به گزارش رکنا، دکتر احمد شجاعی در جلسه‌ای که صبح روز گذشته، شنبه ۱۳ آبان ماه با حضور کارشناسان پزشکی قانونی، اعضای ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و صاحب‌نظران حقوقی و قضایی در سازمان پزشکی قانونی و به منظور هماهنگی در اجرای ماده ۹۱ قانون Law مجازات اسلامی برگزار شد، گفت: رشد و کمال عقل در مجرمین زیر ۱۸ سال که موضوعی مهم و پیچیده است، از محور‌های ششمین همایش سراسری طب و قضا بود که اخیرا در شهر قم برگزار شد.
وی افزود: کمیته‌های تخصصی همایش طب و قضا، در جلسات کارشناسی موضوع رشد و کمال عقل را بررسی و نتایج حاصله را در همایش ارائه کردند، اما لازم است با توجه به اهمیت موضوع در گروه‌های کارشناسی مرتبط نیز دنبال شود.
در این جلسه، غریب آبادی معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشرنیز با تأکید بر لزوم اجرای صحیح ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی که در خصوص رسیدگی به جرایم موجب حد و قصاص اطفال است، گفت: با توجه به آسیب‌پذیر بودن کودکان، ماده ۹۱ قانون فرصتی را فراهم کرده است که افراد زیر ۱۸ سال کمتر با مجازات‌های سلب حیات مواجه شوند و در احکام صادره، مصلحت آنان رعایت شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری جلسه در خصوص ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی پرهیز از نظرات ناهمگون و ایجاد وحدت رویه در اجرای این ماده قانونی است، اظهار داشت: هرچند تعریف واحد از رشد و کمال عقل و احراز آن از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است، اما ضرورت تدوین معیار‌های بومی و یکسان برای احراز آن احساس می‌شود.
به گفته غریب‌آبادی، نظرات پزشکی قانونی تأثیری کلیدی در صدور رأی پرونده‌ها دارد، بنابراین تدوین رویه پزشکی یکسان برای اظهار نظر در خصوص این ماده قانونی ضروری به نظر می‌رسد.
معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشر در پایان پیشنهاد داد: کمیته‌ای مرکب از کارشناسان پزشکی قانونی، همکاران ذیربط قضایی و کارشناسان حوزوی تشکیل و اصول راهنما در خصوص معیار‌های ماده ۹۱ قانون را تدوین کنند.
گفتنی است در این جلسه هر یک از قضات و صاحب‌نظران، نظرات و پیشنهادات خود را در مورد نحوه اجرای ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی، کارشناسی‌های پزشکی قانونی، برخی مشکلات و چالش‌های موجود و راهکار‌های رفع آن مطرح کردند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟