نان ۷۰ درصد گران شد؛ گلایه مردم از قیمت‌های متفاوت و تخلف نانوایی‌ها

به گزارش رکنا، مجید فراهانی، مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرف سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، اعلام کرد نانوایی‌ها در شهریورماه رکورددار بیشترین تخلف در میان اصناف بوده‌اند.

به گفته او، گران‌فروشی بیشترین نوع تخلف ثبت‌شده در نانوایی‌ها بوده است؛ موضوعی که با وجود هشدارهای قبلی مسئولان درباره رعایت نرخ‌های مصوب، همچنان محل اعتراض شهروندان است.
 

افزایش ۷۰ درصدی قیمت نان
 

دولت دو ماه پیش و پس از اعتراض‌های نانوایان، قیمت انواع نان را ۷۰ درصد افزایش داد. نرخ‌های جدید برای نانوایی‌های دولتی‌پز و آزادپز اعلام شد و در مقابل، از نانوایان خواسته شد قیمت‌های مصوب را رعایت کنند و کیفیت نان را ارتقا دهند.

با این حال، گزارش‌های میدانی و اظهارات شهروندان از ادامه گلایه‌ها درباره گرانی و کیفیت نان حکایت دارد. یک شهروند تهرانی گفت قیمت نان سنگک دولتی در یک نانوایی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و در نانوایی دیگری ۲۰ هزار تومان است. به گفته او، برخی نانوایی‌ها هزینه مالیات را نیز از مشتریان دریافت می‌کنند.
 

اعتراض مشتریان به قیمت نان کنجدی
 

یک زن خانه‌دار نیز با انتقاد از نحوه قیمت‌گذاری نان‌های ویژه گفت: «نانوایی‌ها با پاشیدن چند دانه کنجد، نان را با قیمت دو برابر می‌فروشند.»

نارضایتی مشتریان تنها به قیمت نان محدود نمی‌شود و نحوه ارائه خدمات در برخی نانوایی‌ها نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. نانوایی‌ها موظف‌اند نان کنجدی و خدمات ویژه را تنها در صورت درخواست مشتری ارائه کنند، اما برخی شهروندان می‌گویند این رویه رعایت نمی‌شود.

یک مرد ۶۰ ساله در صف نان گفت برخی نانوایی‌ها نان کنجدی را بدون رعایت نوبت عرضه می‌کنند؛ در نتیجه، سالمندان و افراد مسن مجبورند مدت طولانی در صف بمانند.
 

گلایه از کمبود نانوایی‌های دولتی‌پز
 

یکی دیگر از مشتریان نیز با اشاره به کم بودن تعداد نانوایی‌های دولتی‌پز در مقایسه با آزادپزها گفت این وضعیت عملاً مردم را به سمت خرید نان گران‌تر سوق می‌دهد.

او درباره قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز نیز اظهار کرد: «در آزادپزها هم قاعده و اصول مشخصی وجود ندارد و قیمت نان سنگک تا ۵۰ هزار تومان می‌رسد.»

در حالی که افزایش قیمت نان با هدف حمایت از نانوایان و بهبود کیفیت تولید انجام شد، گزارش سازمان حمایت و اظهارات شهروندان نشان می‌دهد اختلاف قیمت، فروش خدمات ویژه و کیفیت نان همچنان از مهم‌ترین مسائل مورد اعتراض مردم است.

 منبع : فارس 

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1252764
  • فیلم گفتگوی متفاوت رکنا از چگونگی نجات شایان ۶ ساله از چنگ آدم ربایان