تهران در حسرت خانه‌ های ۶۰ تا ۷۰ متری!

به گزارش رکنا، کمبود واحدهای مسکونی کوچک‌متراژ در تهران در حالی به یکی از چالش‌های بازار مسکن تبدیل شده است که بخش قابل‌توجهی از خانوارها توان خرید واحدهای بزرگ‌متراژ را ندارند. در همین راستا، وزارت راه و شهرسازی از تمرکز بیشتر بر ساخت واحدهای متناسب با الگوی مصرف در بافت‌های فرسوده خبر داده است.

حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، با تأکید بر ضرورت هدایت تسهیلات ارزان‌قیمت به سمت ساخت واحدهای متناسب با نیاز خانوارها گفت: حمایت‌های مالی در بافت‌های فرسوده باید با درنظر گرفتن شاخص‌هایی از جمله الگوی مصرف انجام شود تا منابع به سمت ساخت واحدهای بزرگ و لوکس سوق پیدا نکند.

وی با اشاره به وضعیت عرضه واحدهای کوچک‌متراژ در پایتخت اظهار کرد: در حال حاضر پیدا کردن واحدهای مسکونی ۶۰ تا ۷۰ متری در تهران دشوار است و عرضه کافی در این بخش وجود ندارد.

طاهرخانی افزود: از آنجا که متوسط توان اقتصادی خانوارها ارتباط مستقیمی با متراژ و قیمت مسکن دارد، منابع و حمایت‌های دولتی باید به سمت تأمین واحدهایی هدایت شود که با قدرت خرید متقاضیان تناسب بیشتری داشته باشد.

تسهیلات ارزان‌قیمت برای احیای بافت فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تجربه اجرای طرح‌های حمایتی در سال‌های گذشته گفت بخشی از حمایت‌های حوزه مسکن می‌تواند به شکل یارانه و تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

به گفته وی، در طرح مسکن مهر نیز سازوکارهایی برای تخصیص تسهیلات در بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده بود و این تسهیلات به افرادی اختصاص می‌یافت که دارای فرم «ج» سبز بودند.

وی همچنین به تجربه دهه ۷۰ در حوزه ساخت مسکن اشاره کرد و گفت: در آن دوره زمین در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌گرفت و از آنها خواسته می‌شد واحدهای مسکونی را بر اساس الگوی مصرف احداث کنند.

طاهرخانی ادامه داد: در این مدل، افرادی که برای استفاده از ظرفیت فروش اقساطی به بانک مراجعه می‌کردند، تنها باید شرط فرم «ج» سبز را دارا می‌بودند. سازندگان نیز خریداران را شناسایی کرده و نسبت به پیش‌فروش واحدها اقدام می‌کردند.

بر اساس این اظهارات، سیاست مورد تأکید وزارت راه و شهرسازی، استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده برای افزایش عرضه مسکن کوچک‌متراژ و هدایت حمایت‌های دولتی به سمت واحدهایی است که با الگوی مصرف و توان اقتصادی خانوارها تناسب بیشتری دارند.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1252689
  • فیلم/ موبایل قاپ های آجودانیه تهران : بعد از توبه بازداشت شدیم ! / فیلمی که با آن مشهور شدند + گفتگو