وزیر فرهنگ: افزایش 10 کتابخانه سیار دیگر تا ابتدای تابستان / فیلم
تبلیغات

به گزارش رکنا، وزیر فرهنگ در حاشیه مراسم رونمایی از 10 کتابخانه سیار و در جمع خبرنگاران گفت: یکی از آرمان‌ها و دغدغه‌های مهم انقلاب اسلامی، تحقق عدالت بوده است. خوشبختانه در حوزه‌های مختلف، مسیر عدالت تا حد قابل توجهی پیش رفته است. امروز در حوزه زیرساخت‌ها، از جمله آب، گاز، خدمات تلفن، راه و دیگر خدمات عمومی، در این بیش از چهار دهه پس از انقلاب اتفاقات خوبی رقم خورده است. در حوزه بهداشت و درمان نیز همین‌طور است و در حوزه آموزش هم شاهد توسعه فضاهای آموزشی و مدرسه‌ها در اقصی نقاط کشور هستیم.

با این حال به نظر می‌رسد یکی از عرصه‌هایی که هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، حوزه عدالت فرهنگی است؛ یعنی دسترسی اقشار مختلف جامعه به محصولات و خدمات فرهنگی؛ از جمله کتاب، هنرهای نمایشی، سینما و دیگر عرصه‌های فرهنگی. این‌ها حقوق مردم است و طبیعی است که انتظار داشته باشند دسترسی سریع‌تر و گسترده‌تری به چنین خدماتی داشته باشند.

به نظر می‌رسد نظامی که آرمانش عدالت بوده، در بسیاری از بخش‌ها موفق عمل کرده، اما در حوزه عدالت فرهنگی همچنان با فاصله‌ای نسبت به این آرمان مواجه هستیم. هنوز بخش‌هایی از جامعه به کتاب و کتابخانه دسترسی ندارند، برخی مناطق از سالن‌های نمایش بی‌بهره‌اند و در بسیاری از نقاط نیز دسترسی به سالن‌های سینما وجود ندارد.

برای جبران این فاصله، راهکارهای میان‌بر و میان‌مدتی وجود دارد که تلاش کرده‌ایم آن‌ها را دنبال کنیم. در حوزه سینما، تجربه سینماهای سیار را داریم و در حوزه کتابخانه نیز کتابخانه‌های سیار را راه‌اندازی کرده‌ایم. همان‌طور که مطلع هستید، این کتابخانه سیار در ادامه ۶۸ کتابخانه سیار پیشین به عنوان یک راهبرد جدی مورد توجه قرار گرفته است.

کتابخانه‌های سیار این امکان را فراهم می‌کنند که دسترسی به کتاب و کتابخانه برای مناطقی که از این امکانات محروم هستند فراهم شود. البته موضوع فقط کتاب و کتابخوانی نیست؛ بلکه انتقال فرهنگ دانایی از طریق روش‌های متنوعی است که همکاران ما در این کتابخانه‌ها اجرا می‌کنند و به مخاطبان ارائه می‌دهند.

خوشبختانه مقدمات این مسیر با همکاری خوب سازمان برنامه و بودجه فراهم شده است. از همراهی برادر عزیزمان جناب آقای دکتر محمدی در این مسیر قدردانی می‌کنیم؛ چرا که این پشتیبانی‌ها کمک کرده تا روند کار با سرعت بیشتری پیش برود.

امیدواریم حداکثر طی یک تا دو ماه آینده، ۱۰ کتابخانه سیار دیگر نیز به این مجموعه افزوده شود. در حال حاضر تقریباً در اکثر استان‌های کشور کتابخانه سیار فعال است، اما هنوز شش استان از این امکان برخوردار نیستند که باید به سرعت این خلأ را برطرف کنیم.

همچنین در برخی استان‌ها نقاطی وجود دارد که قطعاً به کتابخانه سیار نیاز دارند. ان‌شاءالله با همت همکاران ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه، این مسیر را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات