اقدام مشترک ایران و افغانستان برای احیای هامون

رکنا سیاسی: آرزو اشرفی‌زاده اظهار کرد: بعد از پیگیری‌های صورت گرفته از ابتدای دولت یازدهم و توصیه‌های اکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در مورد لزوم احیای تالاب هامون در دیدار با مقامات عالیرتبه دولت افعانستان و در پی آخرین سفر وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان و رایزنی با مقامات این کشور در اواخر اردیبهشت امسال مقررشد سند راهبردی همکاری‌های دو کشور ایران و افغانستان تدوین شود.
وی افزود: در پی این تصمیم در دو کشور ایران و افغانستان کمیته‌های مشترکی به منظور احصای زمینه‌های همکاری‌ و مشارکت دو کشور ایجاد شده است. کمیته‌های پنج‌گانه شامل کمیته‌های آب، علمی- آموزشی، اقتصادی، کشاورزی و امنیتی می‌شود.
مسئول امور تالاب‌ها در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در کمیته‌های آب، کشاورزی و علمی-آموزشی عضویت دارد. کمیته‌ای هم که بحث احیای تالاب هامون را پیگیری می کند کمیته آب است. تاکنون جلسات متعددی داخل کشور و یک نشست مشترک با نمایندگان دولت افغانستان در تهران به منظور پیگیری اهداف کمیته‌ها تشکیل شده است.
اشرفی‌زاده تاکید کرد: احیای تالاب هامون بدون همکاری دو کشور محقق نخواهد شد. خوشبختانه کشور افغانستان اعلام کرده که موافق احیای هامون است و در جلسات کارشناسی به اهمیت این تالاب اذعان کرده است و امیدواریم نهایت همکاری را برای بازگشت حیات تالاب هامون و به تبع آن حیات منطقه در دو سوی مرز داشته باشد و این موضوع به یکی از اصلی‌ترین محورهای همکاری دو کشور تبدیل شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 304306
  • گوگوش از دلیل جدایی‌اش از بهروز وثوقی گفت / چرا زندگی مشترک این دو ستاره دوام نیاورد؟