اثر معاملات فردایی چیست؟

تیتر روزنامه دولت در راستای سخنان رئیس کل بانک مرکزی بوده که اخیرا اعلام کرده، بازار فردایی نقش مهمی در بازار ارز داشته و مانع کاهش نرخ شده است.

اما در واقع این بازار تا چه حد در بازار ارز نقش دارد؟ اصلا بازار فردایی چیست؟ در بازار فردایی، نرخ های بازار فردا، امروز تعیین می شود، در بازار فردایی خریدار از فروشنده، دلار فردا را می‌خرد.

خیلی اوقات نرخ فردا ارزانتر از امروز است، اما آیا این عمل موجب کاهش نرخ ارز می شود؟ تنها در هنگام افزایش، بازار ارز را تحریک میکند؟ نمی‌توان نقش بازار فردایی را پررنگ دانست، با این حال احتمالا سیاست‌گذار ارزی به دنبال این است که کنترل انتظارات تماما به دست خودش باشد، و شریکی در این راه نداشته باشد، آن هم شریکی که 24 ساعته قیمت بدهد.

جالب اینجاست که چند وقت پیش ولی اله سیف رییس کل پیشین بانک مرکزی نیز توصیه کرده بود که با معاملات فردایی باید مقابله کرد.

قیمت دلار بر اساس معاملات پشت خطی درهم، در حدود 27 هزار و 800 تومان می‌ارزد. این در حالی است که قیمت دلار اکنون در کف 27 هزار تومان قرار دارد. بر این اساس دارای حباب منفی است.

قیمت درهم فعلا بالای نقطه حساس قرار دارد، اگر قیمت درهم بالای 7500 تومان امروز تثبیت شود، قیمت دلار نیز راهی جز افزایش را در پیش نخواهد داشت. اما اگر قیمت درهم به زیر این محدوده برسد، می‌توان انتظار داشت که قیمت دلار نیز وارد کانال 26 هزار تومان شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 627218 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟