پیش نویس قانون جامع انتخابات بسیاری از ابهامات را رفع می کند

عباسعلی کدخدایی روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا درباره قانون Law جامع انتخابات افزود: در این زمینه همکاری خوبی بین دولت، مجلس و شورای نگهبان ایجاد شد و رییس مجلس شورای اسلامی کمیته ای را در مجلس تشکیل داد که با استفاده از نظرات دولت و شورای نگهبان و نمایندگان پیش نویسی تهیه شود.

وی اظهار داشت: البته این موضوع زمانبر بود و چند ماهی هر هفته به صورت مستمر این جلسات برگزار شد، در حال حاضر رییس کمیسیون شورا مامور شد که نظرات را جمع بندی و به هیات رییسه مجلس ارایه کند که اگر این نظرات قبول شد در کمیسیون ها و بعد در صحن مجلس مراحل قانون گذاری آن طی شود.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر مجلس زودتر آن را بررسی کند، امیدواریم که تا پایان امسال قانون جامع انتخابات را داشته باشیم تا بتوانیم در انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و بقیه انتخابات اجرایی کنیم.

کدخدایی افزود: بسیاری از این ابهامات یا اشکالاتی که در قانون قبلی داشتیم در پیش نویس جدید رفع شده است البته منوط به این است که مجلس هم این اشکالات را بپذیرد و به آن رای دهد.

وی یادآور شد: اگر این کار انجام شود بسیاری از اشکالات انتخابات در سال آینده برطرف می شود اما اگر امسال تمام شود و این ایرادات برطرف نشود دیگر معلوم نیست که سال آینده بتوانیم به این قانون برسیم و متاسفانه باید شاهد همین اشکالات باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکی شدن انتخابات هم گفت: در حوزه الکترونیکی شدن انتخابات، آنچه که برای ما مهم است پاسداری از رای مردم است یعنی در حوزه الکترونیک اگر کوچک ترین غفلتی شود که آرای مردم که به تعبیر رهبر معظم انقلاب حق الناس است از بین می رود، ما دیگر نمی توانیم کنترل لازم را داشته باشیم.

کدخدایی افزود: برای ما فقط تامین امنیت داده های انتخاباتی مهم است؛ به هر شکل که دوستان ما در وزارت کشور بتوانند نظر ما را تامین کنند ما آمادگی داریم که انتخابات الکترونیکی باشد.

وی تصریح کرد: انتخابات الکترونیک از الزامات کشور است و هرچه زودتر این کار باید انجام شود چرا که از مرحله الکترونیک شدن انتخابات خیلی عقب هستیم که بتوانیم به طور جامع این کار را انجام دهیم. اشکالاتی در حوزه فنی و هم در حوزه امنیت بوده است که اگر بتوانیم به یک راهکار مشخصی برسیم می توانیم انتخابات الکترونیکی برگزار کنیم.

کدخدایی یادآور شد: معمولا در حوزه فنی دوستان ما نگاهشان به خارجی ها است و ما می گوییم که این همه جوانان نخبه داریم که می توانند تجهیزات فنی را فراهم کنند و اگر تجهیزات داخل تهیه شود ضریب امنیتی آن هم بالا می رود که متاسفانه نه در دولت قبل و نه در این دولت این کار نشده است و معمولا تجهیزات فنی را از خارج وارد کرده اند، به همین خاطر هم این تنوع و پراکندگی در این تجهیزات خود یک مشکل است باید در تجهیزات فنی هم به یک تجهیزات واحد برسیم.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به برنامه نرم افزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: نرم افزار به حوزه امنیت مربوط می شود که بتوانیم امنیت آن را تامین کنیم.

وی گفت: برخی دستگاه هایی که در حوزه امنیت داده ها کار می کردند نتوانستند این تضمین را بدهند که داده ها هیچ مشکلی نخواهد داشت.

کدخدایی درباره ارتباط شورای نگهبان با نمایندگان مجلس و وزیران گفت: ارتباط ما با دولت و مجلس خوب است، مرتب با آنها ارتباط داریم و آنها نسبت به مصوبات و گزارش کار مرتب در شورای نگهبان، رفت و آمد دارند.

سخنگوی شورای نگهبان درباره انتظارات این شورا از رسانه ها گفت: کشور ما وضعیت خاصی را دارد، حجم حملات و هجمه ای که به مردم و منافع ملی ما می شود بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است، در این وضعیت ما نیازمند وحدت بیشتری هستیم.

وی افزود: رسانه ها می توانند در جهت ایجاد ارتباط صحیح بین مسوولین ، مردم و اعتماد سازی آنها نسبت به نظام و مسوولین کمک موثری داشته باشند و البته در کنار آن نیز اعتراض و انتقادی که دارند را بدرستی به دولتمردان و مقامات منتقل کنند.

تعریف رجل سیاسی

سخنگوی شورای نگهبان درباره تصمیم گیری این شورا درباره مشمول شدن بانوان در تعریف رجل سیاسی گفت: مواردی که ما در شورای نگهبان درباره رجل سیاسی تصویب کردیم تمام شده است و آن را نیز اعلام کرده ایم البته بعضی از نماینده های خانم مجلس هم با شورای نگهبان درباره تعریف رجل سیاسی جلساتی داشتند.

کدخدایی افزود: بحث رجل سیاسی، بحث سیاسی ساده و یا بحث اجتماعی نیست که با یک یا دو خبر بتوانیم آن را تمام شده تلقی کنیم.

وی گفت: یک نظر فقهی در مورد خانم ها این است در جایی که مستلزم ولایت است خانم ها نمی توانند مدیر باشند، برخی در حوزه مصداقی ورود می کنند و می گویند آن بحث عدم ولایت زنان را قبول دارند ولی معتقدند که پست وزارت یا حتی ریاست جمهوری اصلا مصداق ولایت نیست و یک کار اجرایی است بنابراین موضوعی نیست که من کدخدایی بنشینم و بگویم که خانم ها می توانند رییس جمهور بشوند، پس تمام است و مساله حل است.

کدخدایی ادامه داد: این موضوع نیازمند بحث های علمی جدی تری است و نمی توانیم با یک خبر یا درخواست برخی گروه ها و افراد مساله را به همین سادگی حل کنیم.

وی تصریح کرد: این موضوع نیازمند گذشت زمان است تا بحث های علمی بیشتری در این زمینه مطرح شود، با گفتن این که زنان می توانند یا نمی توانند موضوع حل نمی شود و حتما نیازمند بحث های جدی تری است.

سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: در دولت قبل که خانم دستجردی به عنوان وزیر انتخاب شد مخالفت های جدی بود که آن موضوع دیگر ربطی به شورای نگهبان نداشت و نهایتا بین دو طرف موافقت ها و مخالفت هایی انجام شد بنابراین در حوزه وزارت شاید بگوییم مثلا این مساله حل شد علیرغم این که همچنان مخالفت ها وجود دارد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

پلیس فتا پرونده مائده هژبری را پیچیده تر کرد / مصاحبه و احضار کار ما نبود!

دکتر ولایتی در سفر به مسکو دستگیر می شود؟!

درگیری مرگبار ماموران پلیس با معترضان روستایی در کازرون

دستگیری زنی که با لباس شب مقابل مسجدی رقصید + عکس

انتقادخیلی تند از صداسیما بخاطر مصاحبه با مائده 17 ساله در برنامه زنده + تصویر و صدا

نیت سلطان سکه چه بود؟!

اخراج یک خلبان بخاطر دست درازی به زن مسافر در خواب !+ عکس

نمی خواستیم قاتل روح الله داداشی اعدام شود طرفداراش اصرار کردند! + عکس

استقبال مردم ترکیه از شکیرا با باقلوای ترکی! +عکس

وقتی وارد پارکینگ شدم زنم را با مرد مکانیک در صحنه بدی دیدم+ عکس

وقتی 15 سالگی دخترم را به دنیا آوردم، مادرم از ترس آبرو به نام خودش برای او شناسنامه گرفت

کدخبر: 397300 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟