 40 تا 50 نفر در صف تماس بودند. فقط یک بار موفق به برقراری تماس بعد از مدت زیاد انتظار شدم که اپراتور صرفا گفت که برق تاسیسات قطع شده و تماس را قطع کرد.
این مخاطب در آخر گفت: لطفاً شما انعکاس بدید بلکه سازمان آب از طریق شما این مشکل ما را ببینند و حل کنند. باور کنید مجبور هستیم اول صبح قبل ساعت 8 حمام کنیم و مشکلات ما زمانی که آب را هر روز 2 ساعت به طور کامل قطع می کنند، مضاعف می شود.
زنگ خطر بی آبی در ایران به صدا درآمده است
گفتنی است، پنجمین سال متوالی خشکسالی، کاهش کم سابقه بارندگی ها، افت سطح آب های سطحی و زیرزمینی و عدم مدیریت مناسب، ذخایر آب ایران را به مرز هشدار رسانده است و زنگ خطر بی آبی در ایران به صدا درآمده است.
عباس علی آبادی، وزیر نیرو میگوید که ممکن است تا ماه آینده سد ماملو از مدار خارج شود و همچنین سدهای لتیان، لار و کرج در خطر خروج از مدار قرار دارند.
سد لتیان که یکی از سدهای اصلی تامینکننده آب شرب تهران است، اکنون با کاهش 57 درصدی حجم مخزن ذخیره روبهرو است. سد امیرکبیر که در سال آب جاری 58 درصد کمتر از مدت مشابه سال آبی گذشته ذخیره دارد، تنها 38 درصد از ظرفبت خود را پر دارد. سد لار با 7 درصد پرشدگی در یکی از بحرانیترین وضعیتها قرار دارد و نسبت به سال گذشته 24 درصد کاهش یافته است. سد طالقان با دارا بودن 53 درصد ظرفیت پر، نسبت به دیگر سدها وضعیت نسبتاً بهتری دارد اما همچنان نسبت به سال قبل 32 درصد افت ذخیره داشته است. سدهای لتیان و ماملو نیز تنها 20 درصد از ظرفیت خود را پر کردهاند و کاهش 44 درصدی نسبت به سال گذشته را تجربه میکنند.
سمیه باغی
خبرنگار رکنا
-
فیلم تریلر کندل وود Candlewood
ارسال نظر