از بازار سهام تا اوراق مسکن/ چرا خریداران فرابورس به سمت اوراق رفتند؟

 به گزارش رکنا، در دادوستدهای هفته منتهی به یکم آبان‌، ارزش کل بازار فرابورس با رشد ۱.۸ درصدی نسبت به هفته ماقبل، به رقم ۷ هزار و ۱۵۳ هزار میلیارد تومان رسید.

صنایع پیشرو هفته گذشته

بررسی روند معاملات صنایع پیشرو در هفته منتهی به یکم آبان‌ نشان می‌دهد، ارزش معاملات خرد سهام و اختیار سهام ۴۳ هزار و ۵۲۸ میلیارد تومان بود که ۴۶ درصد از کل آن، به ۴ صنعت برتر اختصاص داشت. به‌طوری‌که صنایع «استخراج کانه‌های فلزی» با ۱۸ درصد، «فلزات اساسی» با ۱۱ درصد، «مواد و محصولات دارویی» با ۹ درصد و «محصولات شیمیایی» با ۶ درصد بیشترین سهم را از ارزش معاملات خرد هفته به خود اختصاص دادند.

نگاهی به آمار کل معاملات

آمارمعاملات هفته گذشته حاکی است در این مدت بیش از ۱۴۲ میلیارد و ۸۳۰ میلیون برگه انواع دارایی مالی به ارزش ۸۵۷ همت در ۵ میلیون و ۲۳۰ هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد که بر این اساس، ارزش کل معاملات نسبت به هفته ماقبل ۴۹ درصد رشد کرد، اما حجم معاملات ۲۰ درصد و تعداد معاملات نیز ۱۳ درصد افت داشتند.

بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازارها در هفته گذشته نشان می‌دهد ارزش معاملات بازار اول با ۲۲ درصد کاهش نسبت به هفته قبل از آن به ۸ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان رسید و در بازار دوم نیز ثبت دادوستد ۳۰ هزار و ۴۲۲ میلیارد تومانی، افت ۳۷ درصدی را رقم زد.

هم‌چنین، ارزش معاملات بازار نوآفرین با ۴۰ درصد کاهش به ۴۵۵ میلیارد تومان و ارزش دادوستدهای بازار ابزارهای مشتقه با افت ۴۷ درصدی به ۶۸۳ میلیارد تومان رسید.

در این میان، سهام‌داران در بازار پایه ۸ هزار و ۷۶۲ میلیارد تومان دادوستد انجام دادند که نشان‌دهنده کاهش ۸ درصدی ارزش معاملات این بازار بوده و در بازار توافقی نیز ۲۷ میلیارد تومان خریدوفروش ثبت شد که ۶۸ درصد کاهش یافته است.

افزون بر این، در بازار ابزارهای نوین مالی بیش از ۸۰۸ همت انواع اوراق مبادله شد که از جهش ۶۰ درصدی ارزش معاملات این بازار حکایت دارد.

آمار داد و ستدها به تفکیک ابزارهای مالی

آمار معاملات به تفکیک ابزارهای مالی بیانگر افت حجم و ارزش معاملات سهام است؛ به‌طوری‌ که در مدت مورد بررسی حجم معاملات سهام ۳۵ درصد و ارزش این مبادلات ۳۰ درصد کاهش را تجربه کرد. در مقابل، ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی ۸۹ درصد افزایش یافت.

هم‌چنین ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) با رقم ۱۶۰ هزار و ۹۸۱ میلیارد تومان نسبت به هفته قبل تقریباً بدون تغییر (۰.۰۴ درصد رشد) باقی ماند، هرچند حجم معاملات آن ۴.۲ درصد کاهش یافت.

دادوستدهای اوراق گواهی تسهیلات مسکن نیز در این مدت با افت ۰.۴ درصدی در ارزش مبادلات (معادل ۵۳۲ میلیارد تومان) و کاهش ۲ درصدی در حجم معاملات همراه بود.

 

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1260769
  • فیلم / پنالتی‌ای که گل شد اما داور پس گرفت! / صفر تا صد جنجال عجیب در بازی استقلال و چادرملو