فشردگی بی‌سابقه و تداخل آزمون‌ها؛ ترم تابستان دانشگاه آزاد به کام دانشجویان تلخ شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،  ترم تابستانی دانشگاه آزاد اسلامی که با هدف کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد و با برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی آغاز شد، اکنون با چالش‌هایی در آستانه برگزاری امتحانات مواجه شده است. دانشجویان می‌گویند فشردگی کلاس‌ها، مشکلات زیرساختی آموزش مجازی و در نهایت برگزاری حضوری آزمون‌ها، فشار مضاعفی بر آنها وارد کرده است.

یکی از مهم‌ترین انتقادهای دانشجویان، تغییر شیوه برگزاری از آموزش کاملاً مجازی به آزمون حضوری است. به گفته آنها، این تصمیم علاوه بر تحمیل هزینه‌های رفت‌وآمد و اقامت به دانشجویان، با شیوه برگزاری کلاس‌ها در طول ترم همخوانی ندارد. از سوی دیگر، قطعی‌های مکرر اینترنت، نوسانات برق و اختلال در سامانه‌های آموزشی نیز موجب شده برخی دانشجویان نتوانند به‌طور کامل از محتوای کلاس‌ها استفاده کنند.

در کنار این مشکلات، برخی دانشجویان نسبت به حجم بالای منابع امتحانی نیز انتقاد دارند. به گفته آنها، در بعضی دروس جزواتی با صدها صفحه در اختیار دانشجویان قرار گرفته، در حالی که به دلیل فشردگی ترم فرصت کافی برای مطالعه و یادگیری عمیق مطالب وجود نداشته است. دانشجویان معتقدند چنین شرایطی می‌تواند امتحانات را از سنجش واقعی یادگیری به آزمونی صرفاً مبتنی بر حفظ مطالب تبدیل کند.

با این حال، مهم‌ترین اعتراض دانشجویان به نحوه تنظیم برنامه امتحانات بازمی‌گردد. طبق برنامه‌های اعلام‌شده، در برخی موارد چند آزمون برای یک دانشجو در یک ساعت برگزار می‌شود و در برخی زمان‌ها نیز دو آزمون همزمان و آزمون دیگری تنها یک ساعت بعد قرار گرفته است.

برگزاری همزمان چند آزمون برای یک دانشجو عملاً امکان شرکت در همه امتحانات را از بین می‌برد و دانشجو را ناچار می‌کند میان دروس خود انتخاب کند؛ مسئله‌ای که می‌تواند بر نمرات، معدل و حتی روند فارغ‌التحصیلی برخی دانشجویان تأثیر بگذارد.

دانشجویان معتقدند پس از یک ترم فشرده، انتظار می‌رود برنامه امتحانات با دقت بیشتری تنظیم شود تا مشکلات اجرایی، نتیجه تلاش علمی آنها را تحت تأثیر قرار ندهد. آنها خواستار بازنگری فوری در جدول امتحانات و رفع تمامی تداخل‌های زمانی هستند.

همچنین برخی دانشجویان درخواست کرده‌اند با توجه به مجازی بودن کلاس‌ها، امکان برگزاری غیرحضوری آزمون‌ها، دست‌کم در برخی دروس، مورد بررسی قرار گیرد.

به گفته دانشجویان، اصلاح برنامه امتحانات پیش از آغاز آزمون‌ها می‌تواند از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند و مانع از آن شود که فشردگی یک ترم تابستانی، با تداخل‌های برنامه‌ریزی‌شده، به افت تحصیلی و افزایش مردودی دانشجویان منجر شود.

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1240664
  • فیلم/نگاهی به جشن فارغ التحصیلی شکوهمند «بهنوش طباطبایی» با مدرک «دکترای روانشناسی بالینی» در دانشگاه آزاد بابل/ بعد طلاق خانم دکتر شد