چشم‌انداز شفافیت در ساخت‌وسازهای جنگ؛ چمران خواستار پاسخگویی شهرداری شد

به گزارش رکنا، مهدی چمران در حاشیه جلسه ۴۳۲ شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه «شهرداری تهران گزارش ساخت‌وسازها و اعطای تراکم تشویقی به خانه های آسیب دیده در جنگ را ارایه داده است و جنابعالی ۱۷۵ تخلف را در مورد آنها مشخص کرده اید؟» اظهار کرد: ما سوال کردیم و شهرداری مکلف است پاسخ دهد و شفاف‌سازی صورت بگیرد، ۳۰ تا ۴۰ مورد از پرونده های تخلفات تاکنون مورد بررسی قرار گرفته و سوالاتی در این باره مطرح کردیم.

چمران تصریح کرد : این کار همیشگی ماست و بحث دیروز و امروز نیست. ما مرتباً چه کتبی و چه شفاهی مواردی که نیاز به توضیح و شفاف سازی داشته باشد را اعلام می‌کنیم و تخلفات موردی را هم مکتوب مطرح می‌کنیم تا با آن ها برخورد شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امروز قرار بود گزارشی از سوی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در مورد وضعیت واگن های خریداری شده مترو از چین در شورا ارائه شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه معاون شهردار به تازگی از چین بازگشته، گزارش به جلسه آینده موکول شد.

رییس شورای شهر تهران گفت: رام های خریداری شده در بندار چین هستند، اما امکان جابه‌جایی آنها وجود ندارد. قطارها بر اساس ۱۵ درصد پیش‌پرداخت‌ها ساخته و تست شده‌اند اما به دلیل جنگ رمضان جابجایی آن متوقف شد و همچنان متوقف است.

وی با تاکید بر اینکه اتوبوس‌ها نیز به تدریج حمل می‌شود، افزود: تعدادی از آنها به بندرعباس رسید و تعدادی دیگر هم آسیب دید که بیمه و خرید مجدد آن پیگیری می‌شود.

چمران یادآور شد: اگر دنبال اتوبوس‌های برقی هستیم، شارژ آنها نیز دنبال می‌شود. قرار بود هزار دستگاه اتوبوس برقی وارد شود اما وزیر صمت پیشنهاد داد دو هزار دستگاه وارد شود. تاکنون ۵۰۰ دستگاه وارد شده و شرایط برای تداوم واردات آن ادامه دارد.

وی درباره اظهارنظر محسن هاشمی رئیس شورای شهر دوره پنجم تهران مبنی بر اینکه در دوران جنگ مسئولان نظام جلسات خود را در ایستگاه‌های مترو برگزار می کرده اند؟ افزود: باید در شرایط جنگی به پناهگاه‌ها رفت. کجا باید می رفتند. شاید ما زمان حمله به پشت‌بام‌ها برویم و تماشا می‌کنیم اما نتانیاهو در زمان بمباران به پناهگاه می‌رود.

چمران ادامه داد: باید زیرساخت ایستگاه‌های مترو را به نحوی در نظر بگیریم که قابلیت استفاده به عنوان پناهگاه داشته باشد. حتی برای شرایط عادی نیز باید سرویس‌های بهداشتی در ایستگاه‌ها ساخته شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در ساخت ایستگاه‌های جدید مترو، ملاحظات لازم پناهگاهی در نظر گرفته خواهد شد یا خیر؟ گفت: حتما گفتیم این ملاحظات را در نظر بگیرند چرا که حق همه شهروندان است در زمان استفاده از مترو دچار مشکل نشوند.

چمران در مورد شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی مبنی بر منحل شدن شوراها هم گفت: شتر در خواب بیند پنبه‌دانه؛ ما اجازه نمی‌دهیم قانون به هم بریزد. دنیا به این نتیجه رسیده امور را به مردم و نمایندگان آنها واگذار کنند اما اینکه عده‌ای می‌خواهند به گذشته برگردند، درست نیست.

وی با بیان اینکه طرح زیرسطحی باید در شورا ارائه شود، تصریح کرد: البته مواردی در شورا ارائه شده است. شهرداری کار خوبی کرده طرح را به شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه داده اما باید در صحن شورا نیز بررسی شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه تحویل کالاها در بنادر صورت می‌گیرد، یادآور شد: تعدادی از اتوبوس‌های ما به پاکستان رفته و برای حمل آن مشکل داریم و امیدواریم مشکل آن حل شود. پاکستان مانع کار نیست اما باید امکانات حمل و جابه‌جایی اتوبوس‌های ۱۸ متری را داشته باشند.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1249444
  • فیلم/ پیدا شدن طلسم و جادو درخانه بابک جهانبخش قبل از طلاق زن دومش