سرقت تحقیقات محرمانه سرطان توسط یک پزشک چینی / در فرودگاه بازداشت شد
تبلیغات

به گزارش گروه ترجمه رکنا به نقل از نیویورک پست، یونهای لی، ۳۵ ساله، در تاریخ ۹ ژوئیه در فرودگاه بین‌المللی جرج بوش در هیوستون دستگیر شد، پس از آنکه نیروهای مرزی در بازرسی پیش از پرواز او به چین، پرونده‌های پزشکی حساس و محرمانه را روی لپ‌تاپ او کشف کردند، دفتر دادستانی شهرستان هریس روز دوشنبه اعلام کرد.

این تبعه چینی که از سال ۲۰۲۲ به‌عنوان پژوهشگر در مرکز سرطان MD Anderson فعالیت می‌کرد، ظاهراً روی واکسنی برای جلوگیری از گسترش سرطان پستان کار می‌کرد، اما ناگهان در اول ژوئیه استعفا داد و تحقیقات تقریباً تکمیل‌شده خود را روی سرور چینی در رایانه‌اش بارگذاری کرد.

شان تیر، دادستان منطقه، در بیانیه‌ای گفت: «هیوستون مفتخر است میزبان برخی از پیشروترین مؤسسات پزشکی جهان باشد – مراکزی عمومی که هر روز به لطف تحقیقات نوآورانه خود جان انسان‌ها را نجات می‌دهند.»

او افزود: «ما هیچ گذشتی در برابر هرگونه اقدامی که به توانایی کشور و جامعه ما برای پیشبرد دستاوردهای حیاتی پزشکی آسیب بزند، نداریم.»

دادستان‌ها اعلام کردند لی تحقیقات خود را در حالی که در مرکز سرطان مشغول به کار بود، روی حساب شخصی گوگل درایو خود بارگذاری کرده و وقتی توسط مؤسسه کشف شد، فایل‌ها را حذف کرد و ثابت شد که این کار را انجام داده است.

مرکز سرطان MD Anderson

با این حال، مدارک دادگاه نشان داد که لی – که تحقیقاتش می‌توانست زندگی انسان‌ها را تغییر دهد و با بودجه مؤسسه ملی سلامت و وزارت دفاع آمریکا تأمین مالی شده بود – همزمان توسط نهادهای چینی نیز پرداخت می‌شد و فایل‌های خود را روی سرور چینی «بایدو» نیز به اشتراک گذاشته بود، طبق گزارش Fox 26.

سوابق دادگاه نشان می‌دهد او به طور مخفیانه برای دانشگاه پزشکی چونگکینگ تحقیق انجام می‌داد، در حالی که با ویزای تبادل پژوهشگر غیرمهاجرتی در آمریکا بود و هرگز تضاد منافع خود را فاش نکرده بود، حتی با وجود اینکه فرم عدم افشای اطلاعات را امضا کرده بود و اعلام کرده بود هیچ همکاری یا تأمین مالی خارجی ندارد.

نیروهای مرزی تحقیقات منتشرنشده، اسرار تجاری و پرونده‌های محرمانه، شامل نوشته‌ها، طرح‌ها و مدل‌ها را که روی حساب بایدو در لپ‌تاپ پزشک متخلف ذخیره شده بود، کشف کردند.

تیر افزود: «این مالکیت معنوی نزد ما باقی می‌ماند تا بتوانیم جان انسان‌ها را نجات دهیم.»

پس از دستگیری، لی ظاهراً به پلیس گفته بود که تحقیقات را برداشت زیرا احساس می‌کرد حق اوست و اصرار داشت که «در حال هدر رفتن» بود، طبق مدارک دادگاه.

این دانشمند رسوای علم دوباره روز دوشنبه دستگیر و به اتهام سرقت اسرار تجاری و دستکاری اسناد دولتی متهم شد؛ جرم‌هایی که در صورت محکومیت تا ده سال زندان و جریمه‌های سنگین دارند.

مقامات همچنین اعلام کردند لی ممکن است با اتهامات فدرال برای این اقدام غیرقانونی مواجه شود.

گزارش‌ها حاکی است پزشک دوچهره مبلغ وثیقه ۵۱۰۰ دلاری گذاشته و مجبور شده گذرنامه خود را به عنوان شرط آزادی تحویل دهد

  • فیلمی از حسن چراغ ساز که بازدید 20 میلیونی داشت / صافی دلش به دلها نشست

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی