وقتی درمان به روستاهای بدون پزشک رسید؛ روایت نذر خدمت هلال احمر در لرستان + فیلم
تبلیغات

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، لرستان سرزمینی است شناخته‌شده با کوه‌های سر به فلک کشیده، آبشارهای خروشان و جنگل‌های انبوه بلوط؛ استانی که همواره از مردم غیور و پرانرژی‌اش گفته‌اند؛ اما در روستاهای محروم این استان، روایت زندگی رنگ دیگری دارد؛ روایتی که در آن نبود امکانات اولیه، حتی دسترسی به یک پزشک عمومی و آب تصفیه شده، زندگی را برای مردم دشوار کرده است.

​در همین راستا، داوطلبان هلال احمر استان زنجان به عنوان استان معین، برای اجرای طرح «نذر خدمت ۸» در مناطق محروم لرستان حضور پیدا کرد. پس از بررسی‌های انجام‌شده، اجرای طرح آبرسانی در دو روستا در دستور کار قرار گرفت و دو دستگاه تصفیه آب صنعتی با ظرفیت ۱۰ هزار لیتر نصب و راه‌اندازی شد.

آبرسانی نذر خدمت

به گفته غلامرضا علی محمدی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان لرستان، ​یکی از این روستاها، ۳۰۰ نفر جمعیت دارد و با وجود بیش از دهه ها قدمت، از نعمت آب آشامیدنی تصفیه شده محروم بودند و ساکنان‌ روستا به دلیل استفاده از آب غیرتصفیه، دچار بیماری های کلیوی و کبدی شده بودند که با اجرای این طرح، زین پس آب پاک در اختیار خواهند داشت.

در کنار آبرسانی، توزیع بسته‌های معیشتی-تحصیلی و ارائه خدمات درمانی-بهداشتی نیز اجرا شد.

توزیع بسته های معیشتی هلال احمر

در بخش دیگری از این طرح، پزشکان داوطلب از استان زنجان به روستاهای مختلف لرستان، از جمله روستای دره اشکفت، اعزام شدند؛ جایی که مردم برای ویزیت رایگان پزشکان، صف‌هایی طولانی تشکیل داده بودند و پزشکان، بی‌وقفه به درمان و خدمت‌رسانی مشغول بودند.

حسین بابایی، متخصص کودکان و نوزادان، یکی از این پزشکان داوطلب است که در قالب «نذر خدمت ۸» به همراه تیم هلال احمر زنجان به روستای سپیددشت اعزام شده است. او می‌گوید پیش از این در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان نیز حضور داشته‌ و فعالیتش در چهار محور اصلی تعریف شده است؛ تهیه اقلام معیشتی، اجرای پروژه‌های زیربنایی مانند سالم‌سازی آب با دستگاه‌های تصفیه، غربالگری و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و تأمین دارو. همچنین در فصل بازگشایی مدارس، تهیه و توزیع لوازم‌التحریر را هم در برنامه دارند. به گفته او، نبود دسترسی به پزشکان متخصص در این مناطق، یکی از مشکلات جدی مردم به شمار می‌آید.

ابوالفضل نوری، متخصص ارتوپدی که به همراه گروه هلال احمر زنجان به لرستان رفته، در گفت‌وگو با رکنا می‌گوید تنها در یک روز بیش از ۹۰ نفر را به صورت رایگان ویزیت کرده است.

او تاکید می‌کند که کمبود امکانات بهداشتی و نبود پزشک متخصص، زندگی را برای مردم این مناطق سخت کرده است. از کودکان تا سالمندان به او مراجعه کرده‌اند و همه یک درد مشترک داشته‌اند؛ دسترسی محدود به خدمات تخصصی. نوری می‌گوید شاید این کمک‌ها بزرگ نباشد؛ اما همین که مردم بدانند پزشکانی هستند که به یادشان‌اند و کنارشان می‌ایستند، برایشان دلگرم‌کننده است. آرزویش برای ایران، آرامش و دل‌خوشی مردم است.

محمداسحاق روضه، فوق تخصص گوارش اطفال و از دیگر پزشکان داوطلب هلال احمر استان زنجان نیز در گفت‌وگو با رکنا می‌گوید حضور در این ماموریت‌ها را یک سعادت می‌داند. به گفته او، مسیرهای دشوار و سختی راه در استان‌های محروم، مانعی برای خدمت‌رسانی نیست؛ چون دیدن دلگرمی مردم، همه خستگی‌ها را از تن بیرون می‌کند. او در پایان، برای ایران و به‌ویژه کودکان این سرزمین، آرزوی سلامتی دارد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی