لاوروف بر حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تاکید کرد
تبلیغات

به گزارش رکنا، به نقل از ایرنا،  سرگئی لاوروف در جریان سخنرانی خود در یک کنفرانس مطبوعاتی تحت عنوان «نتایج دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۵» بار دیگر با اشاره به مواضع کشورش در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران تصریح کرد که لازم است حق تهران برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز نیز محترم شمرده شود.

لاوروف همچنین در واکنش به تلاش کشورهای خارجی برای مداخله در ایران گفت: «تلاش‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن وضعیت سیاست خارجی ایران عمیقاً نگران‌کننده است.»

وزیر امورخارجه روسیه در ادامه تاکید کرد: مسکو علاقه‌مند است تا به کاهش تنش‌های به وجود آمده هم در جمهوری اسلامی ایران و هم در ونزوئلا کمک کند.

وی با اشاره به انجام مقدمات شکل‌گیری شورای صلح غزه گفت: موضوع کشور فلسطینی سازگار با ابتکار عمل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای ایجاد این شورا است.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: روسیه پیشنهادهای مشخصی در مورد «شورای صلح» دریافت کرده است و این ابتکار عمل نشان دهنده درک ایالات متحده از لزوم گرد هم آوردن گروهی از کشورها برای همکاری است

تمام قوانین بین‌المللی کنار گذاشته شده‌اند 

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود از اینکه تمام قوانین در صحنه جهانی کنار گذاشته شده‌اند، ابراز تأسف کرد.

وی تصریح کرد: بازی «قدرت، حق را تعیین می‌کند» امروز در عرصه بین‌المللی در جریان است.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت: ما شاهد تغییرات عمیقی در کل نظم جهانی هستیم؛ این نکته گویای این است که در ۱۰ سال گذشته، غرب با مفهوم خود از نظم جهانی مبتنی بر قانون، به طور فعال با قوانین بین‌المللی، در تفسیر اساسی و اصلی آن، مقابله کرده است ...

وی افزود: این امر کاملاً گویای این است که این اصطلاح اکنون به طور کلی منسوخ شده است.

تهاجم آمریکا علیه ونزوئلا اقدامی بی سابقه بود

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با اشاره به حمله آمریکا به ونزوئلا و ربایش نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور و همسرش گفت: «ما شاهد وقایع بی‌سابقه‌ای یعنی تهاجم مسلحانه ایالات متحده به ونزوئلا بوده ایم که ده‌ها زخمی و کشته برجای گذاشت.

وی تصریح کرد که افزون بر این حادثه تهدیداتی علیه «کوبا» و دیگر کشورهای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب نیز وجود دارد.

اروپا به دنبال تغییر موضع ترامپ در قبال جنگ اوکراین است

لاوروف همچنین با اشاره به اجلاس داووس ۲۰۲۶ تصریح کرد که بر اساس دیدارهایی که در این اجلاس برنامه ریزی شده است، سران کشورهای اروپایی قصد دارند در دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، موضع وی را نسبت به جنگ اوکراین تغییر دهند و وی را به سمت رویکردهای شکست خورده پیشین سوق دهند

وی همچنین خاطرنشان کرد مسکو مستندات و گزارش‌هایی در ارتباط با نشست اخیر مقامات اروپا، آمریکا و اوکراین دریافت نکرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه بار دیگر تاکید کرد که مسکو هرگز برای حل و فصل مناقشه اوکراین، شروطی را که باعث حفظ رژیم کی یف شود را نمی پذیرد.

روسیه مسایل مربوط به گرینلند را تحت نظر دارد

لاوروف در واکنش به تنش های به وجود آمده در ارتباط با جزیره گرینلند گفت: موضوع این جزیره به روسیه ارتباطی ندارد، اما مسکو اوضاع ژئوپلیتیکی در این منطقه را تحت نظر دارد.

وی تاکید کرد: این یک وضعیت ژئوپلیتیکی جدی است و ما بر اساس نتیجه این موضوع نتیجه‌گیری خواهیم کرد

لاوروف در پاسخ به پرسش دیگری درباره قصد روسیه و چین برای تصرف گرینلند گفت: ما چنین برنامه‌ای نداریم و تردیدی ندارم که واشنگتن به خوبی از فقدان چنین طرح‌هایی در روسیه و چین آگاه است.  

وی تصریح کرد: صحبت‌های کنونی درباره گرینلند پیامد دوران استعمار است.

لاوروف با بیان اینکه مسکو در مباحث مربوط به گرینلند دخالتی ندارد، اظهار داشت: اهمیت شبه جزیره کریمه برای امنیت روسیه کمتر از اهمیت گرینلند برای ایالات متحده نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما علاقه‌مند به برقراری روابط و همکاری آزاد و آشکار در حوزه قطب شمال در چارچوب شورای قطب شمال هستیم.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: این سازوکار، منافع امنیتی، اقتصادی، زیست‌محیطی و مردم بومی همه کشورها در این منطقه را تامین می‌کند.

وی تصریح کرد: ما همکاری‌ها در این چارچوب را متوقف نکردیم؛ ما تماس‌ها را قطع نکردیم. و اتفاقاً، ایالات متحده، برخلاف برخی کشورهای اروپایی‌ به از سرگیری بحث‌ها در شورای قطب شمال علاقه نشان می‌دهد.

روابط و تجارت با ایران ارتقا می‌یابد

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره چشم انداز تجارت با ایران پس از تعرفه ۲۵ درصدی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بر مبادلات تجاری کشورها با تهران نیز گفت: مناسبات و تجارت روسیه با ایران توسعه خواهد یافت.

وی یادآور شد: ما با جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های خوبی برای همکاری داریم، نه تنها در تجارت، بلکه در حوزه سرمایه‌گذاری.

لاوروف افزود: همکاری دو کشور برای توسعه نیروگاه بوشهر و همچنین کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب بین روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران در حال انجام است. وی ادامه داد: بسیاری از پروژه‌های دیگر نیز در همکاری مشترک مسکو و تهران در حال انجام است و من دلیلی نمی‌بینم که ما این پروژه‌ها را متوقف کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: دونالد ترامپ همیشه از عوارض و تعرفه‌ها به عنوان ابزار سیاست استفاده می‌کند، زمانی که از اقدامات قهری یکجانبه در روابط تجاری و اقتصادی استفاده می‌شود. این نشان می‌دهد که مبتکران این پروژه‌ها کاملاً به رقابت‌پذیری خود در بازارهای جهانی اطمینان ندارند.

لاوروف در پاسخ به پرسشی درباره احتمال میانجیگری روسیه میان رژیم اسرائیل و کشورهای منطقه گفت: ما هرگز سعی نمی‌کنیم آنچه را که با رهبری اسرائیل و دوستان لبنانی خود انجام می‌دهیم، علنی کنیم.  

وی در مورد گزارش‌های رسانه‌ها مبنی بر تماس‌هایی بین مسکو، تهران و تل‌آویو در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۵ (آذر-دی ۱۴۰۴) که طی آن شرایط عدم تجاوز متقابل بین ایران و اسرائیل مورد بحث قرار گرفت، خاطرنشان کرد که چنین مذاکراتی واقعاً انجام شده است.

وی ادامه داد: از آنجایی که این موضوع به رسانه‌ها درز کرده است، به سادگی می‌گویم که چنین تماس‌هایی توسط طرف‌های گفتگوی ما - چه اسرائیلی و چه ایرانی - آغاز شده است. و ما همیشه آماده‌ایم تا در صورت درخواست کمک، مساعدت خود را ارائه دهیم، اما هرگز کمک‌های خود را تحمیل نمی‌کنیم.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات