بلاتکلیفی ۷۰ هزار فرهنگی متعهد در انتظار کارت پایان خدمت / معاون وزیر آموزش و پرورش: مشکل معافیت فرهنگیان متعهد به خدمت تا پایان سال حل می‌شود
تبلیغات

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، یکی از فرهنگیان که با مشکل صدور معافیت از خدمت روبه‌روست، در گفت‌وگو با خبرنگار رکنا گفت: ما نیروهای «متعهد به خدمت» هستیم. همان‌طور که در ارگان‌هایی مثل دادگستری یا شرکت نفت و... چنین تعهدی وجود دارد، دانشگاه فرهنگیان هم بر اساس قانون از ما خواسته بود در ازای سال‌های تحصیل، دو برابر آن را برای دولت خدمت کنیم. یعنی اگر چهار سال تحصیل کردیم، باید هشت سال کار کنیم تا در نهایت کارت معافیت از سربازی به ما تعلق بگیرد.

او ادامه داد: حالا دو سال از پایان تعهدمان گذشته است. در سخت‌ترین مناطق کشور خدمت کردیم، با کمترین حقوق و امکانات؛ اما حالا که زمان صدور کارت معافیت رسیده، نظام وظیفه می‌گوید قانون تغییر کرده و معافیت نمی‌دهد. ما گفتیم اگر قانون عوض شده، اشکالی ندارد، تابع تصمیم شما هستیم. گفتند باید دوره تکمیلی بگذرانید تا کارت پایان خدمت بگیرید. در حالی که این قانون از سال ۹۸ تغییر کرده و ما از سال ۹۲ وارد دانشگاه شده‌ایم. آموزش و پرورش هم وعده داده بود با همکاری سپاه این دوره را برگزار کند؛ اما دو سال گذشته و هنوز هیچ اقدامی انجام نشده؛ فقط هر روز بهانه تازه‌ای می‌آورند.

این فرهنگی افزود: من ۳۱ سال دارم. نداشتن کارت پایان خدمت، زندگی‌ام را بسیار مختل کرده است. مدرکم روان‌شناسی است و می‌خواستم مطب بزنم؛ اما در همه آزمون‌ها و مجوزها از من کارت پایان خدمت می‌خواهند. در سامانه برای برخی از ما عنوان «سرباز فراری» درج شده و برای بعضی دیگر «متعهد به خدمت»؛ در واقع، ما بین زمین و آسمان مانده‌ایم. حتی برای یک سفر زیارتی باید از چند جا نامه بگیریم و وثیقه بگذاریم تا بتوانیم خارج شویم.

او ادامه داد: خیلی از همکاران مجرد من به‌خاطر نداشتن کارت پایان خدمت یا معافیت، در ازدواج هم دچار مشکل شده‌اند. بعد از تجمع اردیبهشت‌ماه، آقای علی فرهادی، معاون وزیر و سخنگوی آموزش و پرورش، به ما قول داد که در تابستان دوره‌ای برگزار شود؛ اما حالا در آبان‌ماه هستیم و هیچ اتفاقی نیفتاده است. نه جلسه‌ای برگزار شده و نه تصمیمی گرفته‌اند. فقط به ما گفتند فرم اعزام پر کنید. بعضی‌ها این فرم را پر کردند و حتی برایشان یگان هم مشخص کردند، در حالی که قرار بود دوره‌ای ویژه برای نیروهای متعهد برگزار شود.

او در پایان گفت: واقعا نمی‌دانیم چرا سایر ارگان‌ها موفق به دریافت کارت معافیت نیروهایشان شدند؛ اما ما هنوز در بلاتکلیفی مانده‌ایم.

مشکل معافیت فرهنگیان متعهد به خدمت تا پایان امسال حل می‌شود

در همین رابطه، علی فرهادی، معاون توسعه و پشتیبانی و سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ، در گفت‌وگو با رکنا توضیح داد: مشکل این نیروها مربوط به حدود ۱۰ سال پیش بود که تا امروز بلاتکلیف مانده بود. ما در گام نخست توانستیم وضعیت را شفاف کنیم تا مشخص شود دقیقا وظیفه آموزش و پرورش چیست و سازمان نظام وظیفه چه مسئولیتی دارد. حتی برای اینکه فرهنگیان مجبور نباشند جداگانه به مراکزی مثل پلیس +۱۰ مراجعه کنند، سامانه‌ای الکترونیکی طراحی کردیم تا تمام اطلاعات‌شان یکجا جمع‌آوری و به نظام وظیفه ارسال شود.

فرهادی افزود: تاکنون چندین جلسه مشترک با مسئولان نظام وظیفه برگزار شده و وظایف هر دستگاه به‌طور دقیق مشخص شده است. همچنین نشستی با شهید سردار سلامی داشتیم و مقرر شد فرهنگیان به‌جای گذراندن دوره‌های نظامی، در دوره‌های «جنگ شناختی» شرکت کنند؛ با این تفاوت که آزمون نهایی توسط سپاه برگزار می‌شود. درباره هزینه این دوره‌ها هم مذاکراتی صورت گرفت و توانستیم مبالغ آن را تا حدی کاهش دهیم. البته هم‌زمانی این برنامه‌ها با جنگ ۱۲ روزه باعث شد بخشی از هماهنگی‌ها به تعویق بیفتد.

او ادامه داد: پس از جنگ، نیروهای سپاه که باید برای هماهنگی با آنها اقدام می‌کردیم، مدتی در دسترس نبودند؛ اما اخیرا جلسه جدیدی داشتیم و در حال پیگیری هستیم تا دوره‌های آموزشی در شهر محل خدمت هر فرد برگزار شود؛ با حداقل هزینه و تمرکز بیشتر بر آموزش‌های جنگ نرم و شناختی. اگر هم دوره نظامی برگزار شود، بسیار کوتاه خواهد بود.

فرهادی درباره احتمال تداخل این دوره‌ها با سال تحصیلی گفت: این دوره‌ها شبیه دوره‌های ضمن خدمت فرهنگیان است و قرار است در مدت دو هفته برگزار شود. ما در هفته آینده جلسه دیگری با سپاه خواهیم داشت تا جزئیات نهایی را بررسی کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: حدود ۷۰ هزار نفر از نیروهای متعهد به خدمت درگیر این موضوع هستند و وزارت آموزش و پرورش تلاش دارد هزینه‌های مربوطه را از سازمان برنامه و بودجه تامین کند.

فرهادی در پایان ابراز امیدواری کرد که این مسئله تا پایان امسال تعیین تکلیف شود.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی