فیلم/ قتل عام خانوادگی با کلتی که قاتل از آمریکا آورد / پسرم باید ثروتمند می شد

به گزارش اختصاصی رکنا،یک جنایت خانوادگی با استفاده از سلاح گرم، پرونده‌ای را رقم زد که سال‌ها بعد نیز جزئیات آن در ذهن قاضی همتیار باقی مانده است؛ پرونده‌ای که در آن خشم و ادعاهای متهم درباره تضییع حقوقش، به تصمیمی خونین و قتل چند نفر انجامید.

ناصر صبوری، خبرنگار وقت حوادث، در گفت‌وگو با قاضی محمدسلطان همتیار، یکی از پرونده‌هایی را که او در دوران قضاوتش رسیدگی کرده، مرور کرده است؛ پرونده‌ای که متهم آن در همان صحنه جنایت دستگیر شد و در نهایت به قصاص محکوم شد.

مرد تحصیلکرده‌ای که با کلت از آمریکا برگشت

قاضی همتیار در تشریح این پرونده گفت: متهم مردی بود که مدعی بود مدرک کارشناسی ارشد در یکی از رشته‌های مهندسی دارد و مدتی نیز در آمریکا زندگی کرده است.

به گفته او، این مرد یک قبضه کلت کمری نیز در اختیار داشت. زمانی که قاضی از او درباره محل تهیه سلاح سؤال کرد، متهم مدعی شد کلت را از آمریکا با خود به ایران آورده است.

قاضی همتیار در ادامه روایت کرد: از متهم پرسیده شد که چگونه توانسته این سلاح را از ورودی فرودگاه و مراحل کنترل عبور دهد، اما او توضیح مشخصی در این‌باره ارائه نکرد و تنها گفت که کلت را از آمریکا آورده است.

چرا خانواده‌اش را هدف قرار داد؟

بخش مهم این پرونده به انگیزه متهم برای ارتکاب جنایت مربوط می‌شد.

قاضی همتیار گفت وقتی از متهم پرسیده شد چرا اعضای خانواده‌اش را هدف قرار داده، او ادعا می‌کرد اعضای خانواده در حقش ظلم کرده‌اند و حقوق و اموالش را ضایع کرده‌اند.

به گفته قاضی، متهم بارها از اموال پدرش صحبت کرده بود و می‌گفت پدرش فرش‌فروش بوده و اموال و فرش‌های زیادی داشته که اعضای خانواده آنها را از بین برده یا تصاحب کرده‌اند.

اما انگیزه‌ای که متهم برای کشتن اعضای خانواده بیان می‌کرد، از این هم عجیب‌تر بود.

او می‌گفت: «من یک پسر دارم. می‌خواستم اگر اعدام شدم یا قصاص شدم، هرچه از اموال باقی مانده، به پسرم برسد.»

قاضی همتیار در توضیح این بخش از پرونده گفت متهم تصور می‌کرد با از میان برداشتن اعضای خانواده و سپس قصاص خودش، اموال باقی‌مانده در نهایت به پسرش خواهد رسید.

چرا قاضی شورای حل اختلاف هم هدف قرار گرفت؟

اما دامنه خشم متهم تنها به اعضای خانواده محدود نمانده بود و یکی از افرادی که در جریان این جنایت هدف قرار گرفت، قاضی یا مسئول شورای حل اختلاف بود.

قاضی همتیار می‌گوید از متهم درباره علت حمله به این فرد نیز سؤال شد؛ چراکه به گفته او، مسئول شورای حل اختلاف اساساً نقشی در اختلافات خانوادگی نداشت و وظیفه‌اش در حد رسیدگی اداری و تنظیم صورت‌جلسه بود.

متهم در پاسخ مدعی شده بود که این فرد نیز به حرف اعضای خانواده او توجه کرده و در جریان اختلافات، حق او را نادیده گرفته است.

به این ترتیب، فردی که متهم او را از عوامل تضییع حقوق خود می‌دانست نیز در فهرست قربانیان این جنایت قرار گرفته بود.

قاتل در صحنه جنایت دستگیر شد

قاضی همتیار درباره لحظه دستگیری متهم نیز گفت: عامل جنایت در همان صحنه دستگیر شد و امکان فرار از محل را پیدا نکرد.

او در تحقیقات نیز درباره انگیزه خود از ارتکاب قتل‌ها توضیحاتی ارائه کرد و همان ادعاها درباره ظلم خانواده، تضییع اموال و آینده پسرش را مطرح کرد.

حکم قصاص صادر شد و دیوان عالی کشور تأیید کرد

پس از رسیدگی به پرونده، با توجه به مدارک و مستندات موجود، برای متهم حکم قصاص صادر شد.

قاضی همتیار گفت این حکم در ادامه به دیوان عالی کشور رفت و از سوی قضات دیوان نیز تأیید شد.

او درباره سرنوشت نهایی متهم گفت پس از تأیید حکم قصاص، دیگر از روند اجرای حکم اطلاع دقیقی ندارد، اما آنچه در پرونده روشن بود، صدور حکم قصاص و تأیید آن در دیوان عالی کشور بود.

پرونده‌ای که در ذهن قاضی ماند

قاضی همتیار در روایت این پرونده، آن را یکی از پرونده‌های قابل‌توجه دوران قضاوت خود دانست؛ پرونده‌ای که در آن یک مرد تحصیلکرده، با استفاده از سلاح گرم و با انگیزه‌ای که خودش آن را گرفتن حق و حفظ اموال برای پسرش عنوان می‌کرد، دست به جنایتی زد که چند نفر را قربانی کرد.

این پرونده در نهایت با دستگیری متهم در صحنه، صدور حکم قصاص و تأیید رأی در دیوان عالی کشور به یکی از پرونده‌های ماندگار دوران قضاوت قاضی همتیار تبدیل شد.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1245484