ریابکوف: بازنگری در برجام غیرممکن است

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد هرگونه بازنگری در متن توافق هسته‌ای ایران (برجام) که واشنگتن به دنبال آن است، غیرممکن خواهد بود.

بنا بر این گزارش، ریابکوف در مصاحبه‌ای با روزنامه «ایزوستیا» تأکید کرد: «هیچ راهی برای بازنگری، ارتقاء، به روزرسانی و یا هرنوع اصلاح دیگری در توافق هسته‌ای ایران در شرایط فعلی وجود ندارد».

وی افزود: «رویدادهای بسیاری که اخیرا نیز افشاشده عدم اعتماد میان واشنگتن و تهران را افزایش داده است. گام‌های خاصی برداشته شده که نه تنها تردیدهایی را درباره تعهد آمریکا به توافق هسته‌ای مطرح می‌کند بلکه در حقیقت فشار بر جمهوری اسلامی را نیز افزایش می‌دهد».

این دیپلمات روس ادامه داد: «در چنین شرایطی، من شخصا نمی‌توانم هیچ گونه ازسرگیری مذاکراتی را تصور کنم».

معاون وزیر خارجه روسیه اولتیماتوم واشنگتن برای گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران را «روشی غیرقابل قبول» خواند و تأکید کرد که توسل به این شیوه‌ها هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

این دیپلمات ارشد روسیه به طور خاص تأکید کرد که برخی مسائل که واشنگتن به طور فعال دنبال می‌کند تا در دستورکار جامعه بین‌المللی قرار دهد هیچ ارتباطی به مفاد توافق هسته‌ای با ایران ندارد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه ژانویه اعلام کرد که برای آخرین بار تعلیق تحریم‌های ایران بر اساس برجام را تمدید می‌کند اما هشدار داد اگر تغییرات مدنظر کاخ سفید در متن برجام اعمال نشود، واشنگتن از این توافق خارج خواهد شد و این آخرین باری خواهد بود که تعلیق تحریم های ایران تمدید می‌شود.

ریابکوف تأکید کرد: «ایران به گناهانی متهم می‌شود و به خاطر اقداماتی مورد انتقاد قرار می‌گیرد که از نظر ما صرفا در جهت تلاش این کشور برای دفاع از منافع خود است. آمریکا به جای تلاش برای انجام گفت‌وگویی عادی، به باج‌خواهی متوسل شده است. هیچ کس به این نوع رویکرد در قبال این مسائل هیچ امتیاز بیشتری نخواهد داد».

وی در پایان گفت: «بنابراین، من واقعا نمی‌دانم که طرف آمریکایی چطور قصد دارد در خصوص این مسئله اقدام کند. در هر صورت، ما مکررا تأکید کرده‌ایم و من یک بار دیگر نیز تأکید می‌کنم که نمی‌توان هیچ گونه بانگری در برجام را در نظر گرفت چرا که این امر مسیر مستقیمی در جهت تضعیف این توافق است. از این واضح تر نمی‌توان گفت که عواقب توقف احتمالی توافق، در صورتی که به این مرحله برسیم، به شدت منفی خواهد بود؛ چه به لحاظ ثبات رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای و چه به لحاظ برداشتی که از توانایی‌های مذاکره آمریکا در مکان‌های مختلف دنیا».برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 354655 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟