ورود 378 هزار پرونده به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کردستان در 10ماهه امسال

 به گزارش رکنا از کردستان؛ حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی صبح امروز در نشست با خبرنگاران ‌‌رسانه‌ها در سنندج اظهار کرد: برگزاری این جلسه با هدف انعکاس صحیح اقدامات و دستاوردهای دستگاه قضا در کردستان برگزار شده است.

وی گفت: قوه قضائیه یکی از ارکان سه‌گانه نظام جمهوری اسلامی و پایه و اساس آن اصل 156 قانون اساسی است و براساس این اصل قوه قضائیه یک قوه مستقل و پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی افراد و مسئول تحقق و اجرای عدالت است.

حسینی به تفاوت نظام قضایی ایران قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد وگفت: این دستگاه در دو مولفه شکلی و ماهویی قبل و بعد از انقلاب دارای تفاوت‌هایی است، که قبل از پیروزی انقلاب تقریبا بعد از مشروطه دستگاه قضا با آموزه‌های شرعی و دینی فاصله زیادی پیدا کرد اما بعد از انقلاب منشاء حرکت آموزه‌های دینی بوده است.

حسینی با بیان اینکه بعد از انقلاب دستاوردهای خوبی در دستگاه قضا ایجاد شد، گفت: تدوین سند تحول و تعالی اقدام ارزشمند و نقطه عطف دستگاه قضائی بعد از انقلاب است که با سند گام دوم انقلاب همزمانی پیدا کرد.

رئیس‌کل دادگستری کردستان خاطرنشان کرد:در راستای تامین حقوق فردی و اجتماعی و برقراری عدالت وظایفی به دستگاه قضا و قوه قضائیه گذاشته شده که رسیدگی و صدور حکم در مورد شکایت و دعاوی مردم، رسیدگی نظارت بر حسن اجرای قوانین، کشف جرم و تعقیب مجرمین و مجازات آنها در حدود قانون، اقدامات مناسب جهت پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین و ...از وظایف دستگاه قضایی است

حجت السلام حسینی اذعان کرد: از ابتدای سال گذشته تا پایان دی ماه 355 هزار پرونده وارد دادگستری استان و شوراهای حل اختلاف شد و به 370 هزار پرونده در همان بازه زمانی نام برده رسیدگی شده است.

وی با اشاره به فعالیت وتلاش جهادی همکاران خود در مجموعه دادگستری و شوراهای حل اختلاف در استان گفت:در 10 ماهه امسال 378 هزار پرونده وارددادگستری و شوراهای حل اختلاف شده که به 380 هزار پرونده رسیدگی و مختومه شده است.

وی افزود:کاهش 30 درصدی متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در سالجاری نسبت به سال گذشته متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در سال گذشته 101 روز بوده است، اما این متوسط زمان رسیدگی در سال‌جاری به 72 روز رسیده است.

وی با بیان اینکه مجازات جایگزین در استان از 6 درصد به 10 درصد رسیده است،  تصریح کرد: سرقت، توهین به اشخاص، ضرب و جرح، تخریب، تهدید، کلاهبرداری، تصادفات، افترا، رانندگی بدون گواهینامه، تحصیل مال از طریق نامشروع به ترتیب دعاوی کیفری هستند که بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس‌کل دادگستری کردستان عنوان کرد: در حوزه دعاوی حقوقی مطالبه وجه، اعسار پرداخت از هزینه محکومه، اعسار از هزینه دادرسی، مطالبه وجه بابت چک،ابطال سند رسمی، تامین خواسته، اثبات مالکیت، تامین خواسته، اثبات مالکیت و طلاق توافقی بیشترین پرونده‌ها را در استان به خود اختصاص داده است.

حسینی گفت: در حال حاضر کمتر از 6 درصد ابلاغ‌ها به صورت دستی ابلاغ می‌شود.

حسینی گفت: در حوزه جذب نیروی انسانی اداری اتفاقات و اقدامات خوبی در استان صورت گرفته و حدود 60 نفر نیروی اداری و 60 نفر نیروی قضایی جذب شده است.

وی گفت: پیشگیری و مقابله با سرقت، ورود بر موضوع تصادفات و کاهش تصادفات درون و برون شهری، جذب و بکارگیری 2 هزار و 600 نفر دیده‌بان پیشگیری، ورود به حوزه بنگاه‌های املاک و خودرو، تشکیل کارگروه فرهنگی کاهش و کنترل خشونت، تشکیل جلسات کیس محور کمک به رفع مشکلات کودکان خصوصا کودکان کار و بی‌سرپرست، انعقاد تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری از اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری در دادگستری استان بوده است.

رئیس‌کل دادگستری کردستان با اشاره به  اقدامات انجام گرفته در بستر شوراهای حل اختلاف طی سالجاری در استان گفت: امسال پرونده‌های جرحی تصادفات از طریق شوراهای حل اختلاف رسیدگی و دیگر وارد دادسرا نمی‌شود که نقش خوبی در کاهش ورود پرونده‌ها داشته، همچنین ساماندهی داوران و میانجیگران و تشکیل جلسات آموزشی، شناسایی 2 هزار نفر صلح‌یار جزو دیگر اقدامات انجام گرفته در این حوزه بوده است.

حسینی با اشاره به رسیدگی صلح‌یاران به 900 پرونده در سال‌جاری گفت: 500 پرونده از این تعداد منجر به صلح و سازش شده و 34 درصد از کل پرونده‌های ارجاعی به شوراهای حل اختلاف در سال جاری منجر به صلح و سازش شده که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته وهمچنین 5 پرونده قتل و 3 پرونده به ارزش ریالی 14.5 میلیارد با ورود و دخالت شوارهای حل اختلاف در استان منجر به صلح و سازش شده است.

رییس کل دادگستری کردستان در پایان این نشست، به اقدامات دستگاه قضا در حوزه رفع موانع تولید و احیای واحدهای راکد در استان اشاره کرد وافزود: پرونده 47 واحد راکد طی سال‌جاری در راستای رفع مشکل به دادگستری استان ارجاع داده شد که برای 35 واحد، پرونده تشکیل شد، که از این تعداد 25 پرونده بعد از بررسی و پیگیری‌های لازم رفع مشکل و خوشبختانه به چرخه تولید بازگشته‌اند.

حسینی برخورد بانکها را به عنوان یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی در استان عنوان کرد و گفت: بانک ها بیشترین موانع را برای واحدهای تولید ایجاد کرده که باورود دادستان خوشبختانه در این حوزه رفع مشکل صورت و واحدها احیا شده‌اند.

وی با بیان اینکه سند مالکیت 2 هزار و 566 قطعه با مساحت 14 هزار و 895 هکتار در سال گذشته تثبیت و صادر شده است، گفت: این رقم طی امسال به 6 هزار و 662 قطعه با مساحت 226 هزار و 373 هکتار با رشد یک هزار 420 درصد رسیده است.

 

کویستان عبدالحکیمی/کردستان

 

 

کدخبر: 867769 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟