دیگر مردم از حجاب دار و بی حجاب ،فهمیده اند ترامپ می خواهد با حیثیت ملت ایران بازی کند / وضعیت معیشتی مردم در کمیسیون امنیت ملی پیگیری می شود + صوت

به گزارش خبرنگار سیاسی رکنا، فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با رکنا در پاسخ به این سوال که باتوجه به محاصره دریایی، هوایی و تحریم های اقتصادی دچار اختلال و محدودیت شده ایم و برنامه مجلس و دولت در این خصوص چیست، گفت: کشورهای منطقه، به‌ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، قدرت‌های منطقه‌ای و حتی کشورهای خارج از منطقه نسبت به شرایط موجود حساس هستند و بسیاری از آنها آمریکا را عامل اصلی بحران فعلی می‌دانند. این موضوع هم در سازمان ملل مطرح شده و هم از سوی مسئولان ایرانی و برخی کشورهای دیگر مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: اگر آمریکایی‌ها شروط جمهوری اسلامی ایران را که از سوی سیدعباس عراقچی مطرح شده و همچنین در مذاکرات با میانجیگری کشورهایی مانند قطر و پاکستان مورد پیگیری قرار گرفته است، بپذیرند، می‌توان زمینه را برای کاهش تنش فراهم کرد. حتی رئیس‌جمهور چین نیز بر ضرورت جلوگیری از بحرانی‌تر شدن شرایط منطقه تاکید کرده است.

بستن تنگه هرمز؛ فاجعه‌ای برای اقتصاد و انرژی جهان

مالکی با اشاره به پیامدهای احتمالی تشدید بحران گفت: ادامه شرایط بسته ماندن می‌تواند مشکلات اقتصادی و انرژی را تشدید کند و بسته شدن تنگه هرمز برای جهان یک فاجعه خواهد بود. این مسئله واقعیتی است که حتی رهبران برخی کشورها در سازمان ملل نیز درباره آن صحبت کرده‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ایران از شروط خود عقب‌نشینی نمی‌کند و در عین حال تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش بحران ادامه دارد.

ترامپ اگر همه خواسته‌هایش را هم بگیرد، باز دست‌بردار نیست

وی درباره مواضع اخیر دونالد ترامپ نیز گفت: ترامپِ متوهم اعلام کرده اگر موضوع هسته‌ای و مسائل موشکی به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد اضافه شود، آمریکا به توافق بازخواهد گشت؛ اما به نظر من اگر تمام خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران نیز پذیرفته شود، باز هم ترامپ از خواسته‌های خود دست‌بردار نخواهد بود.

مالکی افزود: هدف این رویکرد برای هر فرد عاقلی روشن است. مگر اینکه مقاومت مردم و نیروهای مسلح ایران ادامه پیدا کند تا زمانی که ترامپ متوجه شود آن هیمنه‌ای که تصور می‌کرد می‌تواند با آن به دیگران امر و نهی کند، دیگر وجود ندارد.

وی با اشاره به تغییرات منطقه‌ای اظهار کرد: امروز به دلیل قدرتی و مقاومتی که نیروهای مسلح و ملت ایران نشان داده‌اند، جایگاه چین در منطقه به عنوان رقیب جدی آمریکا به مراتب تقویت شده و آمریکا عملا با شرایط متفاوتی در منطقه مواجه است.

همه سناریوها در کمیسیون امنیت ملی رصد می‌شود

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره احتمال وقوع تحولات جدید گفت: هر پیش‌بینی و سناریویی که ممکن است اتفاق بیفتد، در کمیسیون امنیت ملی، شورای عالی امنیت کشور و نیروهای مسلح رصد می‌شود و برای هر شرایطی آمادگی وجود دارد.

مالکی ادامه داد: با وجود اینکه بسیاری از مردم تمایل ندارند با توجه به بدعهدی‌های آمریکا دوباره باب مذاکره باز شود، وزیر امور خارجه کشورمان مرتبا از طریق میانجیگری کشورهای مختلف در حال رایزنی است تا بتوان از شکل‌گیری یک جنگ فرسایشی جلوگیری کرد.

دولت باید برای مشکلات اقتصادی راهکار مدیریت بحران داشته باشد

وی با اشاره به آثار تحریم‌ها بر زندگی مردم گفت: تحریم‌های اقتصادی و مشکلات ناشی از آن، قطعا فشار جدی بر جامعه وارد کرده است و دولت باید در شرایط فعلی راهکارهای مدیریت بحران اقتصادی را در اختیار داشته باشد.

مالکی افزود: تحریم‌های هوایی و اقتصادی با هدف وادار کردن ایران به پذیرش خواسته‌های بیشتر اعمال می‌شوند؛ در حالی که اصل موضوعات در همان تفاهم‌نامه اسلام‌آباد مورد پذیرش ایران قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: اگر قرار باشد همه خواسته‌های ترامپ پذیرفته شود و در مقابل وعده لغو تحریم‌های هوایی، تحریم تنگه هرمز یا تحریم‌های اقتصادی داده شود، حتی اگر ایران همه این موارد را بپذیرد، تضمینی وجود ندارد که آمریکا به وعده‌های خود عمل کند.

وضعیت معیشتی مردم در کمیسیون امنیت ملی پیگیری می شود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اقدامات این کمیسیون برای پیگیری مشکلات اقتصادی نیز گفت: کمیسیون امنیت ملی علاوه بر وظایف ذاتی خود، موضوع وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را نیز پیگیری می‌کند.

وی افزود: امروز با وزیر جهاد کشاورزی به عنوان یکی از اعضای تیم اقتصادی دولت جلسه داریم تا برنامه‌های این وزارتخانه برای مدیریت شرایط بحرانی کشور را بررسی کنیم. پیش از این نیز با وزیر اقتصاد، وزیر نفت و اعضای تیم اقتصادی دولت جلساتی برگزار کرده‌ایم و تلاش کرده‌ایم در کنار وظایف امنیتی، برای حل مشکلات اقتصادی مردم نیز ورود کنیم.

مردم از انقلابی تا غیرانقلابی، حجاب‌دار و بی‌حجاب، همه فهمیده‌اند ترامپ می خواهد با حیثیت ملت ایران بازی کند

مالکی در پاسخ به دیدگاه بخشی از مردم درباره بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا گفت: اینکه مردم می‌گویند مذاکره با آمریکا فایده‌ای ندارد، قابل درک است. ما هر اقدامی را که کشورهای میانجی پیشنهاد کرده‌اند، انجام داده‌ایم. حالا اگر قرار باشد دوباره مذاکره کنیم، باید مشخص باشد درباره چه چیزی قرار است صحبت کنیم. مردم از هر طیفی، چه انقلابی و چه غیرانقلابی، چه حجاب‌دار و چه بی‌حجاب، همه به این درک رسیده‌اند که ترامپ می‌خواهد با حیثیت و عزت ملت ایران بازی کند.

وی ادامه داد: اگر موضوع، همان تفاهم‌نامه ۱۴‌بندی است که طرف مقابل آن را امضا کرده، ابتدا باید همان تفاهم‌نامه اجرا شود. اگر موضوع جدیدی مطرح است، پذیرش آن از سوی ایران زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که توافق قبلی اجرا شده باشد. 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: این حرفی است که مردم مطرح می‌کنند و به نظر من حرف قابل توجهی است. مردم متوجه شده‌اند که نباید اجازه داد با حیثیت ملت ایران بازی شود. ایران تفاهم‌نامه را پذیرفت، آن را امضا کرد و به آن پایبند ماند، اما طرف مقابل به یکباره از تفاهم‌نامه خارج شد.

مالکی در پایان گفت: ما ایرانی هستیم و فرهنگ و تاریخ خاص خودمان را داریم. اینکه بگوییم هرچه طرف مقابل بگوید، بدون هیچ قید و شرطی قبول کنیم، قابل پذیرش نیست.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1253616
  • فیلم / نگاهی به چیدمان خانه باصفای محمود احمدی‌نژاد / از سبزی کاری در حیاط درندشت تا فرش ها و پشتی های همراه با پسران و همسرش