«پالس ضعف» به دشمن ندهیم «فشار حداکثری» پایان می‌یابد / ساخت و پیاده‌سازی اولین «سامانه دیسپچینگ بومی گاز» در ایران

به گزارش رکنا ، نشست خبری سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به مناسبت نکوداشت پدافند غیرعامل صبح امروز دوشنبه، 28 مهرماه با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در سازمان پدافند غیرعامل کشور با رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی مقابله با کرونا برگزار شد.

پدافند

سردار دکتر غلامرضا جلالی، در ابتدای این نشست با تبریک حلول ماه ربیع الاول اظهار داشت: ۲۵ سال پس از انقلاب اسلامی در سال ۸۲ به تشخیص مقام معظم رهبری فرمان تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور صادر شد.

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل به تعبیر خیلی ساده به معنای دفاع بدون اسلحه است، اظهار داشت: پدافند غیرعامل مکمل دفاع نظامی است و هیچ کشوری در راه توسعه خود بی نیاز از پدافند غیرعامل نیست. به تعبیر مقام معظم رهبری، پدافند غیرعامل به دنبال بی اثرسازی اثر تهدید بر پیکره کشور است.

پدافند غیرعامل هوشمند و ترکیبی

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل در واقع به دنبال ترکیب توسعه و امنیت یا توسعه امنیت‌افزا است، تصریح کرد: با توجه به تهدیدات متعدد و روزآمدی که در سال‌های اخیر از سوی دشمنان ما در دستور کار قرار گرفته است، ما نیازمند نوعی پدافند غیرعامل مبتنی بر«دفاع ترکیبی و هوشمند» هستیم که ترکیبی از رویکردهای پدافندی برای حفاظت از مردم و دارایی‌های ملی را در دستور کار قرار می‌دهد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه ما با دو نوع تهدیدات انسان‌ساخت و تهدیدات مبتنی بر دانش و تکنولوژی روبه رو هستیم، تصریح کرد: این مولفه‌های سیال و پویا هستند و این کار دفاع را سخت می‌کند. از همین رو یکی از اقدامات دائمی ما رصد و پایش دائمی تهدیدات است.

سردار دکتر جلالی ادامه داد: ما با تهدیدی به نام کشور آمریکا روبه رو هستیم و علت دشمنی آمریکا با ما نیز توسعه قدرت منطقه‌ای ماست. آمریکا از این موضوع احساس خطر می‌کند. قدرت نظامی ایران، نوعی بازدارندگی ایجاد کرده است که دیگر کشوری مثل آمریکا، جرات استفاده از نیروی نظامی علیه ما را ندارد.

دلار اسلحه آمریکا در جنگ اقتصادی علیه ایران

وی با بیان اینکه از همین رو آمریکا، استراتژی خود را براساس یک جنگ ترکیبی با بکارگیری همه مولفه‌ها علیه کشور ما طراحی کرده است، تصریح کرد: در این استراتژی جدید مادون جنگ نظامی، دشمن از نقاط قوت خود برای هدف گرفتن نقاط ضعف ما استفاده می‌کند. برای مثال آمریکایی‌ها از ابزار دلار به عنوان یک نقطه برتر علیه اقتصاد کشور ما استفاده می‌کنند و در آن سو وابستگی اقتصاد ما به دلار خود یک نقطه ضعف است. یکی از وظایف ما در سازمان پدافند غیرعامل کشور شناسایی نقاط ضعف و از بین بردن آنهاست تا به نقطه تاب‌آوری دست پیدا کنیم و اثرات تحریمی حداقل رسیده و به صفر میل کند.

وی با بیان اینکه نوعی دیگر از تهدیدات در قالب فناوری‌هاست که خود را در قالب زیرساخت‌ها نشان می دهد، توضیح داد: برای مثال مفاهیمی مانند شهر هوشمند، کارخانه هوشمند یا خودروی هوشمند مطرح می شود، به این مفهوم است که فناوری و دانش سایبری، با یک زیرساخت ترکیب شده و یک مفهوم جدید را شکل داده است.

رابطه مستقیم پایداری زیرساخت‌ها و کیفیت زندگی مردم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه وقتی فناوری های نو وارد زیرساختها میشوند ماهیت زیرساخت را عوض می کنند. تصریح کرد: در حال حاضر رابطه بسیار تنگاتنگی بین پایداری زیرساخت‌ها و رضایتمندی و کیفیت زندگی مردم ایجاد شده است. برای مثال شبکه های اجتماعی خارج‌پایه غیر از ایجاد و توسعه ارتباط بین مردم به ابزاری برای کسب و کار مردم تبدیل شده است. اگر این شبکه دچار اختلال شود، زندگی مردم مختل خواهد شد و این امر می‌تواند جامعه را دچار چالش کند.

جنگ علیه زیرساخت‌های ایران استراتژی دشمن در جنگ ترکیبی

وی با بیان اینکه در همین زمینه شاهد ظهور مفهوم جدیدی به نام «جنگ زیرساختی» هستیم، تصریح کرد: جنگ زیرساخت‌ها، با هدف تخریب زیرساخت و حذف خدمت‌رسانی به مردم انجام می‌شود تا مردم را دچار چالش کرده و مردم را با حکومت‌ها درگیر کنند. این پدیده جدی است که در دستور کار عملیات ترکیبی دشمن قرار گرفته است.

سردار جلالی با بیان اینکه، هنگامی که ما در سازمان پدافند غیرعامل کشور بر تداوم کارکرد و مصون‌سازی زیرساخت‌ها تاکید می‌کنیم به مفهوم اهمیت آن است، توضیح داد: چون تاکنون هیچگاه زیرساخت‌ها تا این حد بر زندگی مردم تاثیرگذار نبوده است. برای نمونه قطع برق یا قطع اینترنت و جریان پول و ارتباطات می‌تواند تاثیرات منفی متعددی بر زندگی مردم داشته باشد.

وی با اشاره به تهدیدات مبتنی بر تروریسم رسانه‌ای نیز توضیح داد: به زعم تقریبا اشراف کاملی از سوی آمریکایی‌ها بر «شبکه‌های اجتماعی خارج‌پایه» ایجاد شده است. به طوری که امپریالیسم خبری و رسانه‌ای تلاش دارد تا آهنگ جریان تهدید را کامل کند. در واقع به عنوان رویکرد مردم‌محور؛ دشمن تلاش می‌کند تا ابتدا از طریق تحریم و ناکارآمدسازی اقدامات دولت، زندگی مردم را دچار چالش کرده و سپس از طریق رسانه، مردم را به صحنه چالش بکشاند و سپس جامعه را به سمت تحریک و آشوب سوق دهد. البته در این میان، ضعف ها و آسیب پذیری های ما نیز بی‌تاثیر است.

تروریسم بی‌رحمانه آمریکا در ایام کرونا علیه ملت ایران

سردار جلالی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که بسیار جدی باید به آن توجه کرد موضوع شیوع ویروس کروناست و مسئله کرونا جدا از منشأ آن که همچنان مشخص نیست که عامدانه و یا یک اقدام بیولوژیک بوده است یا عامل طبیعی داشته است، به وجود قریب به 25 آزمایشگاه بیولوژیک سطح 3 و 4 آمریکا در منطقه که بدون نظارت نهادهای بین المللی فعالیت می‌کنند اشاره کرد و گفت: آنچه مهم است استفاده آمریکا از شرایط سختی است که کرونا ایجاد کرده است. آمریکا با اقدامات مبتنی بر تحریم غذا، دارو و تجهیزات پزشکی نوع بی‌رحمانه‌‎ای از تروریسم را در حوزه بهداشت و سلامت علیه مردم ایران به راه انداخته تا فشار بیشتری برای تسلیم ساختن ایران وارد کند.

راهبرد «نه به مذاکره تحت فشار» استراتژی فشار فزاینده آمریکا را دچار چالش جدی کرده است

سردار جلالی با بیان اینکه هدف راهبردی امریکا از این اقدامات، مجبور کردن کشور به مذاکره از حوزه ضعف است، تصریح کرد: راهبردی که مقام معظم رهبری اعلام فرمودند این است که تحت فشار مذاکره نمی‌کنیم و این راهبرد دشمن را به بن بست جدی می‌رساند. به نظر می‌رسد فشارهای حداکثری آمریکا روزهای پایانی خود را طی می‌کند و در آستانه عبور از این فشارها هستیم، البته شرط عبور از این شرایط این است که رویکرد و گفتمان مقاومت را در داخل حفظ کنیم و «پالس ضعف» به بیرون نفرستیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 617897 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟