فیلم / واکنش رئیس دفتر شهید رئیسی به اظهارات رئیس هلال‌احمر درباره علت سقوط بالگرد رئیس‌جمهور

به گزارش رکنا، رئیس دفتر شهید رئیسی تأکید کرد که نظر نهایی درباره علت سقوط بالگرد رئیس‌جمهور فقید باید بر اساس یافته‌های هیئت مأمور بررسی این حادثه اعلام شود.

وی گفت: با توجه به سابقه حقوقی‌ام، معتقدم یافته‌ها و اظهارنظرهای هیئتی که از سوی شهید رئیسی مأمور بررسی این حادثه شده بود، می‌تواند به‌عنوان نظریه‌ای متقن مورد استناد قرار گیرد.

پیرحسین کولیوند در بیست‌وپنجمین قسمت برنامه ماجرای جنگ۲

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، در بیست‌وپنجمین قسمت برنامه «ماجرای جنگ ۲» با اشاره به ابهام‌های حادثه سقوط بالگرد شهید ابراهیم رئیسی گفت که این حادثه را عادی نمی‌داند و معتقد است بالگرد رئیس‌جمهور فقید ترور شده است.

کولیوند با اشاره به شرایط جوی و دشواری عملیات جست‌وجو اظهار کرد: هنگام وقوع حادثه، هوا مه‌آلود و تاریک بود و دید بسیار محدودی داشتیم؛ حتی بالگردهای مجهز به دید در شب نیز در آن شرایط با محدودیت مواجه بودند.

وی با بیان اینکه حدود ۹۰ تیم در عملیات جست‌وجو حضور داشتند، افزود: یک پهپاد متعلق به سپاه که همراه تیم‌های امدادی بود، نخستین نشانه از محل بالگرد را شناسایی کرد. با وجود فاصله حدود ۲ کیلومتری، به دلیل شرایط سخت منطقه، حدود ۴۰ دقیقه طول کشید تا به محل برسیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: در جریان عملیات، اطلاعات مکانی که به تیم‌ها داده می‌شد، در مواردی با محل واقعی فاصله زیادی داشت. حتی در مقطعی، با وجود اینکه فاصله اعلام‌شده تا محل حادثه حدود ۵۰۰ متر بود، مختصات دریافتی فاصله‌ای در حدود ۱۰ کیلومتر را نشان می‌داد.

کولیوند با اشاره به دشواری‌های رسیدن به محل حادثه گفت: منطقه کوهستانی، لغزنده و تاریک بود و بارندگی و سرمای هوا نیز شرایط را سخت‌تر می‌کرد. ما با دشواری زیادی خودمان را به محل رساندیم و پس از عبور از محل پیکرهای مطهر شهدا، حدود ساعت ۱۱ به معدن سونگون رسیدم.

وی همچنین درباره مشارکت ترکیه در عملیات جست‌وجو توضیح داد: روسیه نیز پیشنهاد داده بود نیرو و تجهیزات عملیاتی اعزام کند، اما نیروهای کمکی صبح به منطقه رسیدند؛ زمانی که بالگرد پیدا شده بود.

کولیوند با تأکید بر اینکه از نظر او شرایط حادثه با یک سانحه معمولی تفاوت داشت، گفت: من خلبان یا مهندس پرواز نیستم، اما به‌عنوان کسی که حوادث زیادی را تجربه کرده‌ام، این حادثه برایم عادی نبود. به همین دلیل، نمی‌توانم بپذیرم که سقوط بالگرد صرفاً یک حادثه طبیعی بوده است و معتقدم شهید رئیسی ترور شد.

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1258883