مدیرعامل متن: مجوز میدان سهراب پس از ۵ سال بررسی و ۹ بار اصلاح صادر شد/ مطالعات سهراب و هورالعظیم را منتشر می‌کنیم؛ مردم قضاوت کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با تأاید بر اینکه موضوع هورالعظیم یک مسئله ملی است، گفت: تصمیم‌گیری درباره آینده این تالاب باید با مشارکت دستگاه‌های مسئول، کارشناسان، دانشگاه‌ها و جوامع محلی انجام شود.

نصرالله زارعی در نشست هم‌اندیشی احیای تالاب هورالعظیم اظهار کرد: بخش‌هایی از هورالعظیم همچنان دارای آب و حیات هستند و باید به جای صرفاً بیان وضعیت موجود، درباره راهکارهای حفظ این بخش‌ها و افزایش وسعت مناطق آب‌دار تالاب تصمیم‌گیری کنیم.

وی با اشاره به نقش دایک‌ها و سازه‌های موجود در محدوده تالاب افزود: باید با عدد، نقشه و محاسبات کارشناسی مشخص شود که اگر این سازه‌ها وجود نداشتند، آبی که وارد تالاب شده چه سرنوشتی پیدا می‌کرد. با توجه به شیب تالاب به سمت بخش عراقی، بخشی از آب در صورت نبود این سازه‌ها می‌توانست از محدوده ایران خارج شود.

مجوز سهراب؛ ۵ سال بررسی و ۹ بار اصلاح

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره میدان سهراب گفت: صدور مجوز این میدان حدود **۵ سال زمان برده و ۹ بار اصلاح و بازنگری شده است** و دغدغه‌های مطرح‌شده درباره مسائل هیدرولوژیک و اکولوژیک در این مطالعات مورد توجه قرار گرفته است.

زارعی افزود: مجوز صادرشده ۳۸ صفحه دارد و در آن شاخص‌ها، الزامات و تعهدات مشخصی تعیین شده است. سازمان حفاظت محیط زیست نیز از ابتدا در این فرآیند حضور داشته و صنعت نفت بدون مجوز این سازمان اقدامی انجام نخواهد داد.

وی تأکید کرد: نباید تصور شود این مجوز بدون توجه به قانون، برنامه هفتم و ملاحظات محیط‌زیستی صادر شده است؛ این مجوز نتیجه حدود دو سال رفت‌وبرگشت، مطالعه و بررسی کارشناسی و استفاده از نظر مشاوران و متخصصان بوده است.

۸۱ درصد نیروهای غرب کارون بومی هستند

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به انتقادها درباره سهم نیروهای بومی در پروژه‌های نفتی گفت: براساس آمار موجود، ۸۱ درصد کارکنان میادین غرب کارون را نیروهای بومی تشکیل می‌دهند.

وی افزود: در حال حاضر یک‌هزار و ۸۲۶ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند، در حالی که بر اساس نیاز معمول، تعداد نیروها باید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر می‌بود. با این حال برای کمک به اشتغال منطقه، تعداد بیشتری از نیروهای بومی جذب شده‌اند.

زارعی ادامه داد: دستورالعمل مشخصی برای جذب نیروهای بومی ابلاغ شده و اجرای آن به‌صورت مستمر بررسی می‌شود. هدف ما این است که حداکثر استفاده از ظرفیت نیروهای بومی انجام شود، اما این کار باید بر اساس فرآیند مشخص و ضابطه‌مند باشد.

وی با اشاره به اقدامات آموزشی برای نیروهای منطقه گفت: در سال ۱۳۹۶، ۲۵۲ نفر از نیروهای منطقه برای آموزش انتخاب شدند که بیش از ۲۲۰ نفر از آنها پس از گذراندن دوره‌های آموزشی، اکنون در میادین غرب کارون مشغول به کار هستند.

مسئولیت اجتماعی نفت باید براساس نیاز واقعی منطقه باشد

زارعی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای ضابطه‌مند کردن مسئولیت اجتماعی شرکت نفت اظهار کرد: مطالعات اجتماعی منطقه با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز، کارشناسان، تشکل‌های مردمی، مسئولان استانی و محلی و بزرگان منطقه انجام شده است.

وی افزود: نتیجه این مطالعات در قالب کتابی با عنوان «اولویت‌های دشت آزادگان و منطقه عملیاتی» تدوین شده تا مشخص شود منابع مسئولیت اجتماعی شرکت نفت باید در چه حوزه‌هایی و برای کدام نیازهای واقعی هزینه شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تأکید کرد: اگر نگرانی این است که منابع مسئولیت اجتماعی در مناطق غیرضروری هزینه شود، این مطالعات می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری قرار گیرد و منابع را به سمت اولویت‌های واقعی منطقه هدایت کند.

حل مسئله هورالعظیم باید کارشناسی باشد

زارعی با اشاره به طرح موضوع هورالعظیم در شورای عالی امنیت ملی گفت: از ابتدا تأکید ما این بود که مسائل مربوط به تالاب باید از مسیر کارشناسی و گفت‌وگو حل شود، حتی اگر این فرآیند زمان‌بر باشد.

وی افزود: نباید برای حل سریع‌تر مسائل صنعت نفت، از یک مجوز یا ظرفیت خاص استفاده کنیم و موضوع را از مسیر کارشناسی خارج کنیم. راه‌حل پایدار، گفت‌وگو و بررسی دقیق کارشناسی است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت همچنین با اشاره به انتشار آمار، تصاویر و مستندات درباره هورالعظیم گفت: هدف از ارائه این اطلاعات توجیه عملکرد صنعت نفت نیست؛ می‌خواهیم داده‌ها در اختیار مردم و کارشناسان قرار گیرد تا امکان بررسی، راستی‌آزمایی و قضاوت بر اساس اطلاعات واقعی وجود داشته باشد.

آمادگی نفت برای مدیریت بحران‌های هورالعظیم

وی با اشاره به تجربه سیلاب سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: در آن سال با ورود چندین میلیارد مترمکعب آب، صنعت نفت مانع ورود آب به تالاب نشد و برای هدایت آب و رسیدن آن به بخش ایرانی هورالعظیم همکاری کرد.

زارعی ادامه داد: امروز نیز آمادگی داریم در صورت وقوع شرایط اضطراری، در کنار دستگاه‌های مسئول و مردم منطقه باشیم و برای مدیریت آب و حفاظت از تالاب همکاری کنیم.

وی همچنین از پیشنهاد ایجاد یک پایگاه عملیات واکنش سریع در منطقه خبر داد و گفت: در صورت وقوع حوادثی مانند آتش‌سوزی، وجود چنین پایگاهی می‌تواند امکان واکنش سریع را فراهم کند و صنعت نفت برای اجرای این طرح آمادگی دارد.

مطالعات هورالعظیم قابل ارائه است

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در پایان با تأکید بر اینکه صنعت نفت خود را جدا از مردم و جوامع محلی نمی‌داند، گفت: مطالعات انجام‌شده درباره منطقه قابل ارائه است و نمایندگان و مسئولان محلی می‌توانند این مطالعات را مطالبه کنند.

زارعی تأکید کرد: مسئله توسعه خوزستان را نمی‌توان صرفاً به عملکرد یک دستگاه نسبت داد و حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی این استان نیازمند یک برنامه جامع و همکاری همه دستگاه‌هاست. صنعت نفت نیز در چارچوب وظایف قانونی خود آماده همکاری برای حل مسائل منطقه و حفاظت از هورالعظیم است.

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1256317