همایش ملی «شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی» برگزار می‌شود

به گزارش رکنا از اصفهان،حجت‌الاسلام احمد زادهوش، رئیس اولین همایش ملی «شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی»، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: قرآن کریم سرچشمه‌ای بی‌کران برای هدایت انسانها است.

وی با بیان اینکه بدون تردید نخستین گام در فهم و عمل به چنین معارفی دسترسی مخاطبان به محتواهای این آموزه‌ها است، گفت: در طول چهارده قرن گذشته شیوه‌ها و راهکارهای مختلفی به‌منظور ترویج صورت، لفظ، محتوا و بطن متقن قران کریم توسط مؤمنان صورت‌گرفته است.

رئیس اولین همایش ملی «شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی» افزود: دارالقرآن کریم اصفهان به‌عنوان یک نهاد فعال قرآنی با بیش از سه دهه فعالیت مفتخر است که در یک اقدام علمی و برای نخستین‌بار توفیق برگزاری همایش شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم را در کشور کسب نماید.

وی با بیان اینکه دارالقرآن کریم اصفهان باهمت مرحوم حجت‌الاسلام شیخ مهدی مظاهری در ۳۳ سال قبل تأسیس شد، گفت: امروز این مجموعه فعال قرآنی با ۱۳۰ شعبه در شهر اصفهان و ۳۰ نمایندگی در شهرستان‌های استان و ۱۵ پیش‌دبستانی و ۸ مدرسه غیرانتفاعی و یک دانشگاه قرآن و عترت از بزرگ‌ترین و کامل‌ترین مؤسسات قرآنی کشور است که توانسته توجه مردم به قرآن بیش از گذشته جلب کند.

 مدیر دارالقرآن کریم اصفهان تصریح کرد: برگزاری جلسات متعدد و آموزش‌های گسترده همراه با جذابیت‌های فراوان در قرآن کریم برای همه مقاطع سنی باعث شده با افتخار بیان کنیم هزاران نفر از جوانان تحصیل‌کرده و مؤمن اصفهان از فارغ از تحصیلان این دانشگاه وابسته به دارالقرآن کریم هستند.

وی با تاکید بر اینکه علی‌رغم همه فعالیت‌هایی که در امر قرآن کریم در سطح کشور انجام شده ولی تا کنون دررابطه‌با راهکار و شیوه‌های علمی ترویج فرهنگ قرآن هیچ کاری صورت نگرفته است، گفت: متأسفانه ما دچار فقری بزرگ در آموزش قرآن کریم هستیم و از توجه جامعه مسلمانی برای ارائه راهکار جهت ترویج فرهنگ قرآنی استقبال می‌کنیم.

مدیرکل دارالقرآن کریم استان اصفهان ادامه داد: روش‌های آموزش قرآن نیازمند به‌روزرسانی و بهره‌گیری از فضای مجازی است. و آموزش قرآن کریم همچنان مبتنی بر روش‌های قدیمی است و شاید تا متولدین دهه ۷۰ یا ۸۰ را پاسخ بدهد اما برای قرن آتی و متولدان ۹۰ این روش آموزشی پاسخگو نیست.

وی بیان داشت: با پیشرفت فن‌آوری اطلاعات لازم است از شبکه‌های مجازی و روش‌های مدرن الکترونیکی برای آموزش قرآن استفاده کنیم و بهره ببریم.

حجت‌الاسلام زادهوش با اشاره به اینکه سطح سواد قرآنی مردم ما مطلوب نیست، البته این بدان معنی نیست که حرکت و اقدامی نشده است، خاطرنشان کرد: اطلاعات قرآنی مردم، نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است ولی تا ریشه‌کنی عدم توجه و انس کامل مردم با قرآن فاصله داریم.

وی اذعان داشت: ما به دنبال آموزش فقط روان‌خوانی و روخوانی با قرآن نیستیم بلکه ما در پی چشاندن حلاوت فرهنگ قرآن به مردم هستیم لذا این فرهنگ قران کریم باید در بدنه جامعه جاری و ساری شود.

رئیس اولین همایش ملی «شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی» ابراز کرد: قصد ما از برگزاری اولین همایش ملی «شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی» به‌عنوان یک حرکت علمی و فراخوان علمی این است که برای علمی و اصولی شدن حرکت‌های ترویجی در جامعه از صاحب‌نظران بهره ببریم و فعالیت‌های قرآنی بر ضوابط بهتری منطبق شود.

 

وی توضیح داد: فعالیت مدونی در این زمینه نیست و دارالقرآن کریم به‌عنوان پیشتاز حرکت‌های قرآنی تصمیم گرفت این خلأ را جبران کند لذا تصمیم به برگزاری چنین همایشی گرفت.

حجت‌الاسلام زادهوش با اشاره به اینکه در این حرکت علمی مؤسسات و دانشگاه‌های زیادی دارالقرآن کریم را یاری خواهند رساند، عنوان کرد: مشارکت حوزه علمیه اصفهان در این برنامه یک اصل است، لذا از حضور مسئولان عالی حوزوی چون آیت‌الله اعرافی و حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی و نمایندگان بیوت مراجع در شورای سیاست‌گذاری این همایش بهره‌مند شده‌ایم.

وی با بیان اینکه این همایش طبق برنامه‌ریزی انجام شده در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد، یادآور شد: از این تریبون اعلام می‌دارم که هرکسی و در هر جایگاهی می‌تواند راهکارها و شیوه‌های مدنظر خود را به دبیرخانه این همایش ارائه دهد، برای ما ترویج فرهنگ قرآنی به بهترین شکل مهم است.

دبیر کل نخستین « همایش ملی شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن کریم در فرهنگ عمومی » گفت: زمان برگزاری  این همایش اردیبهشت‌ماه سال آتی است و تاکنون ۲۰ مقاله علمی به دبیرخانه همایش ارسال‌شده است.

همچنین دبیر علمی همایش شیوه‌ها و راهکارهای ترویج قرآن نیز در ادامه این نشست با تأکید بر اینکه در حوزه مسائل قرآنی هنوز کار جدی صورت نگرفته است، ادامه داد: به‌منظور ترویج و توسعه علمی‌تر مسائل قرآنی اقدام به واکاوی روش‌های موجود کردیم و درجایی تلاش شد این کتاب آسمانی را به زبان شعر تعلیم  دهیم.

مجید جعفری به اهداف برگزاری همایش یاد شده  اشاره کرد و گفت: دستیابی به الگوهای علمی و عملی ترویج قرآن کریم در جامعه، شناخت نیازها و کمبودهای فرهنگی و تخصصی ترویج قرآن، بسترسازی برای طرح و خلق ایده‌های نو در عرصه‌های فکری ترویج این کتاب آسمانی از اهداف برگزاری این همایش است.

جعفری همچنین از تشکیل دبیرخانه دائمی شیوه‌های ترویج قرآن کریم در مرکز دارالقرآن اصفهان خبر داد و گفت: تأکید بر نقش فضای مجازی و فناوری‌های نو در تجلی سازی قرآن در فرهنگ عمومی در دستور کار است.

 

اصفهان -بهمن راعی

 

کدخبر: 733776 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟