به گزارش رکنا، آنطور که رسانه‌های روسی به نقل از سرویس مطبوعاتی ناوگان دریایی بالتیک این کشور نوشته اند، تعدادی از شناور‌های متعلق به ارتش این کشور برای برگزاری یک رزمایش در روز‌های آینده با نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و چین، عازم ایران شده و به سمت بندر چابهار ایران حرکت کرده اند. این ناوگان دریایی اول اکتبر پایگاه خود را به مقصد اقیانوس هند ترک کرد و شامل کشتی‌های "یاروسلاو مودری"، "ویکتور کونتسکی" و "یلنیا" است.

روابط نظامی ایران در چند سال اخیر با دو کشور روسیه و چین وارد مرحله راهبردی شده و ملاقات‌های زیادی که بین مقامات نظامی عالی رتبه دو کشور صورت گرفته است. اما حالا در یک اقدام مهم که در ماه‌های اخیر واکنش‌های زیادی را نیز خصوصا از طرف غربی‌ها به دنبال داشته ایران، چین و روسیه دست به یک رزمایش مشترک دریایی به اسم کمربند امنیت دریایی در تاریخ ششم دی ماه خواهند زد که در تاریخ دیپلماسی دفاعی و برنامه‌های مشترک کشورمان، یک اتفاق خاص محسوب می‌شود چراکه ۲ قدرت مهم دریایی در جهان، علاقمند به این همکاری و مانور هستند.

بر اساس اخبار رسیده، پرچم دار نیروی دریایی روسیه در این تمرین نظامی یکی از شناور‌های تخصصی این نیرو در بحث جنگ ضد زیردریایی است که در اصل در ناوگان دریای بالتیک روسیه حضور داشته و اخیرا نیز برای انجام یک تمرین مشترک با نیروی دریایی هند در منطقه بوده و حالا در حال عزیمت به نقطه مورد نظر برای تمرین با یگان‌های چینی و ایرانی است. در عین حال تا لحظه تنظیم این گزارش از ترکیب تیم چینی خبری در دسترس نیست.

با شکارچی متخصص روسی آشنا شوید

کشتی اصلی رزمی روسیه که در کنار چند شناور در این رزمایش با طرف ایرانی و چینی وارد تمرین می‌شود Yaroslav Mudry نام دارد. این ناو محافظ یک شناور تخصصی در زمینه جنگ ضد زیردریایی است که به عنوان کلاس Neustrashimyy شناخته می‌شود. قبل از معرفی خود ناو شاید جالب باشد بدانید که نام Yaroslav Mudry مربوط به یک نجیب زاده روس معروف به یاروسلاو خردمند است که در حدود سال‌های ۱۰۵۴ پس از میلاد مسیح از دنیا رفته و در آن دوران دو سرزمین ولیکی نووگورود و کی یف را تحت فرمان خود متحد کرده بود.

شاهزاده خردمند آماده مانور مشترک با نیروی دریایی کشورمان شد/ فوق تخصص روسی در جنگ ضد زیردریایی را بهتر بشناسید +عکس

ناو Yaroslav Mudry در ابتدا دارای شماره بدنه ۷۷۷ و سپس ۷۲۷ شده است

در دهه ۱۹۸۰ میلادی نیروی دریایی شوروی به دنبال نسل جدیدی از شناور‌های ضد زیردریایی جدید بود و طرح ناو‌های کلاس Neustrashimyy طرح برنده در این زمینه بود. قرار بود شوروی سابق ۷ فروند از این ناو‌ها را در اختیار بگیرد که البته در این بین به دلیل فروپاشی شوروی سابق در نهایت ۲ فروند از این ناو‌ها در نهایت آمده شدند که در هر حال حاضر هر دو ناو‌های این کلاس در ناوگان دریای بالتیک نیروی دریایی روسیه حضور دارند. یکی از ناو‌ها Neustrashimyy و دیگری هم که Yaroslav Mudry نام دارد. این ناو در سال ۱۹۹۱ میلادی به آب انداخته شد، ولی تکمیل آن به دلیل مشکلات ناشی از فروپاشی شوروی شدیدا به تاخیر افتاده و در نهایت در سال ۲۰۰۹ میلادی وارد خدمت نیروی دریایی روسیه شده است.

این ناو روسی در حالت استاندارد ۳۸۰۰ تن و در حالت بارگیری کامل ۴۴۰۰ تن وزن دارد. طول آن ۱۲۹ متر و عرض آن نیز ۱۵.۶ متر است. کل سیستم پیشران این ناو روسی قدرتی در حدود ۱۱۰ هزار اسب بخار را تولید می‌کند. سیستم پیشران این ناو بر اساس سیستم ترکیبی توربین گازی – توربین گازی است که دارای ۲ توربین و ۲ میله انتقال نیرو به پره‌ها بوده و سرعت این ناو ۵۶ کیلومتر بر ساعت و خدمه آن نیز ۲۱۰ نفر است.

این شناور روسی در بخش سیستم‌های راداری و سونار از این سامانه‌هایی مثل رادار جستجوی هوایی سه بعدی مدل MR-۷۶۰، رادار جستجوی سطحی و هوایی مدل MR-۳۵۲ Pozitiv، رادار کنترل آتش MR-۳۶۰ Podkat و همچنین سیستم سونار نصب شده در بنده با نام MGK-۳۴۵ Bronza و همچنین سیستم سونار با قابلیت غوطه وری و پایین رفتن در آب معروف به دم گاو را دارد. این سونار در فرکانس پایین فعالیت می‌کند.

شاهزاده خردمند آماده مانور مشترک با نیروی دریایی کشورمان شد/ فوق تخصص روسی در جنگ ضد زیردریایی را بهتر بشناسید +عکس

در بخش تسلیحات ناو Yaroslav Mudry به ۸ تیر موشک کروز ضد کشتی سری KH-۳۵ مجهز شده که در دو سری پرتابگر ۴ تایی بر روی این ناو نصب شده است. این موشک کروز روسی در حدود ۱۳۰ کیلومتر برد داشته و وزن سر جنگی آن نیز ۱۴۵ کیلوگرم است. سرعت آن نیز در زمان حرکت به سوی هدف در حدود ۰.۹ ماخ است. البته دیگر ناو این کلاس یعنی Neustrashimyy فاقد موشک‌های ضد کشتی است. این ناو همچنین به ۳۲ سلول پرتاب عمودی برای شلیک مدل دریایی سامانه دفاع نزدیک هوایی تور مجهز شده که برد آن در حدود ۱۵ کیلومتر و ارتفاع درگیری آن نیز در حدود ۶ الی ۱۰ کیلومتر است.

در این ناو یک توپ ۱۰۰ میلی متری در جلوی ناو نصب شده که مدل AK-۱۰۰ نام دارد و همچنین دو سیستم ترکیبی توپ و موشک دفاع نزدیک کاشتان نیز بر روی این شناور نصب شده است. اما در بخش تسلیحات ضد زیردریایی شاهد یک چینش بسیار سنگین هستیم که شامل یک پرتابگر ۱۲ تایی برای راکت‌های ضد زیردریایی RBU ۶۰۰۰ با برد بین ۴ تا ۵ کیلومتر، ۶ پرتابگر اژدر ۵۳۳ میلی متری و موشک‌های ضد زیردریایی سری RPK-۷ است. در این ناو همچنین یک فروند بالگرد کاموف ۲۷ نیز حضور دارد و آشیانه لازم برای آن نیز در نظر گرفته شده است.

شاهزاده خردمند آماده مانور مشترک با نیروی دریایی کشورمان شد/ فوق تخصص روسی در جنگ ضد زیردریایی را بهتر بشناسید +عکس

در یک نگاه کلی می‌توان این ناو روسی را ترکیبی از قدرت ضد زیردریایی بسیار بالا، آتش ضد کشتی بسیار سنگین و در عین حال قوی در بحث دفاع هوایی در فاصله نزدیک دانست و این شناور به نوعی پرچمدار مهمترین و مدرن‌ترین برنامه شوروی سابق برای مقابله با تهدید زیردریایی‌های ناتو به حساب می‌آید. ناو روسی که در حال عزیمت برای برگزاری یک رزمایش با ایران و چین است در عین حال سابقه یک برخورد نزدیک با نیروی دریایی آمریکا در ژوئن ۲۰۱۶ در دریای مدیترانه نیز دارد. این ناو و ناوشکن آمریکایی USS Gravely به فاصله زیر ۳۰۰ متری یکدیگر رسیدند و هر دو طرف نیز طرف مقابل را برای این نزدیکی بیش از حد مقصر معرفی کردند که در زمان خود، اتفاق مهمی در رویارویی ناوگان دریای طرفین محسوب می‌شد.

چنین شناوری می‌تواند در راستای تمرین‌ها و ارتقاء تجارب پرسنل نیروی دریایی کشورمان در حوزه شناسایی و مقابله با زیردریایی‌های متخاصم و ناشناخته در منطقه دریایی عمان و شمال اقیانوس هند، یک سلاح مناسب و کارامد محسوب شود و در عین حال، کلاس نیروی دریایی کشورمان را در میان ارتش‌های منطقه و جهان به علت انجام چنین مانور و تمرین مهمی، بالاتر ببرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 528445 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟