نظام مالیاتی به سمت منابع پایدار و مالیات‌ستانی باکیفیت در حرکت است

به گزارش رکنا، سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور، در اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور با هدف بررسی راهکارهای بررسی عملکرد و ابلاغ سیاست‌های نظام مالیاتی و برنامه‌های لازم در راستای تحقق درآمدهای پایدار دولت در سال جاری برگزار شد، به تشریح عملکرد نظام مالیاتی در نیمه نخست سال 1405 پرداخت.

سبحانیان با اشاره به شرایط دشوار اقتصاد از رشد 120 درصدی استرداد مالیاتی در پنج ماه نخست امسال خبر داد و گفت: تسریع در استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده در راستای بازگرداندن سریع‌تر منابع به چرخه اقتصادی و تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی انجام شده است. به طوری که استرداد مالیاتی از یک فرایند اداری به ابزاری برای تسهیل رونق اقتصادی تبدیل شده است.

وی در ادامه بر لزوم توجه ویژه مدیران کل به موضوع استرداد به موقع مالیات‌ها تأکید کرد و گفت: کوتاه‌تر شدن فرایند استرداد و تأمین منابع موردنیاز این امکان را فراهم کرده است که بنگاه‌ها با کمبود تأمین نقدینگی مواجه نشوند.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی به عملکرد وصول مالیاتی اشاره کرد و گفت: در شش‌ماهه نخست سال 1405 بالغ بر 1076 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده که معادل حدود 38.5 درصد درآمد مالیاتی مصوب سال است. این میزان تحقق با توجه به الگوی وصول مالیات در طول سال، رقم طبیعی محسوب می‌شود؛ چراکه در برخی ماه‌های نیمه نخست سال، عملکرد وصول مالیات پایین‌تر از یک‌دوازدهم رقم بودجه است.

به گفته سبحانیان، روند وصولی مالیات بر اساس داده‌های واقعی فعالیت اقتصادی در کنار سیاست‌های جدید نظام مالیاتی کشور برای شناسایی منابع مالیاتی انجام می گیرد.

در کنار این اقدامات سبحانیان بر کیفیت مالیات‌ستانی تأکید کرد و گفت: کیفیت وصولی مالیات به این معناست که افزایش درآمد مالیاتی از مسیر فشار بر مودیان موجود دنبال نشود بلکه منابعی که کمتر دیده شده‌اند، شناسایی شوند.

در بخش دیگری از سخنان خود به توزیع عوارض ارزش افزوده در کشور پرداخت و بر اطلاع‌رسانی شایسته سهم مالیات و عوارض ارزش افزوده و نقش آن در توسعه و آبادانی کشور تأکید کرد.

در ادامه این جلسه مباحث فنی مالیاتی مطرح و نظرات مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی کشور بیان شد.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1254668
  • گراوند: شهرداری تهران به‌جای تشویق ۴ میلیونی فرزندآوری، مهدکودک را برای زنان شاغل را رایگان کند + صوت