همزمان با روز تشکل ها و سازمان های مردم نهاد:
نگرانی انجمن های مردم نهاد از تلاش برای استفاده ابزاری از آنها در مناسبت های فرهنگی-اجتماعی
رکنا: یک فعال فرهنگی در استان خوزستان می گوید: نباید برای رفع تکلیف و خالی نماندن عریضه از فرصت هم افزایی با انجمن ها چشم پوشی کرد. مدیر باهوش، همواره در نقدها به دنبال راهکار میگردد نه کلیدواژه دشمنی .
به گزارش خبرنگار رکنا از خوزستان ، باسم حمادی از شناخته شده ترین چهره های فعال فرهنگی کشور است که هر ساله و در ایام مختلف سال به اجرای برنامه و معرفی داشته های فرهنگی ایران اسلامی در کشورهای مختلف می پردازد و دستاورد این فعالیت ها، حضور دائم این چهره فرهنگی در فستیوال ها و جشنواره های داخلی و خارجی است.
این چهره فرهنگی با تبریک به مناسبت روز تشکل ها و سازمان های مردم نهاد می گوید:تمامی کسانی که صادقانه و در یک مسیر فرهنگی-اجتماعی برای رفع محرومیتها یا ارتقای شاخص های یک زندگی سالم و یا رساندن سطح زندگی آحاد محروم جامعه به آستانه آسایش و یا فعال کردن ظرفیتهای معطل مانده یک جامعه با هدف رشد و تعالی آنها گام های اساسی و تاثیرگذار برداشته اند و با تمام ناملایمتی ها و بی مهری ها بدون هرگونه چشم داشتی و صرفا برای عمل به مسئولیتی که داوطلبانه پذیرفته اند، کوتاه نیامده و همواره تلاش می کنند به نوعی یک انجمن یا یک فعال فرهنگی اجتماعی محسوب می شوند، حالا چه در چارچوب قانون و یا کنار قانون، باید این افرد را گرامی داشت، چرا که این افرد بال های رشد یک جامعه محسوب می شوند.
او ادامه داد: استان خوزستان در کنار چالش های موجود، دارای ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی است و بیش از هر چیز نیازمند ورود عملگرا و افزایش هدفمند و سازنده انجمن های مردم نهاد می باشد.سازمانهایی مبتنی بر ظرفیتهای مردمی جوامع انسانی که در ظرف مکان و زمان فعلی استان با توجه به عدم محدودیت در پذیرش عضو یا تامین مالی و گستردگی ظرفیت علمی می توانند بعنوان یک بازوی تخصصی اجرایی به کمک دولت و دستگاههای مرتبط در عمل به تحقق آسایش و یا برنامه ریزی و آموزش و اجرای برنامه های دولتی بیایند.
او افزود: بخش گردشگری و معرفی آثار تاریخی و ترویج صنایع دستی از جمله حوزه های تخصصی مبتنی بر ظرفیتهای مردمی می باشد و در این حوزه باید پذیرفت که بدون مشارکت مردم هیچ برنامه دولتی به ثمر نخواهد نشست .
حمادی با اشاره به تجربه خود در استان ها و کشورهای دیگر که به شکل موفقیت آمیزی در حال تداوم است، می گوید: متاسفانه آدمی در هر مرحله ای هم که باشد، یک جایی کم می آورد و احساس خستگی و ناامیدی می کند. در حال حاظر در حوزه گردشگری،میراث فرهنگی و صنایع دستی، استان خوزستان دچار یک نوع از تنگ نظری ها و خودبرتربینی ها در بخش دولتی شده است و همین موارد باعث شده که بسیاری از فعالین این بخش ها عطای فعالیت را به لقایش ببخشند و بروند یک گوشه ای بنشینند و صدایشان هم در نیاید.
او تصریح کرد: متولیان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با سیاست گذاری های انجام شده، انجمن ها را صرفا صوری و بیشتر در قالب سیاهی لشکر می خواهند تا نیروهایی توانا برای کمک به رفع مشکلات و معایب پیش رو درون سازمانی.بحث ما این است که این مدیران نباید برای رفع تکلیف و خالی نماندن عریضه از فرصت هم افزایی با انجمن ها چشم پوشی کنند. مدیر باهوش، همواره در نقدها به دنبال راهکار میگردد نه کلیدواژه دشمنی .
او با گلایه از عدم تکریم این انجمن ها می گوید: اینکه تلاش شود در جلسات شورای مشورتی-گردشگری از ما ابزاری استفاده شود، تصویر ما را رسانه ای کنند تا به مدیران بالادستی بگویند انجمنی هم وجود دارد ، بیشتر به فرصت سوزی می ماند و باعث نگرانی بیشتر ما می شود. اینکه تصمیمات خارج از حلقه شورایی و در نشست های خصوصی گرفته شود، سپس در نشست عمومی بازخوانی شود، یعنی رکود جدی است و باید تا دیر نشده کاری کرد.
او ضمن تقدیر از حوزه اموراجتماعی استانداری خوزستان در راستای بهره گیری تخصصی از ظرفیت های انجمن های مردم نهاد، می گوید: جا دارد مدیران این حوزه الزاماتی ابلاغ نمایند تا شاهد رشد و شکوفایی در حوزه گردشگری استان خوزستان به عنوان نگین جاذبه های فرهنگی-طبیعی ایران بزرگ باشیم.
ارسال نظر