مصرف آب تهران روزی یک میلیون مترمکعب کمتر شد/ کیفیت آب تهران با 2 میلیون آزمایش در سال کنترل می شود

به گزارش خبرنگار رکنا، علیرضا جزءقاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تشریح آخرین وضعیت منابع آبی، اقدامات انجام‌شده برای مدیریت مصرف و برنامه‌های توسعه زیرساخت‌های آب و فاضلاب استان، بر ضرورت تداوم همکاری مردم و رسانه‌ها برای عبور از شرایط کم‌آبی تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت استان تهران در تأمین خدمات آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: تمرکز جمعیت و بارگذاری گسترده جمعیتی در تهران، در کنار محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی، تأمین آب پایدار را به یکی از چالش‌های مهم این استان تبدیل کرده است.

ذخایر سدهای تهران همچنان پایین‌تر از حد نیاز است

مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر گفت: برای عبور از یک سال آبی نرمال، معمولاً باید حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در پنج سد تأمین‌کننده آب تهران ذخیره شده باشد؛ این میزان علاوه بر منابع آب زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جزءقاسمی افزود: در پنج سال گذشته و در پی تداوم خشکسالی، میزان ذخایر آبی در مقاطع مختلف به حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی با بیان اینکه سال آبی گذشته با ذخایر آبی به‌مراتب کمتری آغاز شد، تصریح کرد: سال آبی گذشته را با حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب ذخیره آب سطحی آغاز کردیم و با وجود افزایش نسبی بارندگی‌ها در مقایسه با سال قبل، میزان بارش استان تهران همچنان ۳۶ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بود.

به گفته وی، میزان بارش در سال آبی گذشته در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۱۱ درصد افزایش یافت، اما این رشد نتوانست عقب‌ماندگی استان از میانگین بلندمدت بارندگی را جبران کند.

مدیرعامل آبفای استان تهران ابراز امیدواری کرد با آغاز سال آبی جدید و افزایش بارندگی‌ها، شرایط منابع آبی استان بهبود یابد و با تداوم مدیریت مصرف، امکان تأمین پایدار آب شهروندان فراهم شود.

کاهش یک میلیون مترمکعبی مصرف روزانه آب تهران

جزءقاسمی با اشاره به نتایج اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف آب در استان تهران گفت: مصرف روزانه آب تهران که در دو سال گذشته حدود چهار میلیون مترمکعب بود، اکنون به حدود سه میلیون مترمکعب رسیده است.

وی این کاهش را حاصل مجموعه‌ای از اقدامات شرکت آب و فاضلاب، مدیریت فشار شبکه، اصلاحات فنی و همراهی شهروندان دانست و افزود: در شش ماه نخست سال جاری، برداشت آب در استان تهران حدود ۷۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است؛ رقمی که از نظر حجم، با ظرفیت ذخیره آبی قابل‌توجهی قابل مقایسه است.

مدیرعامل آبفای استان تهران با قدردانی از همراهی مردم در مدیریت مصرف آب اظهار کرد: سرانه مصرف آب شهروندان تهرانی که در دو سال گذشته حدود ۲۵۰ لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز بود، اکنون به حدود ۱۸۰ لیتر رسیده است.

وی ادامه داد: این کاهش حدود ۷۰ لیتری در سرانه مصرف، نتیجه اقدامات فنی و مدیریتی در شبکه و همچنین مشارکت مردم در مصرف بهینه آب است.

جزءقاسمی با بیان اینکه سرانه مصرف فعلی همچنان با استاندارد ۱۳۰ لیتر به‌ازای هر نفر در شبانه‌روز فاصله دارد، تأکید کرد: مدیریت تقاضا یکی از محورهای اصلی برنامه‌های آبفای استان تهران در سال جاری خواهد بود.

عبور از تابستان بدون اختلال جدی در تأمین آب

مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به شرایط دشوار سال گذشته و آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌ها گفت: در جریان جنگ، بیش از ۲۰۰ نقطه از تأسیسات اصلی آب و فاضلاب استان آسیب دید، اما با تلاش شبانه‌روزی کارکنان و همکاری سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان، روند تأمین آب شهروندان و جمع‌آوری فاضلاب ادامه یافت.

وی افزود: برخی از حوادث و آسیب‌های واردشده به تأسیسات، سنگین و قابل‌توجه بود، اما مدیریت شرایط به‌گونه‌ای انجام شد که از ایجاد نگرانی گسترده برای شهروندان جلوگیری شود.

جزءقاسمی با تأکید بر اهمیت حفظ آرامش عمومی در شرایط بحرانی اظهار کرد: یکی از اصول مورد تأکید در مجموعه آبفای استان تهران، تداوم خدمات و جلوگیری از ایجاد استرس برای مردم بود. شهروندان باید در هر ساعت از شبانه‌روز که به آب نیاز دارند، از استمرار خدمات اطمینان داشته باشند.

وی با قدردانی از همکاری رسانه‌ها گفت: انتقال واقعیت‌های موجود به مردم و همراهی رسانه‌ها نقش مهمی در افزایش مشارکت عمومی و عبور از شرایط دشوار آبی داشته است.

کنترل کیفیت آب با انجام دو میلیون آزمایش در سال

مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به اهمیت کیفیت آب شرب گفت: کیفیت آب یکی از اولویت‌های اصلی شرکت آب و فاضلاب استان تهران است و نظارت بر سلامت آب با استفاده از شبکه گسترده آزمایشگاهی انجام می‌شود.

وی افزود: بیش از ۲۵ آزمایشگاه وابسته به شرکت آب و فاضلاب در حوزه کنترل کیفیت فعالیت دارند و دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت نیز به‌صورت مستقل بر کیفیت آب نظارت می‌کنند.

جزءقاسمی تصریح کرد: سالانه حدود دو میلیون آزمایش مختلف برای بررسی کیفیت آب در استان تهران انجام می‌شود تا سلامت آب شرب شهروندان بر اساس استانداردهای سخت‌گیرانه مربوط به آب آشامیدنی کنترل شود.

وی با تأکید بر استمرار این نظارت‌ها خاطرنشان کرد: کنترل کیفیت در تمامی مراحل تأمین و توزیع آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و این روند به‌صورت مستمر ادامه دارد.

چهار تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

جزءقاسمی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های توسعه زیرساخت‌های فاضلاب استان تهران اشاره کرد و گفت: تکمیل چهار تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب از مهم‌ترین پروژه‌های پیش‌بینی‌شده برای سال جاری است.

وی این پروژه‌ها را شامل فازهای هفت و هشت تصفیه‌خانه جنوب تهران، تصفیه‌خانه شهر پرند، ارتقای تصفیه‌خانه شهرک غرب تهران و تصفیه‌خانه رودهن و بومهن عنوان کرد.

مدیرعامل آبفای استان تهران افزود: این مجموعه پروژه‌ها در مجموع حدود ۱۱۸ میلیون مترمکعب به ظرفیت سالانه تصفیه فاضلاب و تولید پساب قابل استفاده اضافه می‌کنند.

به گفته وی، اجرای این پروژه‌ها نقش مهمی در افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب، توسعه استفاده از آب بازیافتی و ارتقای شاخص‌های پوشش خدمات فاضلاب در استان تهران خواهد داشت.

جزءقاسمی با بیان اینکه این طرح‌ها در مراحل پایانی اجرا قرار دارند، اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی پروژه‌های یادشده به بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد رسیده است و برنامه‌ریزی شده تا پایان سال جاری وارد مدار بهره‌برداری شوند.

وی میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای این چهار پروژه را حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، ظرفیت زیرساخت‌های فاضلاب استان افزایش خواهد یافت و امکان استفاده بیشتر از پساب در بخش‌های مختلف فراهم می‌شود.

تکمیل رینگ انتقال آب تهران در دستور کار قرار دارد

مدیرعامل آبفای استان تهران همچنین از اجرای پروژه‌های توسعه شبکه انتقال و ذخیره‌سازی آب خبر داد و گفت: افزایش ظرفیت ذخیره مخازن آب شرب و تکمیل رینگ انتقال آب تهران از جمله برنامه‌های مهم شرکت در سال جاری است.

وی با اشاره به اهمیت رینگ انتقال آب در افزایش تاب‌آوری شبکه اظهار کرد: تکمیل این زیرساخت امکان جابه‌جایی بهتر آب میان مناطق مختلف شهر تهران را فراهم می‌کند و می‌تواند در مدیریت محدودیت‌های منابع آبی و توزیع متوازن‌تر آب مؤثر باشد.

جزءقاسمی افزود: بخشی از رینگ‌های انتقال آب تهران در سال‌های گذشته تکمیل شده‌اند و تکمیل بخش‌های باقی‌مانده، به‌ویژه مسیرهای اولویت‌دار، در برنامه اجرایی شرکت قرار دارد.

وی توضیح داد: با توجه به تفاوت وضعیت ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب در سامانه‌های مختلف، توسعه ظرفیت انتقال آب اهمیت زیادی دارد و می‌تواند انعطاف‌پذیری شبکه را در شرایط کم‌آبی افزایش دهد.

محدودیت منابع مالی، اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب را دشوار کرده است

مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به محدودیت‌های اعتباری سال جاری گفت: شرایط اقتصادی کشور و کاهش منابع عمرانی، اجرای پروژه‌های زیرساختی را با دشواری‌هایی مواجه کرده است.

وی افزود: در شرایط فعلی، منابع حاصل از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای اجرای پروژه‌ها بسیار محدود است و شرکت ناچار است بیش از گذشته از منابع داخلی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تسهیلات بانکی استفاده کند.

جزءقاسمی تأکید کرد: با وجود محدودیت‌های مالی، اجرای پروژه‌های اولویت‌دار در حوزه آب و فاضلاب دنبال می‌شود تا ضمن افزایش ظرفیت زیرساخت‌ها، امکان ارائه خدمات پایدار به شهروندان حفظ شود.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت استمرار همکاری مردم، رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی خاطرنشان کرد: عبور از شرایط کم‌آبی نیازمند مشارکت عمومی، مدیریت مصرف و تکمیل به‌موقع پروژه‌های زیرساختی است و آبفای استان تهران برنامه‌های خود را با هدف تأمین پایدار آب و توسعه خدمات فاضلاب دنبال می‌کند.

درباره این خبر سوالی دارید؟ در نظرات از رکنا بپرسید. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1257042
  • خبر مهم آبفای تهران درباره تابستان آینده / خسارت ۲ همتی جنگ به تأسیسات فاضلاب + فیلم