تمهیدات لازم برای مواجهه با سیل اتخاذ شده است

به گزارش رکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، «فیروز قاسم زاده» در این رابطه افزود: در سطح وزارت نیرو از نظر ایمنی سازه‌ها و هشدار به مردم عزیز در مورد رودخانه‌ها تمهیدات لازم در نظر گرفته شد، به طوری که ستاد فرماندهی سیل در وزارت نیرو در هفته‌های اخیر جلسات متعددی داشته و به روز رسانی سامانه‌ها را به صورت مستمر پیگیری می‌کند و تاکنون هشدارهایی به استان‌های درگیر این موضوع، به‌ویژه آنهایی که شدت بارش و احتمال سیلاب بالا بود، داده شده و در همان استان‌ها با محوریت استانداران جلسات مدیریت بحران استان فعال شده و هشدارهای لازم صادر شده است.

با اشاره به تاثیرپذیری بیشتر نوار جنوبی کشور از سامانه بارشی مونسون گفت: بارش‌های موسمی هند موسوم به بارش‌های مونسون  از اواخر تیرماه در ایران فعال شده‌اند که شروع این بارش‌ها از جنوب شرق کشور بوده که از ابتدای سامانه، پوشش مناسبی در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفت.

وی افزود: در ادامه این سامانه  گسترش یافت و بخش‌های عمده‌ای از کشور را در فلات مرکزی و دامنه‌های جنوبی رشته کوه البرز در برگرفت و تا دامنه‌های غربی زاگرس گسترش پیدا کرد.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: نوار جنوبی کشور عمده‌ترین  تاثیر را از این سامانه داشته و استان‌هایی نظیر هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و بوشهر بارشهای بسیار مناسبی را دریافت کردند که در بعضی نقاط به صورت موضعی بارش‌ها تا بالای 150 میلی‌متر دریافت شده است.

وی در ادامه افزود: پیش‌بینی می‌شود این بارش‌ها در بخش عمده‌ای از دامنه‌های غربی زاگرس، دامنه‌های جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق تداوم یابند.

قاسم زاده همچنین تشریح کرد: باران‌های موسمی باران‌هایی هستند که از سمت اقیانوس هند به دلیل عدم تعادل حرارتی بین اقیانوس هند و خشکی شروع می‌شوند و از اواخر خردادماه در آسیا فعال هستند و با چند هفته تاخیر وارد ایران می‌شوند که در حال حاضر از نیمه دوم تیرماه در کشور فعال بودند.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: در حال حاضر بارش‌هایی که از طریق سامانه بارشی فعال در کشور اتفاق افتاده در جنوب شرق در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان  و بخشی از استان کرمان  و استان فارس برخی سدها را تغذیه کرده است.

وی تصریح کرد: سدهای استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان تحت تاثیر این سامانه بوده به طوری که ورودی سدهای استان سیستان و بلوچستان حدود 120 میلیون مترمکعب بوده است که با توجه به تخلیه‌ای که از سدها در این دوره و در این بازه از سامانه وجود داشته، حدود 95 میلیون متر مکعب از آن در مخازن سدها در استان سیستان و بلوچستان ذخیره سازی شده است.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان هم براساس آمار گزارش شده حدود 60 الی 70 میلیون متر مکعب ورودی به مخازن اتفاق افتاده، ولی با توجه به پیش بینی‌هایی که در استان هرمزگان داشتیم و احتمال سرریز سدها، تخلیه‌ها شروع شده و نهایتا درحال حاضر حجم مخازن نسبت به شروع سامانه حدود 20 میلیون متر مکعب رشد خواهد داشت.

قاسم زاده همچنین اظهار داشت: در حال حاضر ورودی سدهای  کشور از ابتدای سال آبی تاکنون حدود 28.8 میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال آبی گذشته حدود 4 الی 5 درصد رشد داشته و مخازن سدها هم در حال حاضر حدود 47 درصد پرشدگی دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور افزود: با تداوم بارش‌ها در این هفته و هفته آتی امید است مخازن سدهای استان خوزستان افزایش یابد و با تمهیداتی که اندیشیده شده با کمترین خسارت از این بارش‌ها عبور کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: در خصوص بارندگی‌های اخیر به مردم توصیه می‌شود که به هیچ وجه در اطراف رودخانه‌ها و مسیل‌ها، تفرجگاه‌های اطراف رودخانه‌ها و دره‌ها تجمع نکنند. بارندگی‌های ناپایدار به لحاظ زمانی و مکانی ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه در یک منطقه بسیار کوچک اتفاق بیفتد، ولی با شدتی که دارد باعث تند سیلاب‌ها شود و این تند سیلاب‌ها در مسیر خود با یک دبی حداکثری بسیار بالا عبور کند و منجر به خسارت بسیار زیادی  در حاشیه رودخانه‌ها شود.

وی در پایان افزود: بارش‌های موسمی که از جنوب شرق وارد کشور می‌شوند، معمولا سامانه‌های بسیار ناپایداری هستند به این معنی که کانون‌های بارش این بارندگی‌ها به شدت متغیر بوده و در پیش بینی‌ها هم عدم قطعیت بسیار بالایی وجود دارد.

کدخبر: 808930 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟