فریاد معلولان در سامانه «فارس من»؛ از حق‌پرستاری ۲۰ میلیونی تا مستمری ۷ میلیونی

به گزارش رکنا ، افزایش هزینه‌های درمان، توانبخشی، مراقبت و معیشت، بسیاری از افراد دارای معلولیت را با مشکلات جدی اقتصادی روبه‌رو کرده است؛ شرایطی که موجب شده در روزهای اخیر چندین پویش در سامانه «فارس من» با محوریت تقویت حمایت‌های مالی از این قشر به ثبت برسد.

به گزارش خبرنگار گروه آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس؛ افزایش مداوم هزینه‌های زندگی، درمان و خدمات مراقبتی، فشار اقتصادی مضاعفی را بر افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنان تحمیل کرده است؛ فشاری که به گفته بسیاری از این افراد، با میزان حمایت‌های فعلی همخوانی ندارد و پاسخگوی نیازهای اولیه زندگی نیست.

در همین راستا، جمعی از شهروندان با ثبت چند پویش در سامانه «فارس من»، خواستار بازنگری در حمایت‌های معیشتی و خدماتی از افراد دارای معلولیت شده‌اند. وجه مشترک این پویش‌ها، درخواست برای اجرای مؤثرتر قوانین حمایتی و متناسب‌سازی کمک‌های دولتی با هزینه‌های واقعی زندگی است؛ مطالبه‌ای که به اعتقاد ثبت‌کنندگان، می‌تواند بخشی از مشکلات معیشتی، درمانی و مراقبتی این قشر را کاهش دهد.

یکی از پویش‌های ثبت‌شده در سامانه «فارس من»، خواستار افزایش حق‌پرستاری افراد دارای معلولیت به ۲۰ میلیون تومان در ماه شده است.

ثبت‌کنندگان این پویش معتقدند افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید، برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره از جمله جابه‌جایی، تغذیه، استحمام، مراقبت‌های فردی و پیشگیری از عوارض ناشی از معلولیت، به حضور مستمر پرستار یا مراقب نیاز دارند؛ اما هزینه خدمات مراقبتی در سال‌های اخیر به اندازه‌ای افزایش یافته که مبالغ فعلی حق‌پرستاری، تنها بخش اندکی از این هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.

در متن این پویش تأکید شده است که افزایش حق‌پرستاری، علاوه بر کاهش فشار اقتصادی خانواده‌ها، زمینه حفظ سلامت افراد دارای معلولیت، پیشگیری از آسیب‌های جسمی و ارتقای کیفیت زندگی آنان را فراهم می‌کند و انتظار می‌رود نهادهای مسئول در چارچوب وظایف قانونی خود، نسبت به اصلاح این حمایت اقدام کنند.

مستمری ۷ میلیون تومانی؛ مطالبه‌ای برای تأمین حداقل معیشت

افزایش مستمری افراد دارای معلولیت به حداقل ۷ میلیون تومان در ماه، دومین مطالبه‌ای است که در قالب پویشی دیگر در سامانه «فارس من» مطرح شده است.

به باور ثبت‌کنندگان این پویش، هزینه‌های درمان، دارو، خدمات توانبخشی، تجهیزات کمک‌توانبخشی، حمل‌ونقل، مسکن و سایر نیازهای اساسی زندگی، طی سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است و مستمری فعلی، پاسخگوی حداقل هزینه‌های زندگی افراد دارای معلولیت نیست.

در این پویش آمده است که افزایش مستمری، علاوه بر کمک به تأمین نیازهای اولیه، می‌تواند در حفظ کرامت انسانی، افزایش استقلال فردی و کاهش فشار اقتصادی بر خانواده‌های دارای فرد معلول نقش مؤثری ایفا کند. همچنین تأکید شده است که حمایت‌های معیشتی باید متناسب با شرایط اقتصادی کشور و نیازهای واقعی این قشر بازنگری شود.

تأمین اقلام بهداشتی؛ مطالبه‌ای برای حفظ سلامت و پیشگیری از آسیب

سومین پویش ثبت‌شده در سامانه «فارس من» به موضوع افزایش حمایت از تأمین وسایل و اقلام بهداشتی تخصصی افراد دارای معلولیت اختصاص دارد.

در متن این پویش آمده است که بسیاری از افراد دارای معلولیت برای حفظ سلامت، پیشگیری از زخم بستر، عفونت‌ها، آسیب‌های پوستی و انجام مراقبت‌های روزانه، به انواع وسایل و اقلام بهداشتی تخصصی نیاز دارند؛ اما افزایش قیمت این تجهیزات، تهیه مستمر آن‌ها را برای بسیاری از خانواده‌ها با دشواری همراه کرده است.

بر همین اساس، ثبت‌کنندگان این پویش خواستار آن شده‌اند که نهادهای حمایتی، کمک‌هزینه‌ای تا سقف ۱۰ میلیون تومان برای تأمین این اقلام در نظر بگیرند تا افراد دارای معلولیت بتوانند بدون دغدغه مالی، نیازهای اولیه بهداشتی خود را تأمین کنند.

ثبت‌کنندگان این پویش‌ها معتقدند اجرای کامل قوانین حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و افزایش مستمری، حق‌پرستاری و کمک‌هزینه تأمین اقلام بهداشتی، می‌تواند بخشی از مشکلات معیشتی و درمانی این قشر را برطرف کند و زمینه برخورداری آنان از زندگی همراه با کرامت و امنیت بیشتر را فراهم آورد.

اکنون انتظار جامعه افراد دارای معلولیت این است که مطالبات مطرح‌شده در «فارس من»، مورد توجه دولت، مجلس و سازمان‌های مسئول قرار گیرد و در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با بودجه و سیاست‌های حمایتی، راهکارهای عملی برای تقویت حمایت از این قشر پیش‌بینی شود.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1233673
  • لامین یامال به این دختر ایرانی پیام ویژه فرستاد

اخبار تاپ حوادث