3 پیام مهم بورس در هفته اول دی

به گزارش رکنا، همان‌طور که گفته شد در حالی رشد شاخص هموزن طی هفته‌ای که گذشت ۷.۴ درصد بوده است که شاخص کل تنها ۲.۴ درصد رشد داشت. همچنین در آذر ماه هم رشد شاخص کل تنها ۷ درصد رشد داشت اما شاخص هموزن رشد ۱۷.۵ درصدی را به ثبت رساند.

این رشد بالای شاخص هموزن به علت شتاب بالای نمادهای کوچک بورس در مسیر صعودی است. به نظر می رسد جاماندگی نمادهای کوچک بورس در رالی صعودی ابتدای سال و انتظارات تورمی که بالاست منجر به اقبال بیشتر به این دسته از نمادها شده است.

از ابتدای سال تا نیمه‌ دوم مرداد در حالی شاخص هموزن ۲۰۰ درصد رشد کرده بود که شاخص کل به واسطه اقبال سهامداران به نمادهای بزرگ بازار رشد بیش از ۳۰۰ درصدی را تجربه کرده بود. اما در دوران افت‌های سه ماهه بورس نمادهای بزرگ بازار با سرعت بیشتری اصلاح کردند و در حالی شاخص هموزن ۳۲ درصد افت کرده بود که ریزش شاخص کل به ۴۲ درصد رسیده بود. به طور کل هم از ابتدای سال تاکنون شاخص هموزن با رشد ۱۶۵ درصدی همچنان از شاخص کل که ۱۸۲ درصد رشد داشته عقب است.

در اواخر آذر ماه با جهش‌ قیمت‌ها در بازار جهانی انتظار می‌رفت که معاملات نمادهای بزرگ و کالامحور بورس تهران دوباره داغ شود. اما با افزایش خوش‌بینی‌ها به بازگشت آمریکا به برجام و در نتیجه آن افت قیمت دلار، چنین اتفاقی رخ نداد. از اواسط این هفته هم همزمان با افت قیمت‌ها در بازار جهانی در پی جهش ویروس کرونا در انگلیس، امیدها به رشد نمادهای بزرگ کالامحور کمتر شد. به طوری که حتی دو روز شاخص کل منفی شد و در دو روز هم رشدهای بسیار خفیفی داشت.

افت ارزش معاملات همزمان با چرخش جریان معاملات

متوسط ارزش معاملات خرد این هفته هم برای سومین هفته پیاپی نزولی بود و به ۱۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رسید. البته با توجه به اعداد شاخص این ارزش معاملات همچنان قابل قبول به نظر می‌رسد و تا سطوحی که بورس را رکودی بنامیم فاصله زیادی دارد. اما نکته جالب توجه در این میان چرخش سهامداران به ویژه حقیقی‌ها به سمت نمادهای کوچک‌تر بازار است. به طوری که در حلی تا هفته قبل ۴ صنعت پرمعامله روز بیش از ۴۰ درصد و گاها تا نیمی از ارزش معاملات روزانه را به خود اختصاص می‌دادند که در هفته متوسط سهم ارزش معاملات چهار صنعت اول از کل ارزش معاملات به حدود ۳۶ درصد رسید. به عبارتی دیگر شاهد افت ارزش معاملات صنایع بزرگ بورس و افزایش اقبال به صنایع کوچک‌تر بودیم.

در همین حال پول‌ حقیقی ها هم در این هفته با شتاب بیشتری به سمت نمادهای کوچک و متوسط بورس رفت. به طوری که در روز چهارشنبه تمام صنایعی که ورود پول حقیقی بالا را تجربه کردند از صنایع کوچک و متوسط بازار سهام بودند. در همین راستا به نظر می‌رسد به زودی شاهد رسیدن صنایع کوچک‌تری مثل داروسازی یا غذایی به لیست صنایع پرمعامله بورس باشیم. آخرین باری که چنین اقبال بالایی به صنایع کوچک بورس را شاهد بودیم در سال ۹۸ بود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

کدخبر: 643969 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟