پایاب خداآفرین 78 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

محمد حاج رسولیها، مدیرعامل شرکت منابع آب ایران به همراه رئیس و نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در بازدید از بخش های مختلف شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین با اشاره به اینکه این پروژه ملی در حال حاضر 78 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اظهار امیدواری کرد پروژه آبیاری و زهکشی مغان در فاز اول تا پایان سال به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه این پروژه در فاز اول بالغ بر 36 هزار و 700 هکتار از اراضی منطقه مغان را تحت پوشش قرار خواهد داد، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی هم با بهره برداری از شبکه فرعی می تواند راه را برای رشد و توسعه کشاورزی در منطقه هموار نماید.

مدیرعامل شرکت منابع آب ایران پیشرفت فیزیکی این پروژه را طبق زمانبندی و برنامه ریزی قبلی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با تلاش و همت شرکت آب منطقه ای اردبیل شاهد به نتیجه رسیدن این پروژه در زمان برنامه ریزی شده هستیم.

حاج رسولیها با اشاره به تحول در بخش کشاورزی مغان با بهره برداری از این پروژه تصریح کرد: با اقدامات دو وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در این پروژه شاهد رشد و توسعه بخش کشاورزی در منطقه مغان خواهیم بود.

وی همچنین با اشاره به اشتغالزایی این پروژه بیان داشت: خوشبختانه بخش مهمی از مشکلات و چالش های منطقه که موضوع بیکاری است، به راه اندازی کامل این پروژه مرتفع خواهد شد.

پایاب خداآفرین با سرمایه گذاری یک میلیارد دلار در حال اجرا است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل نیز در این بازدید گفت: شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین یکی از پروژه‌های عظیم شمال استان اردبیل است که از محل صندوق توسعه ملی و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار در حال اجراست.

مهندس اصغر سلیمان زاده تصریح کرد: طول این شبکه بالغ بر 144 کیلومتر است که بخش عظیمی از آن در حدود 92 کیلومتر در خاک استان اردبیل قرار دارد و در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی 78 درصد در حال اجرا است.

وی گفت: وسعت اراضی طرح اراضی و زهکشی خدافرین در استان اردبیل حدود 62 هزار هکتار است و این طرح به چهار ناحیه عمرانی تقسیم‌بندی شده و قرار است در اولویت اول 36 هزار و 700 هکتار از آن در سالجاری به بهره‌برداری برسد.

مهندس سلیمان زاده تصریح کرد: انتقال و توزیع آب اراضی در محدوده طرح شبکه خدافرین در فاز اول به وسعت 36 هزار و 700 هکتار، توسعه اقتصادی منطقه به واسطه توسعه کشاورزی و دامپروری با افزایش درآمد آنها، ایجاد اشتغال در دوران اجرا و بهره‌برداری از این طرح به تعداد 20 هزار نفر و ساماندهی حدود 10 هزار خانوار عشایر با افزایش تولید محصولات زراعی، باغی و دامی آنها با رویکرد جلوگیری از مهاجرت ساکنین از اهداف اجرای این طرح است.

رئیس کمیسون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با ابراز رضایت از اقدامات اساسی و زیربنایی شرکت آب مطقه ای اردبیل در این پروژه اظهار داشت: پروژه روند بسیار خوبی را طی کرده تا به این مرحله رسیده است و ما نیز برای به نتیجه رسیدن هرچه زودتر پروژه کمک خواهیم کرد.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کدخبر: 431490 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟