هنگ کنگ در شب کریسمس هم آرامش نیافت

به گزارش رکنا، تظاهرات و ناآرامی در هنگ ‌کنگ همچنان ادامه دارد. حتی در شب کریسمس هم هنگ کنگ شاهد زدوخوردهای شدید میان معترضان و پلیس بود. نیروهای امنیتی برای مقابله با معترضان از گاز اشک‌آور و باتوم استفاده کردند.

هنگ کنگ

بروز درگیری‌های شدید میان معترضان و نیروهای امنیتی در هنگ کنگ فضای حاکم در شب کریسمس را تیره کرد. هزاران معترض که لباس‌های سیاهرنگ به تن داشتند در تسیما شا تسوی که از مناطق توریستی هنگ‌کنگ محسوب می‌شود، به خیابان‌ها رفته و دست به تجمع زدند.

به گزارش دویچه وله، به گفته شاهدان عینی تظاهرکنندگان به طور هدفمند فروشگاه‌هایی را که با چین مناسبات تجاری دارند، مورد حمله قرار دادند. اعتراضات از مراکز خرید به خیابان‌ها کشیده شد و نیروهای امنیتی نیز با واحد‌های متعدد به مقابله با معترضان رفت.

مأموران پلیس و نیروهای امنیتی برای مقابله با معترضان به گاز اشک‌آور، اسپری فلفل، خودروهای آب‌پاش و همچنین باتوم متوسل شدند.

دولت محلی هنگ کنگ "هرج و مرج و خشونت" معترضان را محکوم کرد و گفت که آنان خیابان‌ها را مسدود کرده، فروشگاه‌های مراکز خرید را تخریب کرده و ضمن آتش‌افروزی به مأموران پلیس حمله کرده‌اند.

در بیانیه دولت محلی هنگ کنگ همچنین آمده است که معترضان با اعمال و رفتار خود نظم اجتماعی را به هم زده و فضای حاکم در شب کریسمس را "به طور جدی مختل" کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های خبری زد و خوردهای میان معترضان و نیروهای امنیتی تا نخستین ساعات بامداد در نقاط مختلف هنگ کنگ ادامه داشت. چندین ایستگاه متروی هنگ کنگ به دلایل امنیتی بسته شدند.

اعتراضات در هنگ‌کنگ بیش از شش ماه پیش در مخالفت با لایحه دولت برای تسهیل تحویل "افراد مظنون" به چین آغاز شد، اما پس از مدتی کوتاه به جنبشی علیه نفوذ رو به افزایش پکن برای سرکوب آزادی‌های مدنی تبدیل شد.

با وجود اینکه دولت از تصویب این لایحه چشم پوشید، اعتراضات تاکنون ادامه یافته‌‌اند.

درگیری‌های پیاپی میان معترضان و نیروهای پلیس بیش از ده‌ها زخمی به جای گذاشته و از آغاز اعتراضات تا کنون هزاران نفر بازداشت شده‌اند.

هنگ کنگ

در پایان ماه نوامبر سال جاری میلادی جنبش دمکراتیک در انتخابات محلی هنگ‌کنگ به پیروزی رسید و دوران سخت‌تری را برای رئیس وفادار به پکن این دولت‌شهر رقم زد. معترضان اینک خواست کناره‌گیری خانم لام را مطرح می‌کنند و خواستار آن هستند که رئیس اجرایی هنگ‌کنگ از این پس دیگر نه توسط پکن، بلکه در انتخاباتی دمکراتیک برگزیده شود.

هنگ‌کنگ از میانه قرن نوزدهم میلادی تا ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و از آن پس به جمهوری خلق چین پیوست. هفت میلیون جمعیت هنگ‌کنگ در مقایسه با شهروندان چین از حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی بیشتری برخوردار هستند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 528769 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟